Hydraterend, regenererend en puur natuur

06:55 - 04:09
luistertijd 06:55 - leestijd 04:09

Corine onderzoekt de magie van aloë vera op Aruba

Aloë vera – het sap van de aloë plant – staat al eeuwenlang bekend om de geneeskrachtige eigenschappen. Het zit boordevol polysacchariden, vitamines en mineralen die je huid een ware hydratatie boost geven en bovendien de genezing bespoedigen. Als je wel eens de avonturen van survival expert Bear Grylls op Discovery Channel hebt gezien, dan weet je inmiddels dat hij steevast in de jungle op zoek gaat naar een aloë plant, de bladeren met zijn mes opensnijdt en zijn veelal op dat moment al zonverbrande huid insmeert met de sappen van de plant.

Aloë vera is misschien wel de beste moisturizer die de natuur te bieden heeft, zonder dat daar fabrieken of ingewikkelde productieprocessen aan te pas komen. Pure aloë vera is dan ook wat het merk Aruba Aloe verwerkt in haar verzorgingsproducten, vers vanaf de plantages op Aruba. En hoewel het merk pas sinds eind vorig jaar op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, bestaat het al meer dan 125 jaar. Corine ging daarom op onderzoek uit naar de magie achter aloë vera.

“We are Aloe”

Vaste lezers van BeautyJournaal weten dat ik een voorliefde heb voor het Caribisch gebied. Een betoverende verzameling van zonovergoten eilanden, witte stranden en palmbomen.

Maar ook inwoners die een lange historie van slavernij achter de rug hebben, van armoede. En ondanks dat – of misschien wel dankzij dat … – allerlei bedrijfjes opzetten om deze armoede te ontvluchten. Veelal met wat het land te bieden heeft. En op Aruba biedt het land de aloë plant, volgens de overlevering al sinds het jaar 1840.

Het gunstige effect van de aloë vera plant op de gezondheid werd al snel omarmd door de inwoners van Aruba. In 1890 werden letterlijk de eerste aloë vera planten uitgezet in de Arubaanse wijk Hato en was de oprichting van Aruba Aloe een feit. Daarmee is Aruba Aloe het oudste aloë vera bedrijf ter wereld en een van de eerste en nog steeds een van de weinige bedrijven die aloë vera huid- en haarverzorgingsproducten op eigen bodem cultiveert, oogst, produceert en verpakt.

Bekijk ook het volgende filmpje:

 

Aloë vera zit in het DNA van de Arubanen

Tot op de dag van vandaag zien de Arubanen aloë nog steeds als een belangrijk onderdeel van hun cultuur en historie. Je ziet het zelfs terug in het wapen van Aruba.

Het wapen van Aruba, met linksboven de aloë plant, een van de voornaamste exportproducten van het eiland.

En veel Arubanen gaan nog steeds rechtstreeks naar hun eigen tuin om een aloë blad af te snijden en de gel van de aloë plant te gebruiken bij onder andere huidproblemen. Net zoals Bear Grylls dat doet in de jungle.

Aloë vera gel in zijn puurste vorm

Op de Aruba Aloe plantages in Hato wordt de aloë met de grootste zorg behandeld. Zo worden de bladeren direct na de oogst verwerkt om de rijke en krachtige voedingsstoffen van de aloë vera gel te behouden en niets van het geneeskrachtige effect te verliezen.

Shop Aruba Aloe online

 

Mijn Aruba Aloe favorieten

Hoewel je bij aloë vera wellicht instantly denkt aan after sun, is het productassortiment van Aruba Aloe een stuk groter dan dat. Neem eens een kijkje in de webshop. Je vindt er vrijwel alles wat je nodig hebt voor de verzorging van gezicht, lichaam en haar. Van foot cream tot deodorant, van zonbescherming tot shampoo. Hieronder mijn favorieten.

Aruba Aloe Very Water Resistant SPF 30

Deze zeer waterbestendige zonbeschermer voor het lichaam bevat een mix van 100% pure aloë vera gel en hydraterende vitamine E. De SPF 30 behoudt zijn kracht tot wel anderhalf uur in het water, of bij hevige transpiratie. De actieve zonnefilters zijn Benzophenone-3, Ethylhexyl Dimethyl PABA, Homosalate en Octyl Methoxycinnamate.

En de geur… wat een weldaad! Heerlijk fris. De puurheid en versheid van de aloë vera komt je tegemoet bij het openen van de flacon.

Aruba Aloe Refreshing Shower Gel

Niets is fijner dan na een dagje strand het zand en zeewater van je afspoelen met deze rijk schuimende douchegel op basis van (hoe kan het ook anders…) aloë vera. Met handige travel sizes van Aruba Aloe kan dat.

Wederom heerlijk fris en tegelijkertijd dusdanig neutraal, dat manlief de douchegel inmiddels ook graag gebruikt. Na gebruik voelt je huid heerlijk schoon, zacht en vooral gehydrateerd.

Aruba Aloe After Sun Lotion

Deze rijke formule herstelt de natuurlijke vochtbalans van je huid en helpt uitdrogen, vervellen en schilferen na (teveel) blootstelling aan de zon voorkomen. De zijdezachte lotion trekt snel in en is verrijkt met herstellende pure aloë vera, vitamine E, kokosolie en jojoba olie.

Allemaal bewezen en no-nonsense werkstoffen die je huid verzachten en voeden. Een fijn product, dat ik ook regelmatig stiekem gebruik op regenachtige dagen.

Aruba Aloe Vitamine E Skin Care Gel

Een handig SOS-product om altijd bij je te hebben. In je koffer mee op reis, of in je handtas mee naar kantoor. Deze olievrije gel is ideaal voor de droge, geïrriteerde huid die net dat beetje extra verzorging nodig heeft. Aloë vera gel, vitamine E en vochtinbrengende bestanddelen stimuleren de celregeneratie. Perfect dus op wondjes, zonverbrande en schrale plekjes en zelfs te gebruiken als aftershave. Of meng een klein beetje door je foundation voor een gezonde glow.

Je kunt met de Vitamine E Skin Care Gel en enkele huis-tuin-en-keuken producten, zoals honing en citroen, ook een supereffectief hydraterend en antioxidant gezichtsmasker maken. In het volgende filmpje wordt uitgelegd hoe:

 

Aruba Aloe Luxe Foot Cream

Nog zo’n slim SOS-product, maar dan vooral voor droge en ruwe voeten die iets te vaak en te lang op slippertjes hebben gelopen. Of misschien zelfs wel onbeschermd, op blote voeten over een (te) heet strand.

Deze zijdezachte voet crème is verrijkt met voedende Shea Boter en vitamine E om droge, ruwe voeten te hydrateren en te verzachten. Ik gebruik de crème ook graag na het hardlopen of een dagje op pumps, als weldaad voor mijn vermoeide voeten. De frisse muntgeur gaat bovendien vervelende voetenluchtjes te lijf.

Shop Aruba Aloe online

 

Lees ook