Givenchy, Weleda, Yves Saint Laurent, LUSH, BioSilk, IDUN Minerals, Kneipp, Andrélon

11:01 - 06:36
luistertijd 11:01 - leestijd 06:36

BeautyJournaal testpanel favorieten december 2018

Ook de allerlaatste maand van het afgelopen jaar heeft ons testpanel weer een schitterende selectie van favorieten voor je gemaakt. Lees snel verder!

Corine: Weleda Skin Food Body Butter

 

Skin Food van Weleda is al jaren favoriet bij visagisten. Het voedt alle plekjes op het lichaam die ruw en droog zijn. Van droge knieën en ellenbogen, gesprongen lippen, schrale handen tot ruwe voeten en zelfs je gezicht. Je kunt Skin Food zelfs gebruiken om een mooie glow aan te brengen op je wangen. Een ideaal SOS-product dus voor backstage, met herstellende plantenextracten als calendula en kamille. Maar ook als je geen visagist of fotomodel bent is het een superfijn product om overal en altijd bij de hand te hebben.

Weleda Skin Food Body Butter

Sinds kort is dit product ook verkrijgbaar als body butter en jawel… ik ben volledig verslaafd! De body butter heeft een rijke en volle textuur, die verrassend makkelijk versmelt met de huid bij het aanbrengen. Mijn huid voelt direct gevoed en soepel, maar absoluut niet vettig.

Heerlijk in combinatie met het Zilverspar Verwikkingsbad, eveneens van Weleda. Deze badmelk tovert mijn badkamer om in een winters kuuroord. De dennengeur geeft energie en is ook heel prettig, zelfs heilzaam als je verkouden of grieperig bent. Daarna van top tot teen insmeren met Skin Food Body Butter en ik kan er weer helemaal tegen aan. Zelfs op de meest winterse winterdag.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Y for Men van Yves Saint Laurent  

Deze maand geen product voor eigen gebruik, maar wel mijn favoriet. Hoe zit dat dan? Een heerlijke eau de parfum van mijn man, Y de laatste nieuwe geur van Yves Saint Laurent. Het is een mannelijke interpretatie van het parfum dat in 2017 werd uitgebracht. Een gedurfde combinatie van onder andere bergamot, appel, gember, salie, jeneverbes en rozen. Het is een heel mannelijke geur met amberhout, wierook en tonkaboon.

De geur blijft lekker lang waarneembaar en kan goed voor zowel zakelijk als ook ’s avonds bij een diner of een feestje. Dus tijdens alle kerstborrels en feestdagen vind ik het heerlijk om aan hem te ruiken…

Shop hier online

 

Fitgirl en fotomodel Mandy: Biosilk Silk Therapy Original

Ik noem dit echt een wondermiddel voor mijn haar. Ik heb van mezelf haar dat vrij snel pluist. Daarvoor gebruik ik al jarenlanghet haarserum van Biosilk. Het ruikt niet alleen super lekker, maar het maakt mijn haar ook nog eens super zacht en geeft een mooie glans, zonder mijn haar te verzwaren.

Nog een pluspunt: het haarserum beschermt m’n haar voordat ik het ga stijlen. Het is dus meteen een beschermer tegen de hitte van stylingtools. 

Ik gebruik het haarserum in nat en in droog haar. Het is niet vet, laat zich makkelijk verdelen en ruikt echt heerlijk. Chapeu Biosilk!

Shop hier online

 

Make-up fan: Dian: LUSH Snow Fairy douchegel

Zodra de wintermaanden naderen, ga ik altijd direct op zoek naar heerlijke nieuwe geuren voor in de douche of voor op mijn lichaam. Meestal ga ik voor een zachte warme geur, maar dat was dit jaar wel iets anders. Ik kon mij herinneren dat ik een aantal jaar geleden, ook rond de winterperiode, bij LUSH een knalroze douchegel had gekocht die ik destijds heerlijk vond ruiken. Ik besloot deze dit jaar opnieuw aan te schaffen om te kijken of ik hem nog steeds zo fijn zou vinden.

Het moet je smaak zijn, maar de Snow Fairy Shower Gel van LUSH is echt heerlijk voor onder de douche. Dit product maakt jaarlijks deel uit van de LUSH wintercollectie en is eigenlijk alleen wegens zijn naam een typisch seizoensgebonden product. De geur is namelijk allesbehalve warm en zacht. Snow Fairy ruikt naar snoepjes en is enorm zoet. De geur wordt het beste omschreven als een mix van kauwgom en vanille. Ik word er in de ochtend goed wakker van en ben zeker wel fan van de geur. Wat ik ook erg prettig vind, is dat de geur lang blijft hangen. Zo heb je er dus extra lang plezier van!

