Krijgt Mandy haar huid zijn glow terug?

10:05 - 06:03
luistertijd 10:05 - leestijd 06:03

Payot Gym Beauté voor een stralende huid: Mandy doet de test

Onlangs werd fotomodel en BeautyJournaal tester Mandy uitgenodigd bij Care Cosmetics in Barendrecht voor een heerlijke Payot facial in combinatie met de Gym Beauté routine, die je kunt vergelijken met spieroefeningen voor je gezicht. In dit artikel doet Mandy verslag.

Spieroefeningen voor je gezicht?!

Ik sport zelf veel, maar train mijn gezichtsspieren niet. Waarom eigenlijk niet? Want juist daar komen de eerste tekenen van huidveroudering en het is dus belangrijk je gezichtsspieren juist wel te trainen. Hoe? Dat leerde ik op een leuke en leerzame manier bij Care Cosmetics. En wat een schitterende ontvangstruimte!

Bij binnenkomst word ik meteen vriendelijk ontvangen en we starten met een rondleiding. Payot trainster Danielle vertelt me ondertussen alles over het merk Payot, de producten (die overal op hebberig makende wijze staan uitgestald) en ontstaansgeschiedenis.

 

Die geschiedenis is zo interessant, dat ik hem kort met je wil delen.

Geschiedenis van Payot: het verhaal van de ballerina

Nadia Grégoria was een van de eerste vrouwelijke artsen die afstudeerde in 1913 aan de medische faculteit van Lausanne. Kort na haar huwelijk met Edmond Payot, maak ze samen met hem een serie reizen. In Argentinië leert ze ballerina Anna Pavlova kennen en verbaast ze zich over het verschil tussen het jonge lichaam en het vermoeide gezicht van de danseres. Hiermee was de basis voor haar schoonheidsfilosofie gelegd; een combinatie van beweging, gymnastiek voor het gezicht en de verzorgende producten.

In 1920 vestigt het echtpaar Payot zich in Parijs en in haar keuken ontwikkelt Nadia haar eerste producten. Later publiceert ze het werk ‘Gymnastiek voor Gezicht en Hals, rondom 7 masserende bewegingen en 4 oefeningen’.

Op dat moment introduceert ze ook haar credo: reinigen, voeden, stimuleren. Nadia gaat in de jaren die volgen een stap verder door specifieke producten voor elk huidtype en elk probleem te ontwikkelen: uitdroging, gevoeligheid, revitalisatie, gebrek aan glans, etc. In 1947 opent ze de eerste school voor de Schoonheidsspecialistes en besluit haar eigen methode te onderwijzen.

Het verhaal pakt me en ik ben meteen onder de indruk van dit merk. Hoogste tijd om het zelf te ervaren en ik betreed een schitterende behandelruimte.

Gouden producten

Danielle geeft een heerlijke gezichtsbehandeling en gebruikt daarbij de gouden producten en Vitamine C van Payot. We beginnen met Payot Élixir. Deze droge olie combineert een cocktail van drie plantaardige oliën en zorgt voor een verzorgende en ontspannende werking. De olie ruikt heerlijk en is ook zeer geschikt voor het haar, de voeten en de nagelriemen.

Daarna de Prelude in ballettermen, oftewel de verwelkoming met de verfrissende spray Brume Eclat met extra anti-oxidatieve verzorging en bescherming. Deze ruikt echt heerlijk, onder meer door de superfruit extracten.

Tip van Mandy: Dit product kreeg ik ook mee naar huis om te testen en heb het in de koelkast bewaard. Met de warme dagen sprayde ik Brume Eclat heerlijk over m’n gezicht, verfrissend voor de huid.  

Danielle vervolgt met een reinigingsmassage met Huile Demaquillant. Vervolgens de Gommage Douceur Framboise, een milde scrub met zuiverende frambozenpitjes en een frisse reinigingsgel.

Ontspannende 42-stappen massage

Deze massage is hét handelsmerk van Nadia Payot in het Payot. De massage wordt uitgevoerd met Baume de Modelage; met hierin de energiegevende edelsteen Rhodochrosite.

Wat een heerlijkheid; ik kom volledig tot rust!

Vervolgens My Payot Brume Eclat ter verfrissing. Deze wordt als lotion met een spray over mijn gezicht gesprayd. Ik ben meteen weer wakker met deze heerlijke geur na mijn relaxte massage.

Verwenmasker

Daarna krijg ik een overheerlijk toetje van Payot…. het verwenmasker Eclat Essentiel.

Wanneer het masker van mijn huid wordt gehaald, kan ik precies zien waar ik wat oneffenheden had (bekijk ook het onderstaande filmpje). Na het masker krijg ik een booster van My Payot Concentré Eclat, het vitamine C concentraat dat direct een zichtbaar en voelbaar effect geeft. Dit product mag ik thuis ook testen.

Als afsluiting gebruikt Danielle My Payot Gelee als dagverzorging, een frisse verzorging voor de warme dagen die energie geeft. Ook dit product gaat mee naar huis.

