Wie wordt dit jaar Hairdresser of The Year?

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

De genomineerden van de 28ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Vandaag zijn de 95 genomineerden van de grootste en meest toonaangevende kappersprijs van Nederland geïnformeerd dat hun inzending is geselecteerd door een gerenommeerde nationale en internationale jury.

De passie en creativiteit waarmee de kappers hun ambacht vieren valt ook internationaal op. De uitreiking van de 13eprestigieuze Coiffure Awards vindt plaats op zondagavond 12 mei tijdens een groots gala. De inzendingen van de genomineerden zijn op coiffureaward.nl te bewonderen.

Zowel de Nederlandse als de Engelse jury was vol lof over de inzendingen van dit jaar. Angelo Seminara (meervoudig British Hairdresser of the Year): “Ik heb de eer om in verschillende landen te jureren bij de Hairdressing Awards, waardoor ik het niveau onderling goed kan vergelijken. De kwaliteit van de Nederlandse haarcollecties is ontzettend hoog. Wat mij betreft speelt Nederland -samen met de UK en Australië – internationaal op het hoogste niveau mee.”

Voorzitter van de vakjury, Berni Ottjes (NL jury voorzitter), doet er nog een schepje bovenop: “De Coiffure Award is een Nederlands platform dat wereldwijd bekendheid heeft, waar je je als kapper creatief kunt uiten en waar je je werk kunt laten zien. Het was bijzonder fijn om te jureren, ik heb heel mooi werk gezien, intense collecties waar veel werk in is gestoken. Het was mooi om als voorzitter met een team prachtige mensen te mogen jureren. Ik ben heel erg trots op Nederland.”

Voor het eerst dit jaar hebben studenten van de Nederlandse Kappersakademie & ROC deelgenomen in de categorie Young Talent Award. “Deelname aan de Coiffure Award geeft vaak een boost aan je carrière als (jonge) kapper”, aldus Martijn Abers (algemeen directeur NKA).

Een greep uit de genomineerden voor de Young Talent award

De Coiffure Award – die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media -streeft ernaar de kappersbranche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van de kapper. Alle aandacht gaat uit naar het vakmanschap dat de kappers met veel passie laten zien. Op 12 mei vindt het 28ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografie wedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waar naast de 12 Coiffure Awards, ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de titel Hairdresser Of The Year. De presentatie van het gala is in handen van Eva Jinek.

Jurering
De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 23 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende magazines en online nieuwsmedia waaronder ook BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom, beoordeelde als eerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 16 koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beautyspecialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 7 Britse topkappers de taak van de laatste jureringsronde op zich.

Kies jouw favoriet en win VIP tickets!
Uit 24 geselecteerde inzendingen kunnen consumenten zijn of haar favoriet kiezen. De inzending met de meeste stemmen wordt beloond met de ConsumerAward. Stemmen kan via coiffureaward.nl/stemenwin. Met het uitbrengen van jouw stem maak je kans op 2 VIP kaarten voor het Coiffure Award gala en een goodiebag vol haarverzorgingsproducten.

Bekijk hieronder de volledige lijst met genomineerden:

 

Lees hier al het nieuws over de Coiffure Awards en de beste kappers van Nederland!

Lees ook