Spijt van je tatoeage Waren tatoeages vroeger voorbehouden aan mensen die nogal 'tribal' leefden en ermee uiting gaven bij een groep te horen.

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Spijt van je tatoeage

Waren tatoeages vroeger voorbehouden aan mensen die nogal ’tribal’ leefden en ermee uiting gaven bij een groep te horen. Zo’n twintig jaar geleden werd het mainstream en een fashionstatement. En met de opkomst van de versierde lichaamshuid, kwamen ook de eerste spijtoptanten. Al snel zelfs.

Vroeger werd je huid verminkt bij verwijdering

Twaalf jaar geleden hoorden we bij lasercentra dat al een op de drie mensen spijt had van de tatoe, maar in die tijd liet hoogstens een op de vijftien hem verwijderen. Het was niet eenvoudig: men werkte met peelings, met het afschrapen van de huid. De gevolgen waren niet te overzien: littekens, verminking.

pico tatoeage amstelzijde beautyjournaal

De eerste lasers deden er lang over

Toen kwamen de eerste lasers op. Gelukkig maar. Maar ook daarvoor had je een hele lange adem nodig. Vaak wel 10 tot 16 behandelingen verspreid over twee jaar.

Nu is er PicoSure, wat een uitkomst!

Dat is anno 2020 wel veranderd. Nu is er de PicoSure laser, de allersnelste laser ter wereld waarmee je in veel kortere tijd van je tatoeages verlost kan worden. Zonder verminking!

VIDEO! Bekijk hoe Ilonka haar eerste behandeling ondergaat

In deze reportage volgen we Ilonka die haar tatoe laat verwijderen door huidtherapeute Marit van Boldrik, bij Amstelzijde Kliniek in Ouderkerk aan de Amstel. Het is ongelofelijk hoe snel dit proces gaat nu, kijk maar naar deze video:

Wat is de PicoSure laser? Van tatoeage tot pigmentvlek, alles kan

De PicoSure laser is een veilige en effectieve laser voor het verwijderen van tatoeages, permanente make-up, pigmentvlekken en zelfs melasma , ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

Alle kleuren kunnen behandeld worden

Met deze laser kunnen alle kleuren tatoeages behandelen. De PicoSure bevat twee lasers, de Alexandrite- en de KTP laser. Hiermee kunnen we alleen de meest voorkomende tatoeages zoals zwart en groen behandelen, maar ook kleuren zoals blauw, rood, oranje en geel. Daarnaast is het mogelijk permanente make-up, straatvuil en bestralingspuntjes te verwijderen.

pico tatoeage amstelzijde beautyjournaal

Hoe werkt de PicoSure Laser?

De PicoSure laser levert in een zeer korte tijd pulsen energie af aan de tatoeage. Deze energie zorgt ervoor dat het inkt in de huid in heel kleine deeltjes uiteenvalt. Het grote voordeel van een picoseconden laser ten opzichte van de veelgebruikte q-switched (nanoseconden) lasers is dat de inktdeeltjes aanzienlijk kleiner worden, zo klein als stof. Het lichaam kan deze kleine deeltjes makkelijker opruimen, waardoor de tatoeage met minder behandelingen verwijderd kan worden.

pico tatoeage amstelzijde beautyjournaal

De huid vertoont ‘frosting’ net na behandeling. Dit verdwijnt de volgende dag. Zie de video met alle na-foto’s.

Wil je meer weten?

De ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen van Amstelzijde Kliniek geven jou het beste advies voor een huid-boost: van tatoeageverwijdering tot huidverjonging. Je krijgt de beste combinaties van facials, HIFU (behandelingen op basis van energie) en injectables.

Heb je een vraag aan huidtherapeute Marit van Boldrik, mail ons dan via het contactformulier t.n.v. Marit, en we zorgen ervoor dat je persoonlijk antwoord krijgt.

Lees ook:

Deze publicatie maakt onderdeel uit van een samenwerking met Amstelzijde Kliniek, als lid van ons expertteam.

Lees ook