Met speciaal anti-blauw licht filter

04:43 - 02:49
luistertijd 04:43 - leestijd 02:49

Annemarie Börlind gaat vrije radicalen te lijf met nieuwe technologie

Het lijkt de huidziekte van de 21ste eeuw te worden: een geïrriteerde huid barrière als gevolg van oxidatieve stress door luchtvervuiling en – dit is echt nieuw – door blauw licht uit onze mobiele apparaten en de ledverlichting in huis en op kantoren. Tenzij je nog gloeilampen hebt en op een onbewoond eiland- er is geen ontkomen meer aan externe invloeden die onze huid irriteren en haar steeds gevoeliger maakt.

De impact van luchtverontreiniging

Wat er in verstedelijkte gebieden in de lucht zit, is niet mis. Agressieve en hele fijne nanodeeltjes zoals zwaveloxide, stikstofoxide, koolmonoxide (waarvan ook in de meeste huizen een net iets te grote concentratie hangt – veel luchten is essentieel), vluchtige organische stoffen. Het is afkomstig van industrie en auto’s en vliegtuigen en slaat neer. De huid lijdt eronder zal sneller verouderen dan nodig is, bovendien worden ontstekingsreacties aangewakkerd die acne en vormen van eczeem tot gevolg kunnen hebben. Maar ook hyperpigmentaties.

Neem maar eens een kijkje op deze website, hier kun je gedetailleerd en real time de luchtvervuiling over de hele wereld heen volgen.

De impact van alom aanwezig blauw licht

Uit studies blijkt bijvoorbeeld dat polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK) door de haarfollikels (de poriën dus) worden opgenomen en zo dieper in de huidlagen terechtkomen, waar ze schade aan de huidcellen geven. Het is dus zeer belangrijk om je huid goed te beschermen tegen deze agressieve deeltjes. Maar er is meer: wetenschappers komen er ook achter dat blauw licht uit onze devices en alom aanwezige ledverlichting een gezondheid verzwakkende werking op onze huid heeft. Het werkt veroudering in de hand, maar vooral ook pigmentvlekken.

De wonderlijke eigenschappen van luteïne

Het Duitse heel zuivere natuurlijke huidverzorgingsmerk Annemarie Börlind heeft een bijzondere, ‘droge’ huidolie ontwikkeld met een drie-in-een functie om de huid weerbaarder te maken. Het heeft een voedende functie, een beschermende functie met antioxidanten en een daarmee ook een algehele anti-aging functie. Dit klinkt op zich nog heel gewoon, maar er zit een heel bijzondere stof in, die ook nog eens een heel bijzondere eigenschap heeft: luteïne uit Goudsbloem dat de inwerking van blauw licht kan weren op de huid! We leggen het uit…

Beschermen en voeden

Er zitten voedende oliën in uit jojoba, squalan uit olijven, kersenolie – allemaal heerlijk huidverzachtend, olie uit de Orinoko noot met een hoog percentrage aan natuurlijk retinol, en uit de zaden van de Inchi struik die boordevol omegavetzuren zitten. Er zit bisabolol in uit Kamille en een extract uit rode alg, maar het meest bijzonder is het Luteïne extract uit Goudsbloem dat gecombineerd is met saffloerolie voor bescherming tegen de inwerking van blauw licht op de huid. Het geeft tevens extra hydratatie.

Hoe krachtig die anti-blauwlichtwerking is laat Börlind zien met een z.g. blauw licht pen (op 415 nm) die gericht wordt op het flesje met huidolie tegen een achtergrond. De blauwe lichtstraal komt er totaal niet doorheen. Het blauwe licht wordt volledig geabsorbeerd.

Een must-have voor elke kwetsbare huid

Deze nieuwe gezichtsolie is een must-have in je dagelijkse beauty-routine. Als serum onder je crème, tweemaal daags. Vanwege de voedende eigenschappen is het ook ideaal na ziekte, ook na zware behandelingen als chemotherapie wanneer de huid zo kwetsbaar is.

En hebben we nog meer gezonde, slimme tips voor je? Jazeker!

Lees ook