Met leuke shoptips van journalist Hans!

05:43 - 03:26
luistertijd 05:43 - leestijd 03:26

Een flesje castorolie van nog geen tien dollar krijgt opvallend lovende kritieken op webwinkelgigant Amazon.

Het gaat om de Organic Cold Pressed Castor Oil van het merk Kate Blanc Cosmetics. Op Amazon te koop voor $9,99 voor 60 ml. Castorolie, ook wel bekend als wonderolie, wordt geperst uit de vruchten van de wonderboom (Ricinus communis) en wordt traditioneel gebruikt in voeding, als medicijn en in cosmetica.

Een wonderolie voor huid en haar

De castorolie van Kate Blanc Cosmetics kreeg op Amazon maar liefst 3.800 zeer lovende kritieken van enthousiaste gebruikers. De olie zou volgens de klanten van Amazon werkelijk overal voor te gebruiken zijn. Zo maakt hij de wimpers sterker, langer en voller en helpt hij tegen acne en roos. Hij bevordert de haargroei, is te gebruiken als dag- en nachtverzorging voor de huid en vervaagt rimpeltjes en littekens. Als je de commentaren op Amazon mag geloven is het dus inderdaad een wonderolie!

Wil je de Organic Cold Pressed Castor Oil van Kate Blanc proberen, dan kun je hem bestellen op Amazon. Vermoed je echter dat castorolie van een ander merk net zo werkzaam zal zijn dan kun je in vrijwel iedere Nederlandse drogisterij terecht. De roemruchte Action verkoopt castorolie zelfs al vanaf € 2,49! Mocht je een gevoelige huid hebben, gebruik de olie dan overigens liever niet als huidverzorging – je kunt er volgens de reviews op Amazon in dat geval puistjes van krijgen.

Shop op Amazon

 

Wat is er nog meer populair op Amazon?

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner with Aloe Vera ($6,64 voor 350 ml) is een alcoholvrije toner met toverhazelaar die je gebruikt na het reinigen. Volgens gebruikers op Amazon is het een zeer doeltreffend product dat erg goed helpt tegen puistjes en rode vlekken, en maakt het de huid egaler en zachter.

TruSkin Naturals Vitamin C Serum for Face, Topical Facial Serum with Hyaluronic Acid & Vitamin E ($19,99 voor 30 ml.) is een gezichtsserum met hyaluronzuur en vitamine C dat belooft dat het de huid steviger, frisser, zachter en mooier maakt. Volgens duizenden enthousiaste Amazon klanten maakt het zelfs de meest vreselijke huid binnen een paar weken aanzienlijk mooier, gezonder en egaler.

Neutrogena Makeup Removing Wipes, 25 Count, Twin Pack ($8,52 voor 50 stuks) zijn vochtige doekjes die bedoeld zijn om je make-up te verwijderen. Volgens klanten van Amazon zijn ze erg goed; ze verwijderen ook zware make-up, waaronder waterproof mascara snel en zeer grondig. De huid zou na gebruik lekker fris, schoon en zacht zijn.

Aztec Secret – Indian Healing Clay Deep Pore Cleansing Facial & Body Mask ($10,95 voor 450 gram) is een kleimasker dat moet worden gemengd met ciderazijn of water. Het reinigt de poriën grondig en voorkomt zo puistjes en andere ellende. Zeventig procent van de reviews op Amazon geven dit kleimasker vijf sterren.

WOW Apple Cider Vinegar Shampoo & Hair Conditioner Set ($28,44 voor 2 x 500 ml.) is een shampoo en een conditioner die beiden avocado- en kokosolie bevatten en het haar reinigen en herstellen. Het gaat de vorming van roos tegen en voorkomt een jeukende hoofdhuid en pluizig haar. Bevat geen parabenen of sulfaten. Driekwart van de reviews op Amazon geeft dit vijf sterren. Volgens de klanten van de webwinkel is hun haar erg opgeknapt, is het gladder en hebben ze minder last van haarbreuk en haaruitval. Eén enthousiaste gebruiker meent zelfs dat haar psoriasis er deels door is verdwenen.

Aveeno Daily Moisturizing Body Lotion with Soothing Oat and Rich Emollients to Nourish Dry Skin, Fragrance-Free ($7,57 voor 530 ml.) is een verzorgende lotion voor de zeer droge huid. De klanten van Amazon zijn er dol op, bijna 80 procent geeft dit product vijf sterren. Het maakt zeer droge, schilferige huid weer zacht en comfortbel, trekt snel in en voelt niet vet aan. Met name in de winter zou het zeer effectief zijn.

Purely Northwest Antifungal Tea Tree Oil Body Wash ($14,39 voor 265 ml.) is een bodywash die korte metten maakt met ongewenste lichaamsgeuren, schimmels, bacteriën, jeuk, acne en eczeem. Deze bodywash kan dagelijks gebruikt worden en bevat geen parabenen.  De klanten van Amazon zijn er dol op – in veel kritieken vertellen mensen dat ze alles al geprobeerd hadden maar dat dit product echt werkt.

Baebody Eye Gel for Appearance of Dark Circles, Puffiness, Wrinkles and Bags. – for Under and Around Eyes ($23,95 voor 50 ml.) is een ooggel die belooft wallen, kringen en fijne lijntjes grondig aan te pakken. Alhoewel de kritieken op Amazon overwegend positief tot zeer positief zijn, zijn er ook mensen bij wie dit product totaal niks doet. Toch zeggen de meeste klanten van de webwinkel dat ze binnen een paar weken een duidelijke verbetering zien: minder wallen, minder donkere kringen en minder rimpeltjes.

Seven Minerals Organic Aloe Vera Gel ($18,95 voor 350 ml.) is gemaakt 100 procent aloë vera van verse planten en bevat geen xanthan, waardoor het snel intrekt en geen vette laag achterlaat. Dit product kan volgens de fabrikant werkelijk alles: het hydrateert de huid, verbetert klachten bij eczeem en psoriasis, versterkt de nagels en het haar en kan gebruikt worden als aftersun en aftershave. De klanten van Amazon zijn het daar grotendeels mee eens – meer dan tachtig procent geeft deze gel vijf sterren.

Lees ook