Haar Krullenbos Stylen

Het permanent is terug van weggeweest, de digital perm!

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Maar het nog steeds flink hannessen met die pluus krul

Afgelopen weekend maakte De Volkskrant er ook al gewag van, vooral als een Instagram hype, maar het is meer dan dat: die krul is terug, vooral bij vrouwen van Aziatische afkomst. Alleen is het niet meer dat afgrijselijke permanentje uit de jaren tachtig met die vreselijke lucht en die altijd mislukte veel te kleine krullen, nu is er de zg digital perm.

De digital perm is een Japanse uitvinding en geeft je veel meer dat die mismaakte minikrulletjes, je kunt er echt elke krul en golfslag mee maken in je haar, zo wordt beloofd. Er wordt gebruik gemaakt van warmterollers die gecontroleerd worden door een digitaal temperatuur paneel. De houdbaarheid van je krullen is tussen de vier uur en zes maanden. De behandeling is wel prijzig, zo lezen we, rond de 250 Britse pond. Deze salon in Londen doet het bijvoorbeeld.

Bekijk hier een video van een digital perm behandeling:

Toch moet je niet te licht over een digital perm in je haar denken, zo lezen we op het blog van Cindy Xiong, die het vier jaar geleden voor het eerst liet doen. Ze vertelt:

  • Hoe langer en voller je haar is, hoe langer de behandeling duurt en hoe kostbaarder hij is. Je bent zo 2 tot 4 uur kwijt aan een behandeling.
  • Het is haar ervaring dat een digital perm wel tot een jaar in je haar kan blijven zitten. Dus dikke pech als je er na een paar maanden genoeg van hebt (was vroeger trouwens ook zo, dus nothing new!)
  • Ook digital perms maken je haar pluizig (net zoals de ouderwetse, weet je nog?)
  • Je gepermanente haar heeft echt speciale verzorgingsproducten nodig. Getipt wordt Redken Extreme Shampoo (shop hier online) met proteinen om je haar te voeden, en Redken Full Body Light conditioner (shop hier online) die je krul niet verzwaart. Ook keratine behandelingen worden aanbevolen, en Bumble & Bumble Curl Conscious Calming Creme. Houdt er rekening mee dat al die producten je aardig wat geld gaan kosten.
  • Je haar stylen in de ochtend kost echt meer tijd! Omdat de pluus eruit gehaald moet worden en er een mooie krul ingezet moet worden.
  • Het drogen van je haar kun je het beste doen door strengetjes haar eerst rond je vingers te winden en dan voorzichtig te drogen en ook zoveel mogelijk aan de lucht te drogen. Doe dat opwikkelen met je vingers ook gerust door de dag heen om de slag mooi te houden.

Lees hier BeautyJournaal’s expertadviezen en productreviews voor krullend haar

Zoek jij een Nederlandse kapper die jou een modern permanent kan geven? Neem dan contact op met kapper (en Hairdresser of the year 2018) Bianca van Zwieten in Amsterdam! Maar ook bij de anders salons van Sjenkels in Nederland.

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.