Een grote schoonmaakbeurt van haar en hoofdhuid

06:12 - 03:43
luistertijd 06:12 - leestijd 03:43

Corine test Urban Alchemy Opus Magnum haarscrub en conditioner

Urban Alchemy lanceerde eerder dit jaar de haarverzorgingslijn Opus Magnum, wat Latijn is voor ‘het grote werk’. Het is het levenswerk van een alchemist. Dat klinkt veelbelovend en ik mag de verzorgingslijn uitproberen. Leuk detail… het mijn eerste kennismaking met het merk Urban Alchemy.

Over Urban Alchemy

Het Duitse merk, opgericht in 2017, is ontstaan vanuit de drijfveer om innovatieve en vooruitstrevende producten te creëren, die het dagelijkse leven van kappers een stukje eenvoudiger maken. Baanbrekend in dit kader is de eerder dit jaar gelanceerde Opus Magnus Signature Cleanse, een salonproduct dat je kan zien als een grote schoonmaakbeurt van je haar.

Door de sterke pH-waarde verwijdert de Signature Cleanse alle door de tijd heen opgebouwde mineralen- en siliconenafzettingen uit je haar. Metaalafzettingen zoals koper, ijzer, kalk, calcium en magnesium die door waterleidingen en chloorresten worden veroorzaakt, worden geëlimineerd. Groene tonen veroorzaakt door chloorwater verdwijnen en het diep reinigende effect zorgt voor een betere absorptie van haarverzorgingsproducten en -behandelingen. Signature Cleanse verwijdert ook de afvalstoffen die het haar uitdrogen, verzwaren, dof maken en mogelijk de tint veranderen.

Urban Alchemy Salt Scrub Cleanse

Wil jij ook een schoonmaakbeurt van je haar, maar dan in je badkamer? Geen probleem: Urban Alchemy heeft voor de consument ook een product op de markt gebracht: Opus Magnum Salt Scrub Cleanse.

De zoute scrubshampoo verwijdert dode huidcellen en overbodig talg van de hoofdhuid. Daarnaast verlicht het jeuk (veroorzaakt door verven) en verwijdert het de chemische restanten van de hoofdhuid. Je kunt de Opus Magnum Salt Scrub Cleanse wekelijks gebruiken.

Shop hier online

 

Mijn haar scrubben?!

Dat is even wennen. Het voelt dan ook wat onhandig aan, wanneer ik onder de douche een notendop van het product uit de tube in mijn hand knijp. Even kom ik in de verleiding om de Salt Scrub Cleanse op mijn lijf aan te brengen. Nee Corine… je brengt het aan op vochtig, ongewassen haar, direct op de hoofdhuid. Bij de les blijven.

Doordat de Salt Scrub Cleanse een dikke substantie heeft, moet je even goed je best doen het over je haar en hoofdhuid te verdelen. De scrubkorrels op mijn hoofdhuid voelen verrassend genoeg prettig aan. Ik merk dat ze de doorbloeding stimuleren en inderdaad mijn hoofdhuid grondig reinigen. Wanneer ik de Salt Scrub Cleanse naar de haarpunten uitwerk, ontstaat er een zacht schuim. Dat geeft toch net iets meer het schone shampoo gevoel, dan alleen een scrub.

Een frisse bergwind door je haar

De geur van de Salt Scrub Cleanse is simpelweg heerlijk. Het doet me denken aan een mengelmoes van pas gewassen lakens en een frisse bergwind. Het pas in ieder geval goed bij de filosofie van een grote schoonmaak van je haar.

Makkelijk uitspoelen: geen hardnekkige scrubkorrels

De Salt Scrub Cleanse laat zich verrassend makkelijk uitspoelen. Even was ik bang voor hardnekkige scrubkorrels die de weg naar het doucheputje niet meer wisten te vinden en zich lekker in mijn haren nestelden, maar die angst blijkt ongegrond. De zoutkorrels lossen namelijk vanzelf op tijdens het inmasseren van het product. Na het uitspoelen voelt mijn haar schoon aan.

Shop hier online

 

Finishing touch: Opus Magnum Hydrating & Soothing Conditioner

Vervolgens breng ik een klein beetje van deze fluweelzachte conditioner aan op mijn haarpunten, om ze te hydrateren en voeden.

Daar de vele blondeersessies is mijn haar snel aan de droge kant en deze conditioner komt daarom als geroepen. Een complex van algen en vitamine B5 hydrateert en voedt het haar, en geeft het daarnaast een gezonde glans.

Het is een volle conditioner die – net als de Salt Scrub Cleanse – heerlijk ruikt. Ik gebruik een grove kam om het product goed over mijn handdoek droge haar te verdelen (Urban Alchemy adviseert om daarbij de haarlijn te vermijden) en laat de Hydrating & Soothing Conditioner een minuut of vijf inwerken en uitspoelen.

Het resultaat is heerlijk zacht haar dat zich makkelijk laat doorkammen. Wat me ook meteen opvalt, is dat de conditioner mijn haar niet verzwaart, ondanks dat volle textuur.

Shop hier online

 

Eindoordeel: Is Opus Magnum inderdaad een meesterwerk?

Jazeker! De Salt Scrub Cleanse en de Conditioner zijn inmiddels niet meer weg te denken uit mijn badkamer. En tuurlijk… het is in het begin even wennen om je haar te ‘scrubben’, maar eenmaal gewend dan wil je niet meer anders. Het geeft een extra dimensie aan haren wassen. De tinteling van een goed doorbloede hoofdhuid, restjes stylingproduct die grondig worden verwijderd.

Mijn haar is na gebruik van de producten schoon, licht en luchtig, en laat zich bovendien makkelijk stylen. Ik ben nog op zoek naar een kapper in Friesland die werkt met het salonproduct, de Signature Cleanse. Want mijn nieuwsgierigheid is gewekt naar welke meesterwerken de alchemist nog meer te bieden heeft…

Lees ook