En nog veel meer plekjes die onopvallend behandeld kunnen worden;-)

07:47 - 04:40
luistertijd 07:47 - leestijd 04:40

Bij fillers of injectables denkt iedereen meteen aan het herstellen of creëren van volume in het gezicht. Ze kunnen rimpels verminderen, fijne lijntjes doen verdwijnen en wagen of lippen van meer volume voorzien, waardoor je er weer frisser uitziet. Wat niet iedereen weet is dat fillers niet alleen in het gezicht kunnen worden gebruikt. We noemen acht onverwachte toepassingsmogelijkheden.

Aangezien niet iedere filler geschikt is voor iedere patiënt of iedere toepassing, zal de injectables arts voor verschillende behandelingen verschillende fillers gebruiken. De meest gebruikte zijn fillers op basis van hyaluronzuur, zoals Juvéderm, Belotero of Restylane, op basis van collageen, zoals Radiesse, of op basis van melkzuur, zoals Sculptra. Al deze fillers zijn goedgekeurd voor gebruik in het gezicht, maar ze zijn ook te gebruiken voor andere delen van het lichaam.

En waar zijn ze voor te gebruiken?

  1. Cellulite en kuiltjes behandelen

Naast meer traditionele behandelingen zoals laser of massage kunnen ook injectables worden gebruikt om cellulitis te behandelen. Met fillers kunnen de kuiltjes in de billen en bovenbenen worden opgevuld en de huid iets worden gelift, waardoor de cellulitis veel minder zichtbaar wordt. Vooral Sculptra is  hier voor geschikt. Deze filler is gemaakt op basis van een synthetisch melkzuur, dat geleidelijk in de huid wordt opgenomen waar het de hoeveelheid collageen weer opbouwt. Voor een goed resultaat zijn drie maandelijkse behandelingen nodig. Je hebt er zo’n twee jaar plezier van.

  1. De oorlelletjes nieuw volume geven

Nu grote en opvallende oorbellen weer populair zijn, krijgen de oren meer aandacht dan ooit in de beautywereld. Bij veroudering denk je wellicht niet meteen aan je oorlellen, maar ook deze kunnen uitzakken en rimpelig worden, vooral als je je hele leven zware oorbellen hebt gedragen. Met een filler is dit probleem snel op te lossen. Met een prikje Restylane, of een andere filler op basis van hyaluronzuur, krijgen de oorlellen meteen hun volume terug en zien ze er minder rimpelig en uitgezakt uit. Ee behandeling duurt nog geen vijf minuten, is pijnloos en je hebt er zeker een jaar plezier van.

  1. Het volume bij de slapen herstellen

Als je ouder wordt neemt het volume in je gezicht af, vooral bij de slapen, net boven je jukbeenderen. Dat levert nog wel eens een vermoeid uitziende schaduw op.  Een filler op basis van hyaluronzuur is hier meestal het meest geschikt voor, maar laat de injectables arts bepalen wat in jouw geval het beste is. De filler vult de holtes bij de slapen weer op en lift meteen de buitenhoeken van de ogen, waardoor je er weer veel frisser en uitgeruster uitziet.  Het effect houdt zes maanden tot een jaar aan.

  1. Rimpels op de knieën en ellebogen wegwerken

Als je ouder wordt, wordt de huid rond de knieën en de ellebogen losser en rimpelig. Mocht je je daar aan ergeren, dan is er met fillers iets aan te doen. Sculptra is hiervoor de meest geschikte filler. Deze behandeling, die erg lijkt op de behandeling van cellulitis,  wordt maar heel weinig uitgevoerd, dus zoek een injectables arts met veel ervaring! Een behandeling vereist meerdere sessies. Je hebt er zo’n twee jaar plezier van.

  1. De neus of de kin groter maken

Plastische chirurgie is niet de enige manier om de neus te veranderen. Een kleine dosis filler kan de punt van de neus ‘optillen’ en camoufleert bultjes of oneffenheden, waardoor je neus er vele malen beter uit kan zien. Er zijn echter grenzen aan wat een filler voor de neus kan doen; ze kunnen hem niet kleiner of smaller maken. Wat de kin betreft: die kun je met fillers voller maken en meer definitie geven, zonder dat er een operatie aan te pas moet komen.

  1. Littekens minder zichtbaar maken

Ook littekens van acne of na een operatie zijn met fillers te behandelen. De fillers tillen de huid iets op, waardoor hij gladder en egaler wordt en de littekens geen schaduw meer veroorzaken. Er zijn heel veel verschillende soorten littekens, dus de injectables arts of dermatoloog zal bepalen welke filler in jouw geval het meest effectief is. In de VS worden voor de behandeling van acne vaak semipermanente fillers als Bellafill gebruikt, maar dat is hier niet toegestaan.

  1. De handen verjongen

We maken ons druk om ons gezicht, terwijl het juist de handen zijn die het snelst verouderen. Ze zijn voortdurend aan het werk en worden veel blootgesteld aan UV stralen. Daardoor worden de handen rimpelig, benig en ruw, met zichtbare aders en verdikkingen bij de gewrichten. Met een filler als Radiesse kun je de handen er jonger uit laten zien; het brengt volume terug en maakt de buitenkant van de handen gladder. Je hebt direct resultaat, en dat houdt zo’n één tot twee jaar aan.

  1. Het gezicht smaller maken

Veel mensen weten dit niet, maar Botox kan meer doen dan alleen rimpels vervagen. Als Botox wordt geïnjecteerd in de wangkauwspier, dan ontspant deze zich enigszins waardoor een te hoekige, prominente kaaklijn zachter wordt en bolle wangen slanker tonen. Zo’n twee weken na een behandeling zie je resultaat en dat houdt zo’n vier maanden aan. Doe je de behandeling vaker, dan zal het resultaat na iedere behandeling langer aanhouden.

Het klinkt allemaal spannend en het is inderdaad prachtig dat deze mogelijkheden er nu zijn. Desalniettemin: begin niet zo maar aan een injectables behandeling. Denk er goed over na en laat je goed informeren, niet alleen over de filler en de behandeling, maar vooral over de verschillende artsen. Kies altijd voor een ervaren, gekwalificeerde arts in een betrouwbare kliniek en kijk eerst rustig rond voor je je keuze maakt!

Bron

Ben jij op zoek naar een goede arts? BeautyJournaal heeft ze in haar Expertteam!

Lees ook