Vind de dichtstbijzijnde winkel

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: IDUN Minerals MAGNA Mascara

IDUN Minerals mascara’s hebben vanaf het moment dat ik er kennis mee maakte al mijn voorkeur, omdat ze de wimpers mooi separeren én omdat de mascara simpelweg met 39C verwijderd wordt. Je hebt dus niet een aparte oogreiniger nodig. Bovendien gebruik ik deze mascara een enkel keertje voor mijn dochter zonder mij zorgen te maken over haar ogen, omdat er zuivere mineralen gebruikt worden.

Mijn absolute favoriet is de MAGNA mascara. Net als alle overige mascara’s plakt hij niet. Hij brengt nog makkelijker aan en geeft maximale volume. Mijn korte wimpers krijgen met een paar laagjes een complete make-over. Ze lijken niet alleen voller, maar ook iets langer. De mascara is wat romig en brengt daardoor heel makkelijk aan en het borsteltje zorgt ervoor dat de haartjes mooi gesepareerd worden.

IDUN Minerals gebruikt sterk gezuiverde minerale pigmenten en de oogproducten worden oogheelkundig getest, waarmee het absoluut geschikt is voor de meest gevoelige ogen en mensen die lenzen dragen. Voor nog meer lengte kies je de MAGNA Lengthening.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Kneipp Eucalyptus Badolie

Al jaren staan er verschillende soorten badolie van Kneipp op mijn badrand. Mijn favoriet van dit moment is de eucalyptus.

In tijden van griep en verkoudheid doet deze olie weldaad voor de luchtwegen. Menig uren hebben ik en mijn kinderen al doorgebracht in een bad met deze olie. Wist je dat eucalyptus niet alleen heilzaam is op de luchtwegen? De geur werkt namelijk ook heel verkwikkend en verdrijft vermoeidheid en dat is een aardige bijkomstigheid toch?

De olie bestaat uit plantaardige werkstoffen en is zonder paraffine, siliconen en minerale oliën. Het percentage etherische eucalyptus olie is bijzonder hoog, want een bad met deze olie, ruik ik door mijn hele huis. Heerlijk!

Shop hier online

 

Huidexpert Judith: Andrélon Special Verrassend Volume Droogshampoo

Naast shampoo en conditioner gebruik ik steevast droogshampoo als haarproduct. In tegenstelling tot waar het eigenlijk voor bedoeld is, namelijk een wasbeurt uitstellen bij vettig haar, gebruik ik het voornamelijk als styling-product (net als sommige haarstylisten heb ik mij laten vertellen). Mijn favoriet is de droogshampoo van Andrélon.

Deze droogshampoo geeft flink wat volume aan mijn haarlokken, zorgt ervoor dat het luchtig valt en dat het langer fris blijft. Nadat ik mijn haar gewassen heb, laat ik het drogen aan de lucht waarna direct de droogshampoo er in gaat, ter plaatse van de haaraanzet. Mijn favoriet onder de droogshampoo’s is de Verrassend Volume variant van Andrélon, omdat deze het haar net wat minder zwaar maakt en tevens erg fris ruikt, vergeleken andere droogshampoo’s.  

De Verrassend Volume Droogshampoo geeft mega volume aan mijn haar, doordat het haar stugger wordt. Hierdoor lijkt mijn haarbos voller en blijft het beter in model zitten. Het énige nadeel hiervan is dat het iets sneller in de klit raakt. Maar goed, daar heb je dan weer een haarborstel voor…

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Givenchy Noir Interdit Mascara

Als visagiste heb ik altijd verschillende mascara’s bij me. Eentje voor naturel gesepareerde wimpers, voor volle wimpers, voor verlengende wimpers etc, etc…Het is maar net wat ik nodig heb voor de juiste look.

Mijn persoonlijke favoriet is momenteel de Givenchy Noir Interdit Mascara. In mijn werk knik ik namelijk mijn mascaraborsteltje altijd in een hoek, zodat ik het product beter vanaf de wimperwortel aan kan brengen en de wimpers zo beter omhoog kan duwen.

Veel van mijn collega’s doen dit ook al jaren en Givenchy heeft deze trick nu in een mascara ingebouwd, met een borsteltje dat je kunt buigen onder een hoek van 90 graden. Je hoeft je pols dus niet meer in een rare bocht te buigen om je mascara zonder knoeien aan te brengen.

De borstel heeft aan één kant rubberen borstelhaartjes. Dus niet helemaal rondom. Dit werkt goed voor het opduwen en opkrullen van de wimpers naar boven. En minder knoeien natuurlijk, want hij geeft maar aan één zijde mascara af.

Ik vind hem heel efficiënt en makkelijk in gebruik. Hij separeert, verlengt en geeft goed volume, blijft goed zitten. Je kunt hem dramatisch opbouwen met een extra laagje.

En de huls ziet er beeldschoon en chique uit. Want zoals bij alle producten van Givenchy wordt er veel aandacht aan het design besteed. Een luxe mascara die doet wat ‘ie belooft en daarom mijn maandfavoriet.

Shop hier online

Lees ook