Mindful skincare, hoe bevalt het Mandy?

11:18 - 06:46
luistertijd 11:18 - leestijd 06:46

Mandy test Rituals Namasté: natuurlijke skin care

Rituals lanceerde eerder dit jaar de natuurlijke skin care collectie The Ritual of Namasté: respect for nature, respect for skin. Zelf gebruik ik al alles voor mijn lichaam van Rituals, dus ik ben een groot fan! Vooral de droge olie van Happy Buddha, na het douchen en voor het slapen spray ik deze op mijn lichaam en ruik je de heerlijke zoete geur van sinaasappel, hmm! Nu was ik dus ook erg blij dat ik de nieuwe skin care collectie mocht testen!

Eerst iets over de collectie

The Ritual of Namasté is een eerbetoon aan de kracht van de natuur. De huidverzorgingsproducten zijn met zorg samengesteld en bedoeld om de natuurlijke schoonheid van de huid naar boven te halen. De producten zijn gemaakt van natuurlijke, of van natuurlijke bronnen afkomstige, ingrediënten die op verantwoorde wijze zijn verkregen.

Shop hier online

 

Namasté is een begroeting waarmee je zegt: “mijn ziel eert jouw ziel”. Bekijk ook de volgende video:

 

Glow, Purify, Hydrate, Sensitive en Ageless

Elke lijn is ontwikkeld voor een specifieke behoefte van de huid.

Glow

Laat de huid stralen met de Glow collectie, bestaande uit anti-aging formules die speciaal zijn ontwikkeld om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De producten minimaliseren fijne lijntjes en laten de huid weer stralen. De formules zijn verrijkt met saffraankrokus en heilige lotus, een unieke combinatie die de huid helpt te regenereren. Zo krijg je weer een stralende, heldere teint. Deze collectie is speciaal geschikt voor de leeftijd tussen 30 en 45 jaar.

Purify

Het reinigen van de huid is een belangrijk onderdeel van je huidverzorgingsritueel. Purify is ontwikkeld om te helpen bij het schoon en zuiver maken van de huid. De natuurlijke ingrediënten zoals moringa en heilige lotus maken de producten geschikt voor alle huidtypen. De combinatie van deze ingrediënten helpt de huid te zuiveren en te reinigen, om zo het dagelijkse vuil te verwijderen. Zo krijgt de huid een kalme, frisse uitstraling.

Shop hier online

 

Hydrate

Goede hydratatie is van essentieel belang voor een gezonde huid. Hydrate is ontwikkeld om het vochtniveau van de jongere huid op peil te houden, erg geschikt voor de leeftijd tussen 18 en 30. De producten bevatten een actief complex met hyaluronzuur en Indiase roos, dat het vochtgehalte van de huid herstelt en zorgt voor een intens gehydrateerde, soepele huid. Natuurlijke, plantaardige antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Shop hier online

 

Om je hydraterende product aan te brengen, adviseert Rituals de ‘facial tapping’ techniek. Bekijk ook de volgende video:

Sensitive

De Sensitive collectie, speciaal voor de gevoelige huid, helpt de huid te kalmeren en het evenwicht te herstellen. De producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten zoals witte waterlelie en heilige lotus. Ze bevatten geen alcohol en parfum en zijn dermatologisch getest op de gevoelige huid.

Shop hier online

 

Ageless

Ageless is ontworpen voor de rijpere huid (vanaf 45 jaar) en bevat formules die de huid verstevigen en liften. De producten zijn verrijkt met gotu kola en heilige lotus. Ze helpen zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen met als resultaat een stevige huid en een egale teint.

Respect for nature – respect for skin

Wat ik zelf erg fijn vind van deze skin care is dat het allemaal natuurlijk is, daarnaast voor mij als vegetariër ook vegan friendly en cruelty-free. De producten zijn vrij van: parabenen, minerale oliën, gmo ingrediënten, ethoxylates, peg, phthalates, petrolates, silicones, sulphates, phenoxyethanol, micro plastics, synthetische geurstoffen en kleurstoffen.

