Prestigieuze persprijs voor beste cosmetica introducties

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

Op maandagavond 15 april 2019 zijn voor de 34e keer de beste cosmeticaproduct introducties van het afgelopen jaar beloond met een award. Dit jaar in een geheel nieuw jasje, want voorheen de Astir Award geheten, heet de enige Nederlandse prijs van vakjournalisten voor de beste cosmeticaproducten nu: Dutch Beauty Award. Een record aantal inzendingen, ruim 180, werden door de Experts of Beauty beoordeeld op inhoud, uitstraling en prijs. Olcay Gulsen presenteerde de feestelijke uitreiking en reikte de felbegeerde awards uit aan de winnaars in het Compagnietheater te Amsterdam. Natuurlijke, ageless beauty, actrice Miryanna van Reeden won de award voor Dutch Beauty of the Year 2019.

In maar liefst 24 categorieën werden er winnaars gekozen. Nieuwe categorieën waren o.a. niche geuren, salonbehandelingen en cosmeceutical. In elke categorie werd er een nummer 1, 2 en 3 gekozen. Geen makkelijke klus voor de jury want de productinnovaties in 2018 waren buitengewoon! Zowel de jury als de consument is verrast met mooie, fijne, handige beautyproducten die de beautyroutine weer mooier en makkelijker maken!

Dutch Beauty of the Year

Naast producten die een pluim verdienden, werd er ook een bekende Nederlandse vrouw in het zonnetje gezet. Actrice Miryanna van Reeden werd verkozen tot Dutch Beauty of the Year. De jury: “Deze natural beauty is een ageless beauty; prachtig jaar in jaar uit. Ze is een veelzijdig actrice met een indrukwekkende staat van dienst. Daarnaast zet ze zich met tomeloze energie in als ambassadeur voor onder andere de Dierenbescherming, het Epilepsiefonds en de Nederlandse Gorilla Stichting. Een voorbeeld van echte beauty zoweluiterlijk als innerlijk!”

Miryanna: “Ik ben onder de indruk van alle nieuwe innovaties waarmee de beautyindustriein 2018 is gekomen. Ik hou van fijne beauty producten en ben blij dat er ook steeds meergroene beautyproducten en merken bijkomen.”

De Vakjury

De Experts of Beauty bestaan uit beautyjournalisten, beautybloggers en -vloggers. Door de variatie aan media waarvoor deze experts zich inzetten, zijn de awards actueler dan ooit. Het is tevens de enige prijs in Nederland voor cosmeticaproducten en een Beauty van het jaar die worden gekozen door een in cosmetica gespecialiseerde vakjury. Een Dutch Beauty Award, toegekend door deze deskundige vakjury, kun je daarom met recht prestigieus noemen!

Met het winnen van de Award, mag de producent van het product een jaar lang dat beautyproduct winnaar van de Dutch Beauty Award noemen en dit ook communiceren. De Juryleden voor 2019 zijn: Ginette Tellier, Debbie Zwiers, Annette Oerlemand, Maartje van Engelen, Amanda Rijff, Serena Verbon, Enith Oostlander, Georgette Koning, Brigitte Tellier, Coen Wulms, Kim Querfurth, Erik Zwaga, Cintha Rood en Claudia Straatmans, voorgezeten door Tine Lafaire.

Juryproces

Om de exclusiviteit van de prestigieuze Dutch Beauty Award te waarborgen, wordt er door de voltallige vakjury goed gekeken naar een aantal pijlers:

  • Is het een introductie in Nederland in 2018?
  • Is het product innovatief?
  • Doet het wat het belooft?
  • Begrijpt de consument het doel, de werking en het gebruik van het product?
  • Is de verpakking gebruiksvriendelijk?
  • Wat is de uitstraling van het product?
  • Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding?

De Winnaars

Benieuwd naar de winnende producten? Je vindt ze hieronder.

Lees ook