Een investering in goede producten en tools lijkt zijn vruchten af te werpen...

06:58 - 04:11
luistertijd 06:58 - leestijd 04:11

GHD Curve Wand classic wave geeft het haar van Corine nieuw volume in een handomdraai

De vaste lezers van BeautyJournaal weten het inmiddels wel. Het volume in mijn haar komt niet aanwaaien. Vele volumeshampoos passeerden de afgelopen jaren de revue… en mijn badkamer.

 

Een diepte-investering in haartools

Het was Kelly (want waar ben je als vrouw zonder een goede kapper…?!) die mij adviseerde om me, naast volumeshampoos, ook te verdiepen in goede haartools. “Het is even een investering, maar een goede föhn en stijl- of krultang verdient zichzelf binnen no-time terug,” aldus Kelly. Die ondertussen achteloos en zonder blikken of blozen weer wat slagen in mijn haar aanbracht.

Thuisgekomen van mijn kappersbezoek sloeg ik meteen aan het Googlen en kwam al snel bij de schitterende föhns en tangen van ghd uit. Ghd staat voor Good Hair Day en dat klonk mij meteen als muziek in de oren.

SHOP GHD STYLINGTOOLS HIER ONLINE

 

Meer dan hete lucht alleen

Al surfend op het web ging er een wereld voor me open. Daar waar ik altijd in de veronderstelling ben geweest dat een föhn zich het beste laat omschrijven als een apparaat dat warme lucht uitspuugt, moest ik die opvatting snel bijstellen. Mijn oude en vertrouwde föhn deed dat weliswaar, maar de modellen van ghd gaan nog een stapje verder. Meerdere stapjes zelfs. De ghd Air bijvoorbeeld is één van de krachtigste föhns op de markt.

Met zijn 2.100 Watt vermogen verslaat hij met gemak een gemiddelde stofzuiger, die een vermogen van 1.600 Watt heeft. Dus je haar is sneller droog dan je huiskamer stofvrij. Net als bij een stofzuiger, kan je het stoffilter van de ghd Air vervangen. Nooit meer last van haren die in je föhn blijven steken en daar een schroeierige geur afgeven.

SHOP GHD STYLINGTOOLS HIER ONLINE

 

Nog een paar fijne features: ionentechnologie om statisch haar te voorkomen en glans te geven, een Cool Shot knop om je haar te fixeren en een extra lang snoer van drie meter. Bekijk ook het volgende filmpje en watertand even met me mee:

 

In tegenstelling tot de gemiddelde stofzuiger is de ghd Air overigens wel een ware lust voor het oog. Needless to say dat dit technische hoogstandje er meteen moest komen.

Nooit meer een hand tekort

Ook het probleem van handen tekort komen tijdens het föhnen en krullen (… ik wil op zo’n moment altijd het liefste drie handen, misschien wel vier) besloot ik rigoureus aan te pakken, nu ik toch aan het investeren was in mijn haartoekomst. Ik kreeg de tip om mijn krulborstel in te ruilen voor Curve Wand, eveneens van ghd.

Weer zo’n tovertool, waar elke techneut zijn hart bij kan ophalen. Ingebouwde sensoren controleren of de temperatuur constant blijft. En mocht je hem per ongeluk aan laten staan, dan schakelt de Curve Wand zichzelf na een half uurtje automatisch op de slaapstand, net als je computer.

SHOP GHD STYLINGTOOLS HIER ONLINE

 

Ook voor korte koppies

Wederom surfend op het web kwam ik er achter dat de Curve Wand niet alleen geschikt is om lange lokken mee te krullen (de voornaamste reden waarom ik deze tool altijd links heb laten liggen), maar ook om kortere lokken, zoals de mijne, volume mee te geven.

Wanneer ik na het droog föhnen van mijn haar de haaraanzet om de Curve Wand wikkel, dan ontstaat er een mooie en volumineuze slag, vergelijkbaar met het effect dat een krulborstel geeft. Bijkomend voordeel: meer dan twee handen heb je hiervoor niet nodig en door de warmte van de Curve Wand (maximaal 185 graden), blijft het volume ook nog eens onberispelijk zitten, zonder gedurende de dag uit te zakken.

Nog een laatste impulsaankoop.. of twee

Nu ik eenmaal de smaak te pakken had met mijn haartools, besluit ik nog twee laatste impulsaankopen te doen. De ghd Heat Protect Spray en de Wella EIMI Perfect Me BB Lotion. Eerstgenoemd product is meer dan een impulsaankoop en eigenlijk een absolute must als je aan de slag gaat met styling tools om je haar te beschermen tegen de hitte.

Maar wat een fijn product! Niet alleen geeft het mijn haar een mooie glans, het ruikt ook nog eens goddelijk. Als ghd ooit nog eens besluit om van hair over te stappen op body, dan ben ik de eerste die de body lotion en body spray in deze geur aanschaft.

SHOP GHD STYLINGPRODUCTEN HIER ONLINE

 

 

En de BB Lotion? Wat in eerste instantie wellicht doet denken aan een leuke marketingstunt – aansluitend op de BB en CC en zelfs DD creams van de afgelopen jaren – is bij nader inzien een onmisbaar product voor volumineus haar. Het maakt mijn haar super zacht, gaat droogheid en pluizen tegen en zorgt er bovendien voor dat al je overige styling producten beter ‘pakken’. Weer wat geleerd… en zoals ik al eerder constateerde: daarvoor ben je nooit te oud.

SHOP WELLA’S SMOOTH ME HIER ONLINE

 

Net als zonder mascara over straat, behoort ook met ongekruld haar naar buiten tot mijn grootste nachtmerries. Maar ik realiseer me dat ik in een artikel met de titel ‘van flut naar volume’ er niet aan ontkom ook de voorfoto’s te laten zien. Nou… vooruit dan.

En die diepte-investering? Daar heb ik geen dag spijt van gehad! Kelly heeft gelijk gekregen:

 

Shop GHD tools hier online

Lees ook