Zomers bruin en ook nog eens gehydrateerd!

06:47 - 04:04
luistertijd 06:47 - leestijd 04:04

Wil jij een fijne zongekuste kleur opbouwen of hem vasthouden na je vakantie? De spraytan van Marc Inbane is echt een uitkomst. Dankzij de mousse wordt het je heel eenvoudig gemaakt!

Shop hier online

 

marc inbane

De claims

De ingrediënten

Even een paar highlights van de ingrediënten in de Marc Inbane Mousse:

Dihyroxyacetone (DHA) werkt in op aminozuren (proteïnen en peptiden) die zich in de huid bevinden. Door deze reactie ontstaan melanoïden (organische pigmenten met een bruine kleur). Dit volledige proces duurt ca. 2 tot 6 uur, na het aanbrengen. Dimethyl Isosorbide is 1 van de ingrediënten in de mousse die zorgt voor de 4-fold tanning technologie naast DHA, Erythrulose en Karamel extract.

Shop hier online

 

tanning mousse

DHA

In tegenstelling tot het bruin worden door zonlicht, dat laatste vindt dus dieper in de huid plaats, reageert DHA uitsluitend met aminozuren etc. bovenop de huid. Dat wil zeggen, aan de huidoppervlakte (in de epidermis). Vandaar dat de bruine kleur ook al na enkele dagen verdwijnt: dan zijn de bruingekleurde huidcellen weggesleten van de huidoppervlakte.

De Erythrulose, die ook in de mousse zit, heeft een vergelijkbare werking als DHA. Maar omdat het een iets grotere molecuul betreft, werkt het trager in op de aminozuren etc. bovenop de huid. Het volledige proces duurt ca. 24 tot 48 uur, na het aanbrengen. Daardoor vormt DHA ook een goede combinatie met Erythrulose: de eerste laat de huid snel bruin kleuren terwijl de tweede voor een meer langdurig bruiningseffect zorgt.

Verzorgende werking

Tevens zit er een natuurlijke kleurstof (karamel) in deze producten. Hierdoor krijgt de huid gelijk al een bruine kleur na het aanbrengen. De toevoeging van SLMW-hyaluronzuur is vanwege haar verzorgende werking , dringt als enige hyaluronzuur door tot de diepere huidlagen, het verbetert de huidstructuur, stimuleert de vorming van collageen en werkt daardoor als een superieure moisturizer!

Shop hier online

 

Goede voorbereiding 

Voordat je een zelfbruiner gaat gebruiken is altijd het advies om van tevoren je huid goed te ontdoen van dode huidcellen. Dus een goede scrubsessie is een must. Zo behoud je het bruiningseffect beter. Mijn advies is om dat te doen met een scrubhandschoen in combinatie met een verzorgende bodyscrub. Zo worden de dode huidcellen goed verwijderd en wordt de huid tegelijkertijd verzorgt.

Pompen, inmasseren & klaar

Ik ben al bekend met de Marc Inbane Spray. Het enige nadeel vond ik dat ik met de nevel wat knoeide (ben namelijk niet zo handig). Toen ik hoorde dat er een mousse variant kwam met hyaluronzuur was ik meteen enthousiast.

zelfbruiner

De flacon met de mousse ligt fijn in de hand en voor gebruik moet je wel even schudden. Door het handige pompsysteem is het fijn doseren. Voor 1 been gebruik ik 3 pompjes. De zelfbruiner komt als een mousse uit de flacon. Heel fijn, hierdoor knoei je niet of nevel je er niet naast.

Shop hier online

 

Om de mousse aan te brengen gebruik ik de Marc Inbane Glove. De mousse ruikt heerlijk en laat zich makkelijk verdelen samen met de glove. Het trekt gelijk in en ik zie dat mijn rechterbeen meteen een licht kleurtje heeft. De mousse is binnen 10 minuten opgedroogd.

Zomers bruin

Voor de optimale kleur laat ik het 3 uur zitten om te kijken of er nog verschil ontstaat in de komende uren. Na 3 uur zie ik dat mijn rechterbeen heel mooi gebruind is. Ik ben erg onder de indruk dat mijn been zo mooi zomers bruin is. Mooi egaal en natuurlijk bruin. Daarnaast voelt mijn huid heel fijn aan en ziet er gehydrateerd uit.

bruine benen

Shop hier online

 

De kleur na het douchen

In de avond met het douchen zie ik dat het water wat bruin kleurt. Zou ik toch mijn kleur afspoelen? Bij het afdrogen dep ik mijn benen in plaats van te wrijven. De kleur zit er nog prima op. Ik denk dat het bruin het restant is wat niet opgenomen is in mijn huid. De 5 dagen nadien blijft de kleur prima zitten. Rond de 6e dag zie je dat de kleur licht vervaagd, maar heel subtiel en niet vlekkerig.

Mijn eindoordeel

Ik ben helemaal fan van deze zelfbruiner. Het vlekt niet, trekt snel in, geen oranje kleur en is heel handig in gebruik. Nog wel een paar tips voor je dit gaat gebruiken

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook