Over het wonder dat druivenpitolie heet en high tech verwerkt kan worden!

08:16 - 04:57
luistertijd 08:16 - leestijd 04:57

In een tijd dat we naast serieuze huidverbetering ook weer heel erg behoefte krijgen aan ontspanning, ontdekt BeautyJournaal een pareltje van een merk. TheraVine™, uit Zuid-Afrika, gebaseerd op werkzame stoffen uit druiven, hoogwaardig verwerkt in cocktails voor optimale huidopname. We spreken met importeur Nienke Buwalda.

Familiebedrijf, ontstaan uit het vak

TheraVine™ is vijftien jaar geleden ontwikkeld in Stellenbosch, Zuid-Afrika, in het hart van een van de mooiste wijnproductie gebieden ter wereld, door Lisa en Shane Smith. Lisa is van origine cosmetoloog en schoonheidsspecialiste. Ze werkte vele jaren voor grote merken in Zuid-Afrika (en daar komen wat mooie merken vandaan!) en ontwikkelde zo haar visie op wat echt goed is voor de huid, en wat niet. Vijf jaar lang sleutelde ze aan haar formules. Inmiddels draait ook hun dochter Jody mee als cosmetoloog in het bedrijf.

Lisa’s missie

Het is Lisa’s missie om de huid gezond te willen houden, huidproblemen op te lossen en haar behandelingen bieden een groot gevoel van wellness.

De veelzijdigheid van druiven

Ze bouwde haar merk op rond de druif. Een prachtig fruit dat werkelijk alles biedt voor huidgezondheid. Zowel qua antioxidanten, vitaminen en mineralen en aminozuren, als qua vetstoffen uit de druivenpitolie.

Het geheim van de ‘drager’olie

Om te zorgen dat deze voedzame stoffen ook daadwerkelijk in de huid komen, wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige transporttechnologie. Wist je dat de druivenpitolie uit de Pinotage druif een prachtige ‘drager’olie is? Hij wordt heel makkelijk door de huid opgenomen.

theravine

Krachtige antioxidanten en voedzame vetzuren

Nienke vertelt: ‘Dit alleen al is bijzonder. Er zijn echt maar weinig merken die met druivenpitolie als ‘drager’ olie werken. De Pinotage druif heeft ook een zeer hoog gehalte aan antioxidanten. Echt veel hoger dan het gangbare vitamine C en E.

Wat een multitasking stoffen!

‘Druivenpitolie is een ware weldaad en een echte multitasker’, vervolgt ze. ‘Ik noem nog wat eigenschappen: lichte exfoliatie, hydratatie door de licht vettige eigenschappen van de olie. Het heeft anti-glycatie eigenschappen – gaat dus versuikering van de huid tegen wat een goede bescherming geeft tegen collageenafbraak, het versterkt de vaatwand van de huid. Hoe veelzijdig wil je het hebben?’

De drie basisprincipes van TheraVine™

Bij de ontwikkeling van TheraVine™ producten staan drie pijlers centraal: gebruikmaking van de druivenpitolie en druivenproducten zoals het blad en de schil voor de polyfenolen, gebruikmaking van geavanceerde technologie zoals het transportmiddel liposomen en de signaalmoleculen die we peptiden noemen (heel veel peptiden!), en de derde pijler berust op aromatherapie.

Nienke Buwalda

Nienke Buwalda over Theravine: ‘Het merk weet de natuur zo ingenieus te verwerken voor huidverbetering’

Afleveren waar de huid het nodig heeft

‘Het is zo ingenieus geformuleerd, vertelt Nienke enthousiast. Weet je dat de peptiden meeliften op de druivenpitolie en zo dieper in de huidlagen kunnen zakken? De liposomen zijn gevuld met cosmeceutical actives (bijvoorbeeld Co-enzyme Q10 en L-Carnitine waardoor cellen snel intracellulaire energie kunnen herstellen) die ook op hun eigen manier huidfuncties stimuleren, of overproducties afzwakken, zoals bij pigmentvorming. Er wordt echt overal aan gedacht.’

Hoog natuurlijk gehalte

Nienke vertelt dat TheraVine™ niet claimt 100% natuurlijk te zijn, ‘we gebruiken bijvoorbeeld bijenwas in onze zalige Mango Balm, maar daar blijft het dan ook bij. We doen niets met minerale olie, en we zijn ook heel voorzichtig met conservering.

‘De houdbaarheid van producten is zeker niet langer dan twee jaar – ongeopend. In onze olie is geen conservering nodig omdat er geen water in zit. Geopende verpakkingen zijn circa zes maanden houdbaar. Er wordt zoveel mogelijk van licht- en luchtdichte verpakkingen gebruik gemaakt.

theravine

Nienke, hoe kwam je ermee in aanraking?

‘TheraVine™ staat voor ‘vino-therapie’. Ik hoorde er 12 jaar geleden voor het eerst over tijdens een ANBOS bijeenkomst. Ik was onder de indruk van de natuurlijkheid en hoogwaardige technologie van het merk. Ik ben ermee gaan werken in mijn salon toentertijd en raakte verslaafd eraan. Zulke mooie resultaten, zulke blije cliënten! Toen de distributeur ermee stopte nam ik het over. Al was het maar omdat ik er niet aan moest denken om ermee te moeten stoppen in mijn eigen salon.’

Je zit al 25 jaar in het vak als schoonheidsspecialiste. Hoe kun je zo verslingerd raken aan 1 merk uiteindelijk?

TheraVine™ biedt echt alles wat je nodig hebt. Er is voor ieder huidprobleem een behandeling en meerdere producten. De producten zijn heel verdraagbaar, én het is heel betaalbaar. Dit is een publiek geheim, want gezien de resultaten zou je denken dat het duurder moet zijn. TheraVine™ geeft de kwaliteit van een topmerk.

Merk je dat dit ontwikkeld is door een vrouw die zelf in het vak zit?

‘Ja, Lisa heeft een hele duidelijke visie op wat ze wel en niet wil bieden. Het product staat ook centraal, niet de marketing. Alles wat het bedrijf verdient, wordt ook weer geïnvesteerd in ontwikkeling. Lisa is bescheiden. Ze heeft al twee ‘visionair’ awards gewonnen in Zuid-Afrika, maar ze blijft het liefst uit de schijnwerpers.

theravine

Technologie & mindfulness

En omdat ze uit ons vak komt, weet ze ook dat de kracht van mindfulness niet onderschat moet worden. Bij TheraVine™ behandelingen horen zachte ademhalingsoefeningen gevolgd door een ontspannen reiniging. Wij willen niet dat onze cliënten gespannen starten, het leven is al druk genoeg. Hierna volgt dan een drukpuntmassage en lymfedrainage én een massage.

Olie en crème gaan altijd samen

Tijdens al deze behandelingen werken we met producten in een layering concept. Dus over elkaar heen. Olie en crème gaan in onze behandelingen ook altijd samen. De olie geeft de prikkel aan de huid en is het transportmiddel voor het insluizen van werkzame stoffen. De crème is de probleemoplosser. Overdag staat bescherming centraal, ’s nachts collageenstimulatie of kalmering, talkreductie of pigmentvermindering.

We hebben dit duo-concept, zoals we dat noemen voor het gezicht, de handen, de voeten en voor het lichaam. Hoe mooi is dat!

theravine oils

Hoe lekker, je krijgt toch meteen zin in zo’n behandeling!

Lisa noemt het ook altijd een sensory journey. Vooral werken met de Mango Balm (op basis van mangopitboter en bijenwas) in de lymfedrainage is zoooooo lekker!

Wie is de TheraVine schoonheidsspecialiste?

Een schoonheidsspecialiste die aandacht geeft aan haar cliënt. Die gaat voor resultaat en graag met haar handen werkt. Maar ook wil ontvangen van haar distributeur. We vormen wereldwijd een hechte community. Als distributeur zorg ik echt voor jou, met antwoorden op al jouw vragen. Ik ben altijd bereikbaar. Omdat ik zelf al zo lang in dit vak zit, heb ik een enorme kennis van huidbehandelingen en werkzame stoffen.

Persoonlijke begeleiding

Nienke houdt van een persoonlijke benadering. Ze zorgt bijna iedere maand voor een training, en op 8 juni is er weer een depositaire dag. ‘We introduceren dan een gloednieuwe lijn tegen milieuvervuiling op de huid, we nodigen interessante sprekers uit. Ook het concept van Power Hours is geïntroduceerd, waarbij je live via online sessies kunt volgen met de TheraVine™ trainers in Zuid-Afrika.’

theravine

Goed om te weten…..

In Nederland en België werken nu 35 salons met TheraVine™, en daar kunnen er nog veel meer bij, vinden wij bij Beauty Journaal. Het is een prachtig geformuleerd merk, met een hele goede onderbouwing, en een uitstekende begeleiding.

Vergeet niet: de natuur is compleet, het biedt alles wat je nodig hebt. De kracht van de chemie uit de natuur is eindeloos. Het is prachtig als merken dit in haar volheid benutten. Die druivenpit olie…, het laat ons in ieder geval niet meer los…;-)

Lees ook