Patricia verwisselt high-end voor budget!

06:40 - 04:00
luistertijd 06:40 - leestijd 04:00

Patricia test Essence Create & Transform My Wonder make-up paletten

Deze keer mocht ik Essence uittesten, een zeer vriendelijk geprijsd cosmeticamerk verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat en Trekpleister.

Een beetje verwend geraakt…

Eerlijk gezegd ben ik – doordat ik 10 jaar werkzaam ben geweest in een parfumerie – een beetje verwend geworden. De luxe cosmeticamerken hadden altijd mijn aandacht en ik keek totaal niet om naar de goedkopere merken of huismerken. En eigenlijk is dat jammer, want doordat ik me voor deze review ben gaan verdiepen in het merk Essence, ben ik erachter gekomen dat goedkoop ook goed kan zijn. Maar goed… nu verklap ik een deel van mijn eindconclusie voor deze review.

Kwaliteit belangrijk

Essence vindt kwaliteit erg belangrijk en daarom produceren ze alleen met vertrouwde partners, voornamelijk in Europa en alle processen worden grondig gecheckt en getest. Essence heeft buiten de internationale richtlijnen, productiewetgeving en standaarden van de EC-cosmeticawetgeving, een eigen “negatieve lijst” samengesteld, waardoor mogelijk schadelijke ingrediënten geen kans maken in hun producten, zelfs als ze wettelijk gezien wel mogen.

Hoe kan het dan dat Essence zo goedkoop is?

Eigenlijk vrij simpel… Essence vindt kwaliteit belangrijker dan grote advertentiecampagnes, en geeft de voorkeur aan investeren in ontwikkeling, kwaliteit en innovaties. Nog een belangrijk dingetje: Essence is dierproefvrij.

Aan de slag met drie schitterende paletten

Drie paletten mocht ik uittesten voor BeautyJournaal: een oogschaduw palette, een gezichtspalette en een lip palette.

Essence Create & Transform My Wonder Eye Palette

Dit palette bevat 17 verschillende oogschaduwtinten met verschillende effecten. Naast de zachte pasteltinten heeft het palette ook klassiek grijs en zwart, waarvan ik vind dat ieder palette dat moet hebben voor een klassieke look.

De twee wenkbrauwpoeders (donkerbruin en middenbruin) vind ik echt een toevoeging. De drie transformers zijn glanspoeders die bovenop je oogschaduw kunnen worden aangebracht. De glanspoeders zijn er in het roze, goud en blauw/paars. Erg leuk want hier kan je eindeloos mee variëren.

De poeders hebben veel kleurintensiteit en brengen makkelijk aan, ik vind dat ze erg mooi te blenden zijn. Met dit palette kan ik echt veel verschillende oogmake-upjes creëren. Aan het eind van deze review laat ik je straks nog vier verschillende looks zien.

Tip van Patricia: donkere tinten in plaats van oogpotlood

Met de wat donkerdere tinten heb ik in al mijn looks mijn ogen omlijnd, dus heb je op die manier geen oogpotlood nodig. Om een wat strakkere belijning te creëren, pak ik wat glans uit het gezichtspalette en meng dat met een donkere oogschaduw en zo heb je een soort van eyeliner gemaakt.

Essence Create & Transform My Wonder Face Palette

Contouren is al een tijdje helemaal hot, maar vergt wel wat oefening. Met de drie tinten in het doosje kan je goed uit de voeten om mooi te contouren. Het zijn tinten die zich makkelijk aan laten brengen en eigenlijk iedereen ook mooi staan. De poeders pakken goed op de huid.

Bekijk hier een handige contouring how-to.

De tegenhanger van contouren heet strobing. Met strobing breng je een highlighter aan op de plaatsen die normaal al licht vangen, denk aan de jukbeenderen, boven en onder je wenkbrauw, op de neusbrug en op de kin. In het doosje zitten twee erg mooie natuurlijke highlighters. Ze hebben een subtiele glans en dat vind ik mooi. Wil je meer glans, dan gebruik je de transformers met prisma-effect, die volgens mij exact hetzelfde zijn als in het oogschaduwpalette (roze, goud, blauw/paars).

Met het bijgevoegde kwastje breng je de transformers aan waar je maar wilt: over de blush of als extra glans over je highlighter. Linksonder in het doosje vind je nog een vloeibare glans, daarmee creëer je dewy effecten. Dit vind ik extra mooi bij een getinte huidskleur of in de zomer.

Naast contouring en strobing ook draping

Het palette kent zes blushers van frisse tot natuurlijke tinten. Vooral de roze/paarse kleur vind ik tof.

Doordat er diverse blushtinten in zitten, kun je je wagen ‘drapen’. Draping is contouren met blusher, door middel van twee verschillende kleuren blush. Onder het jukbeen breng je bijvoorbeeld een perzikkleurige blush aan (veel frisser dan een bruintint die wordt gebruikt als je gaat contouren). Op het jukbeen en op de appeltjes van je wangen breng je daarnaast een frisse of zachte roze blush aan.

Op basis van bovenstaande heb je het vast al in de gaten. Dit is een top palet! Een klein nadeel is dat de vakjes wat klein zijn en ik goed moet uitkijken dat mijn kwast geen andere kleurtjes meepakt. Maar misschien creëer ik zo wel een nieuwe trend? De regenboogtrend? Wie weet?

Essence Create & Transform My Wonder Lip Palette

Een palet met 17 liptinten, van zachte nude tinten, rozenhout tot intens blauw, goud en paars. Elke kleur kan solo worden gebruikt of worden gemengd met andere tinten in het daarvoor bestemde lege mixvakje in het palette. Het palette bevat ook een lip balm, zodat je lippen altijd gehydrateerd zijn.

 

De verschillende tinten zijn erg divers en je kan er alle kanten mee op. Het gevoel op de lippen is prima en de kleurtjes blijven ook redelijk goed zitten. Zeker als je het prijskaartje in gedachten houdt…

Ook ben ik gaan experimenteren met de diepblauwe en zwarte lipstick, maar kan daar niet echt een mooie kleur van mixen. Dus die laat ik maar voor wat het is…

 

Eindconclusie

Essence heeft werkelijk mijn ogen geopend, want goed hoeft niet altijd duur te zijn. Ik ben echt onder de indruk van de prijs/kwaliteit verhouding. Met de drie paletten heb ik vier verschillende looks kunnen maken, van natuurlijk voor overdag tot iets intenser. Kijk even mee…

De paarse lipstick in een van mijn looks die ik heb gemaakt door een beetje te mengen, vind ik echt een knaller! Ik kan je deze paletten van harte aanraden. Voor de prijs hoef je het niet te laten en je krijgt onwijs veel kleuren om heerlijk mee te experimenteren.

Essence winkelzoeker

 

Lees ook