Voor een indrukwekkend beauty statement!

08:37 - 05:10
luistertijd 08:37 - leestijd 05:10

Patricia test Rimmel Red Instinct Look by Rita Ora

Rimmel komt dit voorjaar met een nieuwe look, in samenwerking met Rita Ora. Deze singer-songwriter en actrice staat bekend om haar opvallende stijl. Zij weet hoe ze een indrukwekkend beauty statement moet maken. Donkere smokey eyes, zwoele zwarte wimpers en verleidelijk rode lippen en nagels, voor een maximale verleidelijke uitstraling.

Schoonheidsspecialiste, eigenares van Salon Mooi & Meer en en groot make-up liefhebber Patricia test de nieuwe look voor je uit.

Rita Ora’s signatuur

Op de nieuwe metallic rode verpakkingen staat Rita’s signatuur in knalrood of zilver. Het ziet er allemaal schitterend uit en ik kan niet wachten de producten te proberen.

Magni’Eyes Eye Contouring Palette

Het Magni’Eyes Eye Contouring Palette heeft 12 tinten met een glinsterend, satijnen of matte finish.

SHOP HIER ONLINE

 

Echt een palette waar je eindeloos mee kan variëren, hier word ik heel blij van! Alle tinten die ik nodig heb ik één palette.

Een natuurlijke look kan je er niet mee creëren, maar dat is ook zeker niet de bedoeling. Het gaat om het maken van een beauty statement ditmaal. De kleuren zijn echt intens en vervagen mooi en makkelijk in elkaar over, super!

De eerste look die ik wil maken, is iets minder intens en geschikt voor overdag. Met de lichtere tinten en de matte aubergine tint creëer ik een zachte, maar zeker wel sprekende look.

SHOP HIER ONLINE

 

De tweede look die ik aanbreng, is geschikt als avond make-up, die ik vooral met de rechter kleurtjes van het palette maak. Met de donkerste zwarte tint heb ik met een dun, plat kwastje mijn ogen omlijnd, zo kan het een vervanger zijn voor je oogpotlood of eyeliner.

Wat leuk is dat de tinten ook nat kunnen worden aangebracht. Ze zijn dan nog intenser en vooral de lichtere kleurtjes worden een stuk beter zichtbaar. (Zie ook de swatches hierboven, de onderste rij is nat aangebracht)

In het doosje zit een penseeltje met aan de ene kant een kwastje en aan de andere kant een sponsje. Zelf werk ik niet graag met een sponsje, maar het kwastje is echt fijn!

Ik ben zeer verrast door dit palette, de intense tinten en door de houdbaarheid gedurende dag. €14,99 voor maar liefst 12 kleurtjes is echt een musthave!

SHOP HIER ONLINE

 

Wonder’full Mascara

De Wonder’full Mascara maakt mijn oogmake-up af. Wat zou een leven zonder mascara zijn? De formule is direct verzorgend door de arganolie en het ultra-flex borsteltje heeft superzachte haartjes die elke wimper omsluiten en separeren en definiëren.

Wow, er komt wel heel veel mascara van het borsteltje af, waardoor ik wil blijven kammen om de hoeveelheid goed te verspreiden. Maar echt goed kammen gaat in dit geval niet, omdat het borsteltje naar mijn mening, te veel “flex” geeft. En daar bedoel ik mee dat het borsteltje te veel meegeeft om je wimpers goed uit te kammen. Zo kan je minder kracht zetten.

Ik merk dat mijn wimpers veel lengte krijgen, maar ik mis de krul die mijn wimpers omhoog zet. Het separeren – dat Rimmel wel claimt voor deze mascara – kan ik helaas niet beamen, mijn wimpers zitten een beetje aan elkaar geplakt. Gelukkig krijg ik het met een ander borsteltje wat uit elkaar gekamd en zo ben ik best tevreden.

Lasting Finish Lipstick

De Lasting Finish Lipstick van de Rita Ora Red Instinct Look bevat twee luxueuze rode tinten. #001 Tempt Me (links op mijn arm en ik draag hem bij de dagmake-up hierboven) is dé perfecte heldere roodtint met blauwe ondertoon.

SHOP HIER ONLINE

 

Tip van Patricia: Een blauwe ondertoon in rood maakt fris en laat je tanden witter lijken in tegenstelling tot een gouden ondertoon die het geel van je tanden accentueert.

#002 Red Instinct (rechts op mijn arm en ik draag hem bij de avond make-up), is net een tintje donkerder en ietsje minder fel. Ik vind de twee kleuren eigenlijk erg veel op elkaar lijken; het is net een nuanceverschil. De lipsticks bevatten echt veel pigment en zijn heel mooi dekkend. Ze brengen makkelijk aan en zijn heel zacht voor de lippen. Je vergeet echt dat je lipstick draagt omdat het zo comfortabel aanvoelt.

De geur van de lipsticks roept direct herinneringen op uit de tijd dat ik voor het eerst ging experimenteren met diverse lipstick kleurtjes. Een uurtje of 2 blijft hij zeker op mijn lippen, daarna werk ik het graag even bij. Top lipstick!

SHOP HIER ONLINE

 

De finishing touch: mijn nagels!

Bij rode lippen horen rode nagels en gelukkig kent deze look ook twee mooie rode nagellakken.

#001 Tempt Me, een stralend “London bus” rood en #002 Red Instinct, een robijnrode tint met een vleugje bessenrood. Ook weer een minimaal kleurverschil tussen de beide tinten.

Ik breng het eerste laagje aan en merk dat de nagellak direct al heel dekkend lakt. Het kwastje is wat breder en aan de onderkant mooi afgerond. In een paar streken is je nagel al gelakt, heel gemakkelijk! Het Super Gel Two-Step Colour System maakt het mogelijk om thuis high-gloss salonstijl nagels te creëren, zonder gebruik te maken van een UV-lamp. Rimmel belooft met deze nagellak een vergelijkbare gellac in handen te hebben, met tot wel 14 dagen houdbaarheid.

Laten we dit testen… want deze belofte heeft nog nooit een nagellak naar mijn mening waargemaakt. En tja… ook deze lak van Rimmel blijft bij mij niet langer dan en dag of drie perfect zitten. Misschien dat de Super Gel Top Coat het verschil kan maken, deze heb ik niet getest. Rimmel adviseert deze er wel overheen te gebruiken.

Mijn eindoordeel

Ik ben eigenlijk super verrast door de kleurintensiteit van alle producten, ook het gebruiksgemak is erg fijn. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Zo heb je voor een leuke prijs een goed product! Rimmel staat bij mij weer op de kaart.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook