Hoe bevalt deze handcrème en bodylotion Karmelita?

05:11 - 03:06
luistertijd 05:11 - leestijd 03:06

Ik heb een rijpere huid en ben heel benieuwd hoe de Vaseline Intensive Care Mature Skin lijn mij gaat bevallen. Als de herfst weer intreedt, krijgen mijn handen het zwaar te verduren, ik denk dat ik niet de enige ben.

Soms is het zo ernstig dat de huid op mijn knokkels barst, de kleine sneetjes zijn pijnlijk en de velletjes kleuren donkerder dan de vingers en rug van mijn handen. Al met al niet echt sierlijk.

droge hand

Karmelita’s hand voor de producten te hebben gebruikt

De oorzaak is simpel, ik was veel te vaak mijn handen en dan natuurlijk met te heet water. Als schoonheidsspecialiste zou ik echt beter moeten weten en mijn handen de verzorging geven die zij verdienen.

Maar daar zit het hem nou net in, ik hou niet van vieze, plakkerige en/of vette handen. Een handverzorging maakt mijn handen vaak te vet, met als gevolg dat ik ze ook na het insmeren weer zal wassen. Ik ben mij bewust van deze vicieuze cirkel en deze test is dan ook echt een uitdaging voor mij.

Vaseline Intensive Care Mature Skin Rejuvenation Hand Cream

Als eerste test ik de handcrème uit deze lijn.

Het eerste wat mij opvalt is dat mijn handen na het insmeren maar heel kort vettig zijn, ik heb geen enkele neiging om mijn handen te wassen.

Niet verwonderlijk want op de ingrediëntenlijst zie ik Caprylic staan, dit is een lichte substantie die snel door de huid wordt opgenomen. Bovendien wordt er ook Cyclopentasiloxane toegepast, wat een waterdun silicone is en ook vluchtig is, het verdampt dus snel, dat merk je al binnen enkele ogenblikken.

Daarnaast zorgt dit ingrediënt er ook voor dat de overige (minerale) vetten makkelijk uitsmeren.

Ik tref Soja olie aan, niet alleen heeft dit veel weg van de huideigen vetten -vocht kan nu ook minder verdampen- het helpt ook de huid te herstellen. Niacinamide wordt ook gebruikt, dit helpt de huidbarrière te versterken waardoor je ook weer minder vocht zal verliezen.

Toch zitten er ook siliconen en minerale oliën in, een toevoeging die mij wat overbodig lijkt omdat er best veel huidvettende ingrediënten inzitten. Anderzijds staan siliconen en minerale oliën wel hoog op de INCI lijst terwijl de werkstoffen toch meer onderaan staan.

Ook hoog genoteerd staat PEG-100 Stearate, deze stof kan irriterend zijn omdat het de huid kan binnen dringen (zeker wanneer de huid open is) en daarmee ook andere stoffen (ook bacteriën) mee kan nemen, daarnaast kan het de vochtbalans van de huid aantasten.

Dit vind ik nogal tegenstrijdig met de werking van soja olie en niacinamide. Al met al niet iets om dagelijks te willen gebruiken.

handverzorging

Karmelita’s hand na de handcrème te hebben gebruikt

Shop hier online

 

Vaseline Intensive Care Mature Skin Rejuvenation Healing Moisture Lotion

De huid van mijn handen is een echte uitzondering wanneer je naar de rest van mijn huid kijkt, de huid van mijn lichaam is in het geheel niet droog, komt niet in aanraking met (te) heet water en (overvloedig) zeep, dat merk je direct met de bodylotion waar overigens exact de zelfde ingrediënten in zitten.

De bodylotion heeft een averechts effect op mijn lichaam, het trekt er niet in en geeft mij zelfs aan het eind van de dag nog een plakkerig gevoel, mijn benen plakken bijna aan elkaar zo erg.

Ik heb de bodylotion dan ook maar eenmaal gebruikt. Het is wel overduidelijk dat deze producten bedoeld zijn voor de (extreem) droge huid en getuigen mijn handen ze hun werking hebben bewezen.

Shop hier online

Karmelita’s eindoordeel

Ga ik de producten zelf gebruiken? De bodylotion zeker niet, de handvariant vind ik absoluut prettig in gebruik omdat het mijn handen niet vet houdt maar ik zal hem zeker niet dagelijks gebruiken.

Of ik deze producten zou aanraden? Ja toch wel, mits kort en niet voor langere termijn gelet op de minerale oliën, siliconen en PEG-100. Wanneer je allergisch (aangelegd) bent is het even oppassen; er worden nogal wat geurstoffen gebruikt die allemaal allergeen zijn.

Shop hier online

 

Lees ook