Het eindresultaat van de facial? Een stralende huid!

En dan is het tijd voor Gym Beauté

Na de gezichtsbehandeling is het tijd voor Gym Beauté! Samen met Danielle ga ik voor de spiegel zitten en doe verschillende oefeningen. Danielle vertelt het me op een ontspannen manier en doet de oefeningen voor. Met een knipoog, een beetje humor, wat het juist zo leuk maakt. Zo heb je voor de verschillende oefeningen benamingen als clown, vlinder, slang.

My Payot producten en oefeningen mee naar huis

Ik heb me inmiddels aangewend om ook thuis in eigen badkamer de Gym Beauté oefeningen als ritueel te doen, tijdens het aanbrengen van mijn crème. Het kost niet veel extra tijd en ik merk dat het mijn huid goed doet. Mijn huid voelt meer ‘in shape’, alsof ik de spieren heb geactiveerd.

Danielle heeft me vier heerlijke producten uit de My Payot lijn meegegeven, speciaal voor de onzuivere en doffe(re) huid. Zelf heb ik een gecombineerde huid, met af en toe wat oneffenheden en glimmende zones. Ik ben benieuwd wat deze producten voor mijn huid kunnen betekenen.

Handig, op de achterkant van elke verpakking zit een QR-code. Zo kun je zien hoe je direct kan starten met de leuke en effectieve oefeningen van Gym Beauté!

Vitaminen en superfruit

De My Payot producten zitten boordevol geconcentreerde vitamine C en superfruit extracten van Acai en Goji. Deze vitaminerijke producten met fruitextracten beschermen de huid preventief. Met de hoge dosis antioxidanten beschermen de producten tegen vrije radicalen die de huid aantasten en de huid vaal en dof maken. AHA van grapruit maakt het effect van de vitamine C compleet door de micro-peelende werking op de huid. Hierdoor wordt de celvernieuwing versneld en krijgt de huid een gladdere en meer verfijnde structuur.

My Payot Concentre Eclat

Na het reinigen van mijn huid, start ik met dit serum. Het trekt snel in mijn huid en mijn huid voelt meteen zacht aan. Een cocktail voor mijn huid, die zorgt voor optimale hydratatie en mijn huid direct een healthy glow geeft. En wat ruikt dit serum heerlijk, zeg! Een fruitige geur van meloen, mango en witte musk.

Ook leuk, gebruik als:

My Payot Regard

Deze oogverzorging kan op elk moment van de dag worden gebruikt voor een frisse en stralende oogopslag. Het product heeft een 3-in-1-werking om kringen te vervagen, kleine onvolmaaktheden te camoufleren en schaduwzones te verhelderen.

Deze oogverzorging breng ik aan na het reinigen van mijn huid. Het werkt makkelijk en snel dankzij de handige de roll-on verpakking. Ik vind dat voor een oogproduct bovendien hygiënischer. Ik heb My Payot Regard nu standaard in mijn handtas zitten, zodat ik in de middag even mijn oogcontour kan opfrissen. Dé onmisbare touch up!

My Payot Jour Gelee

Deze gelachtige crème is geschikt voor de normale tot gecombineerde huid, dus perfect voor mij. Deze dagcrème breng ik aan na My Payot Concentre Eclat. Het geeft meteen een fris effect op mijn huid, trekt snel in.

Het product zorgt voor een fris gevoel en ik merk meteen dat ik er minder vermoeid uit zie. Mijn huid voelt gehydrateerd en zacht aan.

My Payot Brume Eclat

Een hydraterende spray met hyaluronzuur die de huid verfrist, verkwikt en de teint laat stralen. De spray legt een transparant laagje op de huid om deze te beschermen tegen de schadelijke effecten van vervuiling.

Ik heb de spray in de koelkast gezet en als ik het warm had, dan sprayde ik dit product heerlijk over mijn gezicht. De spray is fijn koud en heeft een verleidelijke fruitige geur! Het voelt meteen fris. En nog een fijne bonus: de spray is een perfecte finishing touch om je make-up de hele dag te fixeren.

Uitstraling voor alles!

Ik ben zeer tevreden over de Gym Beauté oefeningen en producten van My Payot. De producten ruiken stuk voor stuk heerlijk naar fruitige geuren! Je merkt dat de niet-vette, poederachtige finish van de producten mijn huid goed mat en zacht houdt, wat ik zelf heel fijn vind, omdat m’n huid snel gaat glimmen. Mijn huid ziet er na vier weken gebruik van de producten en het trouw doen van de oefeningen stralend uit.

Interesse in Payot?

Voor professionals zijn de producten van Payot verkrijgbaar via Care Cosmetics, voor de consument via de Payot salons.

Payot store locator

 

Klik op de store locator hierboven, selecteer Payot en vul daarna je plaatsnaam in. Naast het aanschaffen van producten, kan je in de salons ook terecht voor een heerlijke Payot facial.

Dit artikel is onderdeel van het Brands We Love dossier van Care Cosmetics op BeautyJournaal.

Lees ook