Verbeterde celfuncties zonder downtime: strakker, gladder, rustiger

07:38 - 04:35
luistertijd 07:38 - leestijd 04:35

Van huidverzorging zijn schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten steeds meer over gegaan op huidverbetering. En dat is de laatste jaren mogelijk geworden door steeds geavanceerder geformuleerde producten, maar ook dankzij de innovaties in apparatuur. Lees het verhaal van de award winning Meso-T8+ machine van Positive Ageing.

Booming: Energy Based Devices

Was laser en later IPL de standaard voor huidverbetering naast iontoforese, inmiddels is de markt voor z.g. Energy Based Devices enorm uitgegroeid en zijn er nieuwe technieken gekomen om cellen aan te sporen voor optimaal functioneren, die milder zijn dan laser maar wel zo effectief. Denk aan ultrasound, radiofrequentie, aan LED-licht, aan cryo (=koude) therapie.

Wat past in jouw salon?

Deze apparatuur is nu beschikbaar in fantastische designs, waarbij opvalt dat ze vaak een behoorlijke omvang hebben, en dat betekent dat ook jouw salon daar ruimte voor moet hebben. Bovendien kunnen de investeringen behoorlijk op lopen.

Meso-T8+: compact en compleet

Schoonheidsspecialiste en trainster binnen het bedrijf Herborist Cosmetics in het Belgische Lanaken,  Meriam Spierings, was voor haar eigen salon op zoek naar een oplossing om naast de uitstekende huidbehandelingen die ze al gaf, ook treatments met apparatuur aan te kunnen bieden. Simpelweg, omdat haar cliënten daarvoor nu toch naar een collega gingen die dat wel had. Inkomstenderving dus!

Ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk

Met haar businesspartner Maurice Croes (hij is tevens de distributeur van Medik8 in België) loopt ze op de beautybeurs voor professionals Cosmoprof in Bologna tegen een uniek samengesteld apparaat aan: de Meso-T8+/Posi+ive aging, in de wandelgangen de Meso-T8+ genoemd, ontwikkeld door Laurent Malbert van het Franse bedrijf HBW.

Elektroporatie met wisselende pulsen

In de Meso-T8+ worden drie technologieën gecombineerd in een zeer handzaam apparaat. En dan gaat het niet om de gangbare technieken als iontoforese, ultrasound en radiofrequentie, maar om wat men ‘mesotransduction’ noemt, en daarnaast cryotherapie en LED.

In de prijzen gevallen bij de Professional Beauty Product of the Year awards in Nederland

Het apparaat gooide vanwege de slimme combinatie van technieken en compactheid ook hoge ogen bij de jury van de Professional Beautyproduct Award in Nederland en won er zelfs een prijs mee in de categorie voor salonapparatuur!

Programma 1: de mesotransduction

De mesotransduction is erop gebaseerd dat er gebruik wordt gemaakt van speciale algoritmen om de stroomafgifte in de huid zo werkzaam mogelijk te laten zijn.

Slim gebruik maken van waterkanaaltjes in de huid

‘Doordat het apparaat constant wisselt in frequentie, intensiteit en in de looptijd van de impulsen, kan de cel de stroompulsjes niet herkennen en blijven de waterkanaaltjes van het begin van de behandeling tot het einde geopend waardoor  we voor 95% onze serums kunnen insluizen in de dermis’, legt Meriam Spierings uit.

Werkzame stoffen komen dieper in de huid

Die waterkanaaltjes zijn een belangrijke focus in de huid om huidverbetering te kunnen bewerkstelligen. Ze helpen namelijk bij het transport van verzorgingsproducten die tegelijkertijd ingezet kunnen worden bij de behandeling met het mesotransduction programma. Zo komen de werkzame stoffen uit de producten dieper in de huid dan wanneer ze alleen op de huid ingemasseerd zouden worden.

Het verschil met iontoforese, radiofrequentie en ultrasound

Het is dus een andere techniek dat radiofrequentie of ultrasound waarbij middels warmteafgifte in de huid een huidverbeteringsproces in gang wordt gebracht. Bij ultrasound gaat het om geluidgolven met een frequentie buiten het hoorbare gebied van 30 Hz tot 18 KHz. Krachtige ultrasound werkt ook in op het vetweefsel. In het gezicht willen we dit juist voorkomen. Bij radiofrequentie wordt er door niet-galvanische stroom een elektromagnetisch veld in weefsel opgewekt. Ook hierbij wordt de huid van binnenuit verwarmd.

De mesotransduction is gebaseerd op elektroporatie, zoals dat ook bij iontoforese gebeurt. Door kleine stroomstootjes wordt de spanningsweerstand op de huid doorbroken en kan een serum makkelijker in de huid doordringen. Er zijn negen verschillende serums beschikbaar.

Variatie in frequentie, duur en intensiteit

Het verschil met iontoforese is nu dat het niet voelbaar is en bovendien hoeft er niet zo snel met de behandelkop snel over de huid bewogen te worden, wat bij de traditionele iontoforese nodig is omdat verbranding van de huid te voorkomen door een teveel aan stroomafgifte. De mesotransduction methode varieert constant in frequentie, duur en intensiteit op de huid.

Programma 2: de cryo (=koude) therapie

De cryotherapie van de Meso-T8 + werkt op droge kou die ervoor zorgt dat de kleine slagaders zich vernauwen en verwijden, waardoor er zuurstofrijker bloed door het te behandelende gebied stroomt. Dit helpt de cellen om de productie van collageen en elastine op peil te houden.

Van +10 tot -3 graden Celsius

Meriam vertelt: ‘Hij brengt als eerste de temperatuur naar beneden tot 10 graden en als de schoonheidsspecialiste ermee gaat behandelen zal de temperatuur verder zakken tot -3 graden. Deze temperatuur blijft stabiel en zal niet fluctueren. We hoeven niet lager te gaan in temperatuur om resultaat te behalen. Zo wordt er geen cellulaire stress veroorzaakt.

 

 

Programma 3: LED therapie

En de LED therapie? ‘In de Meso-T8+  wordt gewerkt met soft light dat  tot in tegenstelling van andere LED-devices kan werken op een lichte warmte van 18 graden  in plaats van de gebruikelijke 50 graden Celsius.

En doordat we dicht boven de huid cirkelen kunnen we al op een korte tijd goede resultaten neer zetten. De Meso-T8+ Led laadt fotonen van rood, geel en blauw licht toe tot de cellen.

Led licht heeft de bijzondere eigenschap om huidcellen te regenereren. Dit is te vergelijken met het proces hoe wondgenezing tot stand komt. Led wordt op meerdere vlakken toegepast:

Het LED licht van de Meso-T8+ heeft blauw licht tussen de 450 en 550 nanometer en rood licht op 650 nanometer. Optimaal om bij te dragen aan huidverbeteringsprocessen.

‘Voor ons werd al snel duidelijk dat we hier met een bijzonder doeltreffend compact programma te maken hebben, vertelt Meriam tot slot. ‘De programma’s zijn veilig voor de huid, er is geen downtime. Je ervaart een behandeling echt ontspannen. Het apparaat al voldoet aan de eisen van de CE-goedkeuring van 2020.’

Meer voordelen van de Meso-T8+:

 

Nieuwsgierig geworden als professional naar de Meso-T8+ ? Lees hier meer.

Wil jij als consument graag een behandeling ondergaan met deze apparatuur? Neem dan hier contact op voor salon-adressen.

Lees ook