Contourverbetering Expertadvies Lichaam Plastische chirurgie Psychologie Voor hem

Plastisch chirurg Frank Niessen: hoe krijg je rondere billen?

dr. Frank Niessen
Geschreven door dr. Frank Niessen

Kun je rondere billen krijgen door fillers te laten injecteren?

De bil is de nieuwe borst, en zoals je weet: je hebt mannen die op billen vallen en mannen die op borsten vallen. Grappig allemaal. Maar voor vrouwen kan het tegenwoordig een heel serieuze zaak zijn, sinds er Amerikaanse celebs zijn die met hun extreem rond gevormde billen de media halen. Menig jonge vrouw is hard aan het werk in de sportschool om die hoge, ronde bil te kunnen bereiken. En zo niet: dan laat je hem maken. In de operatiekamer van  de plastisch chirurg.

dr Frank Niessen

Maar wat kun je nog vervolmaken aan billen die al implantaten hebben, een mooie pronte uitdrukking hebben, maar voor de draagster toch niet rond genoeg zijn? Deze lezeres vertelt ons dat het door haar chirurg al behandeld was met lichaamseigen vet, maar het is voor de vrouw nog niet voldoende. Ze traint ook intensief in de sportschool, maar ook dat geeft geen rondere billen. Ze vraagt zich af of er nog andere vulmiddelen zijn om het ronde effect te bereiken.

Plastisch chirurg dr Frank Niessen vertelt:

‘Je billen worden gevormd door spieren en vet. Als je de spieren aanspant en je bent slanker geworden, dan zie je deukjes aan de zijkanten. Dat is heel normaal.
De ronde billen die je in de media ziet zijn meestal niet normaal. Vaak ook worden ze met een groothoeklens gemaakt van een telefoontoestel, waardoor ze nog ronder lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

‘De enige optie is eigenlijk om de deuken op te vullen met lichaamseigen vet, maar dat heb je al gedaan.

‘Een permanente filler is verboden in Nederland en fillers die verdwijnen geven in deze regio ook problemen o.a. met kalkvorming. Siliconenolie dat helaas ook nog gebruikt wordt kan hele grote complicaties geven op termijn. Lokale ontstekingen, maar ook zelfs longafwijkingen.

‘We zien in het VUmc de meest verschrikkelijke complicaties van gender-patiënten die met siliconenolie zijn behandeld, vaak in het buitenland, maar zelfs ook in Nederland. Ik vind dat misdadig.

‘Ik zou je dus adviseren om het te accepteren. Als je graag zo mijn mogelijk kans op complicaties wilt hebben, dan moet je niet te grote bilimplantaten nemen en geen fillers gebruiken.’

Bekijk hier ook nog een videoreportage van een bilvergrotingsoperatie die we enkele jaren geleden maakten met chirurg Frank Niessen:

 

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

dr. Frank Niessen

dr. Frank Niessen

Plastisch chirurg en littekenspecialist Frank Niessen noemt zichzelf een innovatief en creatief plastisch chirurg. Op het esthetisch cosmetische vlak zoekt hij naar de beste verfraaiingsmogelijkheden om de veranderingen die zijn patiënten wensen er ook zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. ‘Noem het anatomische harmonie,’zegt hij. ‘Je bent eigenlijk heel creatief aan het beeldhouwen. Je overziet de patiënt in zijn of haar geheel.’
Frank Niessen heeft in 2018 zijn eigen kliniek opgericht in Amsterdam, het Mittsu Institute.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.