Mijn huid is poederachtig zacht met mooie gladde finish

06:32 - 03:55
luistertijd 06:32 - leestijd 03:55

Begin van de zomer hadden we een ontzettend leuke dag bij Care Cosmetics in Barendrecht. Het bedrijf is leverancier van maar liefst 26 beautymerken. Twee daarvan zijn Matis en Payot, en daarmee maakte ik kennis. De gloednieuwe huidscan van Matis, en een bijzondere anti-ageing behandeling met een 42-punts massage/modelage van Payot!

Bekijk hieronder een leuke impressie van deze BeautyJournaal beautydag bij Care Cosmetics:

De Matis Skin Analyzer 

Het Franse salonmerk Matis heeft een nieuw – overigens niet merk gebonden! – huidanalyse apparaat waarmee de gezondheid van de huid wordt gemeten. Zowel oppervlakkig als in de diepere huidlagen.

Preventief te werk gaan

Het grote voordeel voor jou als consument is dat je met metingen allerlei problemen voor kunt zijn. ‘Hoe staat het met de gevoeligheid en pigmentatie, gebruik ik wel vaak en genoeg UV bescherming? Is het talggehalte voldoende om mijn huid soepel te houden? En de hydratatie, heb ik een extra serum nodig?’

huidscan

Vergelijk maken

Tijdens de intake worden onder meer leeftijd, leefomgeving, gezondheid en leefstijl ingevoerd. Het handzame analyse-apparaat geeft vervolgens aan op welke locatie de meting gedaan moet worden (kin, wang, t-zone, etcetera) en vergelijkt die meting met een database van mensen van dezelfde etnische- en leeftijdsgroep.

Binnen 5 minuten heb je een huiddiagnose, waardoor je de huid specifieker kan corrigeren en eventueel kan herstellenom zodoende problemen te voorkomen.

Heb je wel de goede producten?

Het handige is dat je ook meteen weet of de producten die je nu gebruikt wel toereikend zijn, of dat je toch op een ander regime over moet gaan😉

Dit wordt er gemeten

Mijn huidanalyse

Uit mijn eigen huidanalyse kwam dat ik eigenlijk best een goed gehydrateerde huid heb. De elasticiteit is wat minder, en dat had ik niet verwacht, en mijn huid blijkt iets gevoeliger. Ook zou ik mijn huid nog beter kunnen beschermen tegen zonlicht. En tot slot mag ik iets vaker een peeling doen om de huidstructuur glad te maken.

huidscan

 

Compleet en niet merk-gebonden inzetbaar

Ik vind het een heel complete analyse met een zeer compact en handzaam apparaat. De analyse helpt heel goed het juiste behandelprotocol te kiezen, en de juiste producten.  Mooi is ook dat je bij de analyse meteen een aangepast productadvies krijgt. Werk jij zelf met een ander merk, dan pas je de productselectie natuurlijk aan.

Luister hier nog eens kort naar wat Karmelita van het apparaat vond:

De verrukkelijke Payot gezichtsbehandeling 

Aansluitend kreeg ik een heerlijke gecombineerde wellness-antiaging behandeling van Payot, uit de serie Liss Absolu.

liss absolu

Gouden handen

Mijn behandelaarstster Danielle heeft echt gouden handen. Ze zijn heerlijk zacht en warm en ondanks het geroezemoes van al mijn collega’s om mij heen die heerlijke behandelingen ondergaan, zak ik al snel weg in een totale staat van ontspanning. Ik moest mezelf er steeds aan herinneren dat ik hier was om een reportage te maken!

Plezierige sensatie

Uitgangspunt van Payot is dat iedere behandeling een plezierige sensatie moet zijn. De verwelkoming, de geuren, de aanraking. Alles is bedoeld om volledig ontspannen te worden. Ook als je met een probleemhuid komt. Rust is key!

reiniging

Verwarmende reinigingsolie

Ook de reiniging erna is de hemel op Aarde. Fluweelzacht, en de reinigingsolie is heerlijk warm. Ik dacht dat dit door de warme handen van Danielle kwam, maar ze vertelt me dat de olie zelf al warm is, zelfs in de winter.

Met een beetje water verandert de olie in een milk waardoor alles heel makkelijk afgenomen kan worden. Met tonic worden de laatste restjes van de reiniging verwijderd.

Fruitzuurpeeling 15%

Hierna krijg ik een fruitzuurpeeling met 15% glycolzuur. De peeling wordt gemengd met een vloeistof tot een lobbige, maar ook heel luchtig schuim. Bij aanbrengen voel je hem direct bruisen en tintelen.

peeling

Hij bruist en tintelt 

De peeling wordt tot dicht aan de oogrand aangebracht, om ook de fijne lijntjes aan te pakken. Het bruisen op de huid voelt heerlijk aan. Zodra dat overgaat in kriebelen, strijkt Danielle lichtjes over mijn huid waardoor het aangenaam blijft. Na enkele minuten verwijdert ze de peeling met een veel water.

Gezichtsgym met speciale massage

Dan is het tijd voor de bijzondere ‘42 stappen modelage’. Een gezichtsmassage die geïnspireerd  is op gezichtsgymnastiek waarbij ik natuurlijk heerlijk passief mag genieten. Met veel tegenzin kom ik weer terug op Aarde.

massage

Afsluitend krijg ik een masker dat de laatste restjes van de peeling neutraliseert, de huid kalmeert en het vochtniveau verder op peil breng. In het masker zit zowel laag- als hoogmoleculair hyaluronzuur.

Luchtig en zacht

Het voelt aan als een zacht fluwelen schuimpje. Het is luchtig en zacht en voelt zeer aangenaam op mijn huid. Ik word warm ingepakt en zak weer heerlijk weg.

ontspannen

Karmelita is helemaal ontspannen!

Wat een resultaat

Mijn huid is poederzacht en heeft een mooie gladde finish en voelt heerlijk aan, nog voordat er producten worden aangebracht.

Genieten met al je zintuigen met het voordeel dat de huid niet alleen maar vertroeteld wordt maar ook echt verbetert. Dat is wat ik ervaren heb met deze verrukkelijke Payot behandeling!

Luister hier nog eens kort naar wat Karmelita van de Payot behandeling vond:

Lees ook