Haar verfijnde manier van werken verandert mijn uiterlijk subtiel

06:14 - 03:44
luistertijd 06:14 - leestijd 03:44

Draadlift? Wat is dat? We vertellen je er alles over…

Een dagje meelopen in de prachtige, nieuwe Skin+Surgery vestiging van cosmetisch arts en chirurg Thanya Tha-In in Rotterdam-Bergschenhoek levert bijzondere indrukken en ontspannen gesprekken op.

BeautyJournaal’s Monique praat met Ingrid over de bezoekjes aan de kliniek en haar haar overpeinzingen voor of een nieuwe, subtiel draadlift, of toch een facelift. Beide behandelingen zijn specialismen van dokter Thanya Tha-In.

skin surgery bergschenhoek

Miami Vice in Bergschenhoek, maar Boeddha is niet ver…

Niet alleen de kliniek in het fraaie Miami-Vice aandoende gebouw ademt een serene rust uit met veel licht en ruimte, leuke doorkijkjes, ook de vrouwen en mannen die hier komen voor hun uiterlijke verfraaiing, zijn dol op de atmosfeer. Zou de ingezegende Boeddha ermee te maken hebben? 😉

Body en mind in balans

Het is ook een sfeer die nauw verbonden is met de visie van Thanya Tha-In. Haar kijk op schoonheid is holistisch: je uitstraling is een perfecte samenhang van je ziel en je lichaam. Dat betekent ook dat je als arts heel goed moet intunen op de vrouw of man die je als client voor je hebt. Wat haar of hem beweegt om bij jou je uiterlijk te laten onderhouden, en wie is zij of hij wezenlijk?

skin surgery bergschenhoek

Goed luisteren en verfijnd werken

‘Ik voel me op mijn gemak bij haar, vertelt de 54-jarige Ingrid uit Rotterdam. ‘Ze dringt niet aan op behandelingen, ze luistert heel goed naar je wensen, en ze werkt verfijnd. Thanya is rustig en heel vriendelijk. In haar kliniek hangt een fijne sfeer.’

De draadlift, bij lichte verslapping

Ingrid laat sinds enkele jaren haar fronsrimpel en kraaienpootjes met Botox behandelen. Het wordt met meerdere prikjes goed verspreid over het te behandelen gebied, zodat er geen ‘frozen face’ ontstaat, maar de natuurlijke zachte uitstraling behouden blijft.

thanya tha-in

Ze heeft nu ook twee keer een draadlift ondergaan bij Thanya Tha-In. Naast de facelift, is het een van de specialismen van de arts. Een ideale methode voor de huid die licht begint te verslappen en waarvoor een facelift nog niet nodig is.

Vertrouwen

Ingrid: ‘Ik werk zelf in de academische wereld, en ken haar opleider goed. Ik weet hoe hij over haar praat, hoe vakkundig hij haar vindt, en altijd to the point. In al die jaren dat ik bij haar kom, is ook nog nooit iets gedaan wat niet goed uitpakte. Ik hoor toch echt wel andere verhalen daarover bij andere artsen. Heb je bijvoorbeeld Botox gehad, zit je ineens met een verslapt oog.’

thanya tha in

De zg. Runners face: de verticale plooitjes

‘De draadlift heb ik nu twee keer gedaan, met een tussenpoze van 1,5 jaar. Ik ben een hardloopster en ontwikkelde in de loop der tijd toch echt een zg. Runners face. Ik kreeg verticale plooitjes op mijn wangen. Met de oplosbare draadjes wordt dat toch weer een beetje strakker getrokken. Ze lossen ook op uiteindelijk, en door collageen aanmaak krijg je meteen wat meer volume terug.

Twee dagen tape

‘Je voelt er niets van. Het wordt plaatselijk verdoofd. Je draagt twee dagen tape op je huid om de draadjes goed te laten hechten. Daarna kan je weer aan het werk. Niemand ziet dat er iets gebeurd is.

In dit fragment legt Thanya Tha-In het verschil tussen de draadlift en een facelift uit:

Een jaar houdbaar

‘De draadlift is een mooie methode om de huid dus iets te liften bij beginnende verslapping, en wanneer je nog geen overtollige huid hebt, want dat haal je toch het beste weg met een facelift. Het effect is subtiel, je gezichtsuitstraling wordt er weer net iets opener van, vertelt Thanya Tha-In.  ‘Het effect houdt ongeveer een jaar aan.

thanya tha-in botox

Een mooie tussenoplossing

Ingrid zou inmiddels wel een heel kleine facelift kunnen krijgen, maar ze denkt dat ze toch weer voor een draadlift gaat binnenkort. ‘Een facelift is toch een operatie, ook al gaat het met een roesje, je bent wel twee weken uit de running.’

De essentie van goede timing, de kracht van Thanya Tha-In

Thanya Tha-In snapt de overpeinzingen van Ingrid. ‘Mocht het proces van huidverslapping toch in een versnelling raken, wat altijd kan gebeuren in het verouderingsproces, dan is de facelift een mooiere oplossing daartegen.  De timing is essentieel.  Hoe tijdiger je erbij bent, hoe beter, omdat je dan veel geleidelijker kunt werken, met subtiele tussenoplossingen. Het is ook iets dat ik heel goed in de gaten houd bij mijn cliënten.

thanya tha-in botox

Subtiele veranderingen

‘Ik hou van de subtiele veranderingen die Thanya kan toepassen in mijn verouderende gezicht. Met de kleine Botoxprikjes haalt ze de onrust weg uit mijn gezicht. Ook als ik presentaties geef, zie ik dat mijn uitdrukkingen rustiger zijn. Als ik mijn spieren minder gebruik, geeft dat ook automatisch minder stress, merk ik.  Ik heb nu ook minder last van migraine.

De tijdloze versie van jezelf

‘Naar de schoonheidsspecialiste ga ik om mijn huid op te frissen. Thanya zorgt ervoor dat mijn gezicht er echt net even anders uit kan zien, een meer tijdloze versie van mezelf. Ouder worden is prima, maar het mag wel langzamer gaan. Bovendien geeft het me ook een gevoel dat ik goed voor mijzelf zorg. Het is elke keer weer fijn om naar haar toe te gaan. Je weet dat je opfrist, ik ben veel vrolijker sinds ik me laat behandelen bij Thanya…’

Lees ook