Voor een me-time moment in je eigen badkamer

06:45 - 04:03
luistertijd 06:45 - leestijd 04:03

Corine test Lancôme Glow’n Roses Sugar Scrub en Hydra Zen Jelly Mask

Zorgen voor je huid is ook zorgen voor jezelf. Het komt helaas maar al te vaak voor dat mijn verzorgingsroutine ondersneeuwt door de hectiek van de dag. ’s Ochtends vroeg geen minuut verspillen en zo snel mogelijk in de auto om de files voor te zijn. En ’s avonds laat… tja, dan lonkt mijn bed na een lange dag op kantoor.

Toch probeer ik een paar keer per week enkele ogenblikken helemaal aan mezelf te besteden. Dan gaat de badkamer op slot voor alles en iedereen.

Lancôme

Onlangs ontdekte ik Lancôme de Rose Sugar Scrub en het Hydra Zen Jelly Mask. Twee exfoliërende en hydraterende maskers, die speciaal zijn ontwikkeld voor deze momenten van me-time. In deze review vertel ik je er meer over.

Een cocktail van zalige ingrediënten

De kern van alle Glow’n Roses producten (naast de Rose Sugar Scrub en het Hydra Zen Jelly Mask bevat de lijn ook nog een micellair water en tonic) bestaat uit een cocktail van zalige en zinnenstrelende ingrediënten. Het me-time moment begint daardoor al bij het openen van de dop van de tubes.

Acaciahoning en olie van zoete amandelen verzorgen, voeden en hydrateren. Het Masque Hydra Zen Jelly Mask is ook nog eens extra verrijkt met een hydraterend complex van pioen, moringa en roos.

Rozenwater: de signatuur van Lancôme

De roos is het symbool van vrouwelijkheid en schoonheid. Sinds het ontstaan van Lancôme in 1935 is de roos ook het embleem van het merk. Niet geheel verrassend dus dat het Franse Huis de bloem wilde eren door meer dan 40 jaar geleden een eigen roos te kweken. En je raadt het al… het Rozenwater van deze Lancôme roos vind je terug in de producten van Glow’n Roses.

Rozenwater kalmeert de huid en ook de geest. Het wordt al sinds mensenheugenis toegepast in huidverzorging, vaak speciaal voor de gevoelige huid.

Zelf vond ik rozenwater lange tijd iets voor oudere dames. Het deed me aan mijn oma denken. Inmiddels (ach ja… ik word zelf ook ouder) kan ik meer en meer genieten van rozenwater. Zo ben ik totally in love met Liquid Gold Rose van Alpha-H en kan een restaurant mij geen groter plezier doen dan na de maaltijd een in rozenwater gedrenkt handdoekje aan te bieden.

Van dit zijsprongetje terug naar de review… Badkamer op slot en aan de slag.

Lancôme Rose Sugar Scrub

Stap 1: Exfoliëren met de Rose Sugar Scrub

Rose Sugar Scrub is ontwikkeld om dode huidcellen te verwijderen en de huid weer glad te maken. De suikerkorrels in Rose Sugar Scrub smelten in water, waardoor je zelf de intensiteit van het exfoliërend effect kunt aanpassen. Wil je een stevige scrub? Breng dan de scrub direct aan op je vochtige huid.

Shop hier online

 

Een iets mildere scrub? Wrijf de scrub dan eerst even tussen je handpalmen om de suikerkorrels ietwat op te lossen en te verkleinen. Ik ga voor beide en scrub net zo lang tot de suikerkorrels zijn opgelost. Het heeft iets meditatiefs en geeft me een goede reden om de scrubsessie niet af te raffelen.

Lancôme Rose Sugar Scrub

Ook bijzonder en passend bij het me-time moment is de zelfwarmende formule van Rose Sugar Scrub. De scrub warmt door de roterende bewegingen op de huid lichtjes op. Niet gloeiend heet, wel voelbaar. De comfortabele warmte ontspant en stimuleert de doorbloeding. Als een subtiele sauna voor je huid.

Na het gebruik van de Rose Sugar Scrub voelt mijn huid schoon en zacht aan. Het is geen hardcore super-duper scrub, maar dat hoeft ook niet altijd en past misschien ook niet bij de me-time gedachte. Wat daar wel bij past is de heerlijke rozengeur van deze scrub.

Shop hier online

 

Lancôme Hydra Zen Jelly Mask

Stap 2: Hydrateren met het Hydra Zen Jelly Mask

Na de huidreiniging is het de beurt aan het Hydra Zen Jelly Mask. Opnieuw een product dat heerlijk naar rozen ruikt. Het masker heeft een fluwelige geltextuur die zacht aanvoelt op mijn huid. Tien minuutjes laten inwerken voor een flinke vochtboost.

Shop hier online

 

Lancôme Hydra Zen Jelly Mask

Je kunt ervoor kiezen het masker af te spoelen, of juist in de huid te masseren en daarna te gaan slapen. Je tovert Hydra Zen Jelly Mask dan om in een nachtmasker. Ik geef de voorkeur aan het eerste en breng daarna mijn normale dagverzorging aan.

Wat vooral opvalt, is dat ik in de loop van de dag minder snel last krijg van droogterimpeltjes bij mijn ogen, na het gebruik van het masker. De hydraterende claim wordt dus zeker waargemaakt. Fijn!

Shop hier online

 

Eindoordeel

Twee hele fijne producten die doen wat ze beloven. Zoals eerder al gesteld… geen hardcore skin care met spannende en extreem huidverbeterende werkstoffen, maar dat claimt Lancôme ook niet.

Lancôme

Het is ook wel eens goed je huid en geest wat rust te geven. Even geen maximaal effect, of focus op resultaat. Gewoon je huid geven wat het nodig geeft en ondertussen niet vergeten te genieten van het moment. En dat lukt met deze twee heerlijke producten.

Shop hier online

 

Lees ook