Maar het nog steeds flink hannessen met die pluus krul

03:05 - 01:51
luistertijd 03:05 - leestijd 01:51

Afgelopen weekend maakte De Volkskrant er ook al gewag van, vooral als een Instagram hype, maar het is meer dan dat: die krul is terug, vooral bij vrouwen van Aziatische afkomst. Alleen is het niet meer dat afgrijselijke permanentje uit de jaren tachtig met die vreselijke lucht en die altijd mislukte veel te kleine krullen, nu is er de zg digital perm.

De digital perm is een Japanse uitvinding en geeft je veel meer dat die mismaakte minikrulletjes, je kunt er echt elke krul en golfslag mee maken in je haar, zo wordt beloofd. Er wordt gebruik gemaakt van warmterollers die gecontroleerd worden door een digitaal temperatuur paneel. De houdbaarheid van je krullen is tussen de vier uur en zes maanden. De behandeling is wel prijzig, zo lezen we, rond de 250 Britse pond. Deze salon in Londen doet het bijvoorbeeld.

Bekijk hier een video van een digital perm behandeling:

Toch moet je niet te licht over een digital perm in je haar denken, zo lezen we op het blog van Cindy Xiong, die het vier jaar geleden voor het eerst liet doen. Ze vertelt:

Lees hier BeautyJournaal’s expertadviezen en productreviews voor krullend haar

Zoek jij een Nederlandse kapper die jou een modern permanent kan geven? Neem dan contact op met kapper (en Hairdresser of the year 2018) Bianca van Zwieten in Amsterdam! Maar ook bij de anders salons van Sjenkels in Nederland.

 

Lees ook