Shop hier online

 

Om een goede indruk te geven van de verschillende lijnen, stuurde Rituals mij een mooie greep uit het assortiment. De producten die ik mocht testen:

The Ritual of Namasté Glow Essence for Radiance

Saffron Flower & Holy Lotus

Dit product gebruik je na je reiniging en voordat je je serum en moisturizer aanbrengt. Je bereidt de huid voor om de volgende producten uit jouw skin care ritueel optimaal te absorberen. Je brengt een paar druppels aan op je handpalm, warmt het een beetje in je handen en dept het voorzichtig aan op de huid. Ik gebruik het ‘s ochtends en ‘s avonds als onderdeel van mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Ik merk dat het product snel wordt opgenomen door mijn huid. De essence verzacht en verfrist mijnn huid, waardoor deze hersteld en gehydrateerd wordt. De essence helpt de natuurlijke vochtbalans te herstellen. Het geeft mijn huid een zacht gevoel.

Shop hier online

 

The Ritual of Namasté Glow Radiance Anti-Aging Serum

Saffron Flower & Holy Lotus

Het serum is geschikt voor dag en nacht en helpt de verschijning van fijne lijntjes te verminderen en hydrateert de huid. Ook helpt het de elasticiteit van de huid te verbeteren en functie van de huid als natuurlijke barrière te herstellen.

Nadat ik mijn huid heb gereinigd begin ik met het serum. Het zit in een pompflacon, wat ik zelf het fijnst en meest hygiënisch vind. Daarnaast lekt het niet als je het mee onderweg neemt, en komt er geen licht of lucht bij.

Shop hier online

 

Ik breng 1-2 pompjes aan op mijn hand, verwarm het iets en breng het voorzichtig aan op mijn huid. Het is vrij dun en het trekt snel in. Na het aanbrengen van het serum voelt mijn huid zacht en wat steviger. Hierna breng ik mijn favoriete Rituals crème aan.

 

The Ritual of Namasté Radiance Anti-Aging Day Cream

Saffron Flower & Heilige Lotus

Deze anti-aging dagcrème revitaliseert, maakt de huid stralender en helpt de verschijning van fijne lijntjes te verminderen, de elasticiteit van de huid te verbeteren en de huid te beschermen tegen negatieve invloeden van vrije radicalen.

Elke ochtend en avond gebruik ik deze crème met een lichte textuur na mijn reiniging en hydratering van mijn huid en serum. Ik masseer de crème met ronddraaiende, opwaartse bewegingen zachtjes in. Het duurt wel even voordat de crème is geabsorbeerd, maar daarna voelt mijn huid zacht aan, gekalmeerd en zichtbaar steviger. Mijn huid straalt.

Shop hier online

 

Wat ik ook heel fijn vind van Rituals is dat ze aan het milieu denken. Deze crème heeft een navulverpakking.

 

The Ritual of Namasté Purifying Charcoal Wonder Mask

Ghassoul powder & Black mud

Dit reinigende gezichtsmasker is toch wel echt mijn favoriet van alle maskers die ik heb gebruikt! Het is geschikt voor alle huidtypen.

Na mijn reiniging begin ik met het gezichtsmasker. Het is even testen met het mengen van de hoeveelheid water en masker, maar ik krijg al snel een zachte mousse. Het smeert makkelijk aan op mijn huid. Ik laat het masker 20 minuten intrekken en geniet ondertussen van mijn Rituals theetje. Wat een verwenmoment! Vervolgens was ik het masker er vrij makkelijk af met lauwwarm water, en dat voor een Black Mud Mask. Meestal is dat altijd zo lastig te verwijderen.

Shop hier online

 

Mijn huid voelt zo schoon aan, het reinigt mijn huid diep, daarnaast helpt het masker onzuiverheden en afvalstoffen te verwijderen, exfolieert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Het masker bevat namelijk zuiverende Ghassoul poeder, pure Kaoline, reinigende zwarte modder, en Bamboe Houtskoolpoeder dat bekend staat om zijn anti-oxiderende werking.

Precies het juiste product wat ik wekelijks graag als extra verzorging gebruik voor mijn huid! Leuk verpakt en het geeft ook leuk cadeau. Inclusief masker schaaltje en kwast om het masker mee aan te brengen. Ik ben en blijf fan van Rituals!

 

Shop hier online

Lees ook:

Lees ook