Marketingtrends Zakenpraat

ProVoet campagne: Werkend Nederland vaak te laat naar pedicure

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Een gratis voet-APK voor alle werkenden!

Uit eerder onderzoek van ProVoet (2011) bleek dat 8 op de 10 werkenden die hun voeten belasten tijdens het werk kampen met voetklachten. Daarvan zou slechts een kwart een bezoek brengen aan de pedicure of medisch pedicure. Recent onderzoek toont aan dat pedicures en medisch pedicures meer werkenden in hun praktijk treffen, maar vaak pas als klachten in een verder stadium zijn. Daarom zet brancheorganisatie ProVoet de campagne ‘Voeten en Werk’ in om preventief bezoek aan de pedicure en medisch pedicure te stimuleren.

Het belang van voetverzorging voor werkenden

Hoewel er dus een stijgende lijn zichtbaar is in het aantal werkenden dat de weg naar de pedicure en medisch pedicure vindt (recent onderzoek onder 198 pedicures en medisch pedicures), is professionele voetverzorging nog niet als vanzelfsprekend geïntegreerd. Daarom brengt brancheorganisatie ProVoet het belang van goede voetverzorging voor werkenden onder de aandacht.

Laat je voeten regelmatig checken

“Werkend Nederland moet een bezoek aan de pedicure en medisch pedicure niet langer zien als noodzakelijk kwaad bij pijnlijke klachten, maar als een preventief hulpmiddel om goed te kunnen functioneren”, aldus Nathalie Klopman van ProVoet. “Het regelmatig laten checken van je voeten hoort erbij om je voeten gezond te houden, waardoor je op een prettige manier je werk kunt blijven doen.”

Gratis voet-APK

Om deze bewustwording te creëren, introduceert ProVoet een ludieke campagne: ‘Voeten en Werk met de gratis voet-APK’. “Je auto laat je tenslotte ook preventief keuren om ingrijpende mankementen te voorkomen. Dat zou ook voor je voeten verstandig zijn”, aldus Klopman. De komende maanden zal de campagne door heel Nederland klinken. Werkenden kunnen zich aanmelden voor een voet-APK (gratis voetencheck) op www.VOETAPK.NL bij een pedicure of medisch pedicure in de buurt.

Voetklachten

Medisch pedicure Margo uit Rotterdam verklaart: “We zien steeds meer werknemers in onze praktijk, zoals bouwvakkers, zorgmedewerkers en winkelpersoneel. Mensen met een staand/lopend beroep, wat veel vergt van de voeten. Dat uit zich onder andere in voetklachten als eelt, kloven, nagelproblemen en likdoorns, maar ook in bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Ze maken uit nood een afspraak, omdat klachten dusdanig opspelen dat ze in hun werk belemmerd worden. Maar eigenlijk is het dan al te laat.”

Preventieve voetverzorging

Volgens pedicure Janine uit Arnhem is het van het grootste belang dat mensen binnen intensieve beroepsgroepen hun voeten goed onderhouden: “Juist preventieve voetverzorging is belangrijk. Zo ben je problemen voor of er snel bij. Gezonde voeten dragen bij aan werkplezier en bovendien kan ziekteverzuim worden tegengegaan.”

Over ProVoet

ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure en behartigt de belangen van ruim 13.000 (aspirant) leden. ProVoet bevordert de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure in Nederland. De pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten, staan voor kwaliteit en hygiëne. Deze pedicures zijn te herkennen aan het ProVoet-logo.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.