Huidtherapeute Judith heeft het gevonden!

05:10 - 03:06
luistertijd 05:10 - leestijd 03:06

Judith test Lycogel herstellende foundation voor de probleemhuid

Het klinkt misschien gek, een foundation gebruiken op een beschadigde huid, maar met Lycogel mag het écht. Lycogel is ontwikkeld voor de meest gevoelige, geïrriteerde en aangedane huid. Deze zeer dekkende, ademende foundation helpt de beschadigde huid sneller te herstellen.

Wat is eigenlijk een ‘aangedane huid’?

Met aangedane huid wordt bedoeld: acne, rosacea of de (licht) beschadigde huid na een peeling die extra verzorging kan gebruiken om zich te herstellen en al helemaal niet verder te irriteren door onnodige ingrediënten.

Camouflageproducten

Vanuit mijn ervaring in een huidkliniek kan ik je vertellen dat Lycogel onder de camouflageproducten valt. Heb je een huidprobleem dat je graag wilt camoufleren? Bezoek een huidtherapeut of raadpleeg je zorgverzekeraar betreft een eventuele vergoeding van camouflagetherapie en bijbehorende producten.

Shop Lycogel hier online

 

Wat maakt Lycogel zo bijzonder in vergelijking met andere foundations?

Lycogel bevat het unieke LYCO-complex. Een technologie waarbij alle ingrediënten een steentje bijdragen aan een gezondere huid. Door dit LYCO-complex worden de cellen van de huid beschermd, hersteld en gevoed door middel van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen.

De 12 actieve ingrediënten uitgelicht

1. Biodyne TRF: ontstekingsremmend en stimuleert celvernieuwing.

2. Skinasensyl: een tetrapeptide, gaat huidirritatie tegen.

3. Epicalmin TC: hydratatie en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

4. Phytocell-Tec: beschermt de huid tegen huidveroudering.

5. AC barrier protect: beschermt de natuurlijke huidbarrière.

6. Squalaan: verzorgt en hydrateert de huid. Lees meer.

7. Olijfblad extract: een krachtige anti-oxidant verkregen uit de bladeren van de olfijboom, werkt antibacterieel.

8. Centella Asiatica extract: een extract verkregen uit bladeren en wortels van deze plant, bevordert wondgenezing.

9. Triple A Complex: verminderd roodheid en huidirritatie.

10. Zinc PCA: een mineraal anti-zonnebrand filter, kan tevens een positief effect hebben op eczeem, acne en psoriasis.

11. Sodium Hyaluronaat: hydrateert en vult optisch de fijne lijntjes en rimpeltjes op.

12. Vitamine A, C en E complex: beschermt tegen vrije radicalen.

Shop Lycogel hier online

 

Zuurstof, hydratatie, voedingsstoffen?

In tegenstelling tot gebruikelijke foundations die bedoeld zijn voor cosmetische doeleinden bevat Lycogel geen onnodig irriterende ingrediënten en helpen bovenstaande ingrediënten juist de huid te herstellen.

Opvallend veel siliconen

Lycogel bevat naast deze 12 actieve ingrediënten opvallend veel siliconen. Niet iedereen vindt dit een prettig idee. Men denkt wel eens dat siliconen de huid afsluiten, maar dit is niet helemaal waar. Siliconen leggen een laagje op de huid, te vergelijken met een gaas netwerk, waardoor vocht dat in de huid zit minder snel verdampt en de huid daardoor beter gehydrateerd is. Door deze netwerkstructuur van siliconen dat over de huid ligt, kan zuurstof alsnog bij de huid terecht. Waardoor het als het ware “ademt”. Ook in de zomer is dat een pluspunt.

Persoonlijk heb ik absoluut geen bezwaar tegen siliconen en vind ik het zelfs een prettige toevoeging, omdat siliconen een product gemakkelijker smeerbaar maakt. Klik op deze link voor meer informatie over siliconen in cosmetica.

Shop Lycogel hier online

 

Lycogel in de praktijk

Lycogel heeft een lichte geur die mij aan sudocrème doet denken, maar absoluut niet storend is. Beide producten bevatten zink en daar komt de geur ook vandaan. De foundation smeert prettig uit, maar doordat deze camouflagecrème zeer dekkend is, moet je goed opletten dat je het wel egaal aanbrengt en vervaagt aan de randen om vlekken en een “masker” te voorkomen. Bekijk ook het volgende filmpje:

De foundation blijft de gehele dag muurvast zitten, blijft mooi mat en voelt comfortabel aan. Mijn onzuivere huid oogt meteen een stuk egaler en ik vind het een prettige gedachte dat de actieve stoffen in Lycogel ook huidhelend werken en een positief effect hebben op acne. Een absolute aanrader voor probleemhuiden!

Shop Lycogel hier online

 

Tip van Judith: Weet je niet zeker welke kleur voor jou de perfecte match is? Bij Apotheek & Huid bestaat de mogelijkheid om testers aan te schaffen voor een zacht prijsje – zie hiervoor de shoplink in dit artikel.

Shop Lycogel hier online

 

Lees ook