Powerpeel, powermasker en slimme reiniging07:46 - 04:39
luistertijd 07:46 - leestijd 04:39

Acne is een ingewikkelde huidaandoening waarbij vooral het mannelijk hormoon testosteron van grote invloed is. Het veroorzaakt ontstekingen die leiden tot puistjes, roodheid en zwelling en vaak ook tot littekens. RégimA heeft een uitgekiend programma om acne te reduceren, en schoonheidsspecialiste Mariëlle Otten van Beautique Mariëlle in Coevorden vertelt hoe fijn ze ermee werkt in haar salon. De voor- en nafoto’s zijn zeer overtuigend.

Schoonheidsspecialiste Marielle Otten uit Coevorden

‘Cliënten komen ten einde raad bij me, met een inmiddels veel te dunne huid’

Mariëlle werkt al bijna een jaar met RégimA. ‘Eindelijk een merk waarmee je echt alle problematiek rond acne kunt behandelen, en ook de meest gevoelige huid verdraagt het.’

Ze werkte eerder met andere merken, maar ze bleef ontevreden. ‘Veel merken zijn te agressief en pijnlijk. De behandelingen drogen de huid uit, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

‘Cliënten komen vaak ten einde raad bij me. Van alles geprobeerd, tot laser aan toe, en hun huid is alleen maar dunner geworden. Ik zie zowel jongeren als volwassenen bij wie de acne weer opvlamt of de littekens van vroegere acne door huidverslapping zichtbaarder worden.’

‘Het snelle resultaat motiveert’

Mariëlle benadrukt dat je na 1 behandeling met RégimA al resultaat ziet. ‘Ik behandel een zestienjarige jongen bij wie na twee behandelingen alle onderhuidse ontstekingen al verdwenen waren. Zijn huid is gladder, de onzuiverheden zijn weg.

‘Dit motiveert enorm, en met een behandelprotocol van om de 4 tot 6 weken en producten voor thuis zoals reiniging, serum en crème voor dag en nacht, is onze acne behandeling goed te doen. Eventueel gebruik je dan nog aanvullend de Scar Repair, de Pigment Perfector en/of de Techno 5.’

Stafylokokken en streptokokken

Een goed acne protocol begint bij RégimA met een reiniging met een lagere pH-waarde. Dit helpt de formatie van teveel van bacteriën op de huid tegen te gaan. Deze bacteriën zijn immers de veroorzakers van ontstekingen. Met name stafylokokken en streptokokken.

RegimA’s Derma Zest Cleansing & Toning Gel geven een natuurlijke exfoliatie waardoor poriën niet verstopt raken en de hoeveelheid bacteriën niet kan ophopen. De producten tonifiëren de huid eveneens: de grote van de poriën wordt kleiner.

Het prachtige resultaat dat Marielle behaalde bij cliente Yvonne in het behandelen van haar acne

Super masker

Marielle is zelf fan van de Derma Zest reiniger: ‘Een heel milde en zeepvrije reiniger die de huid diep reinigt. Ik neem het af met een warme compresdoek, en breng daarna het Acne Attack Pro-masque aan.

‘Er zit salicylzuur (30%) en melkzuur (10%) in. Het melkzuur maakt de huid glad en werkt in op pigmentproblemen. Salicylzuur werkt ontstekingsremmend want bacterie-afremmend. Het geeft een licht tintelende prikkeling aan de huid die over gaat in warmte.’

Layeren met serums

Na de peeling is het tijd voor een layeringbehandeling met serums. Mariëlle vertelt: ‘Favoriet bij acne behandeling is het Acne Attack Rescue Serum met kalmerende en talgverminderende eigenschappen. Het serum geeft eveneens een mattifierende finish aan de huid.

‘Maar ook het Scar repair serum en het serum Techno 5 Resurfacer, bij acnetarda (waaraan meestal een polycysteus ovarium syndroom, of een bijnier- of enzymstoornis ten grondslag ligt, red.) gebruik ik veel. Het maakt het huidoppervlak gladder.’

RégimA’s ontstekingsremmende cocktail

Om ontstekingen af te remmen wordt er gebruik gemaakt van krachtige plantenextracten in de serums. Bijzonder hierin is het gebruik van de Gemmotherapie-kennis. Hierbij worden jonge spruiten van planten gebruikt – in dit geval van kappertjes – om de huid te ontdoen van een teveel aan afvalstoffen, het werkt dus ontgiftend, waardoor roodheid en zwelling afnemen en een gekalmeerde huid wordt bewerkstelligd. 

Hormoonafgifte in de huid reguleren

Verder zitten er krachtige antioxidant stoffen in om de huid weerbaarder te maken tegen stressreacties, omega-vetten ter bescherming en een zg. 5 Alpha-reductase afremmer uit Moerasspirea dat in staat is om te helpen de hormoonafgifte in de huid te reguleren, zonder dat het de systemische hormoonbalans (dus in het gehele lichaam) beïnvloedt.

Mariëlle maakt ook graag gebruik van de Pigment Perfector om pigmentverstoringen als gevolg van acne te reduceren en de Super Smoother met hoog- en laag moleculair hyaluronzuur, voor een soepele gladde huid.

RégimA’s Peel & Heal programma

Acne-littekens kunnen ook effectief behandeld worden met RégimA’s Peel & Heal programma: natuurlijke power peels. 

Dode huidcellen van de buitenste huidlaag, het stratum corneum, worden voorzichtig maar effectief verwijderd, en in de diepere huidlagen zijn de peelingstoffen in staat om de collageenproductie te stimuleren. De huid wordt ook niet dunner, maar juist weer voller gemaakt en zo weerbaarder tegen inwerking van uv-straling, wat celveranderingen juist in de hand werkt.

Verdikte littekens

Acne-littekens worden zichtbaar minder, vooral de verdikte littekens ook. Bovendien wordt de huid soepeler waardoor littekens ook minder hard gaan aanvoelen.

 De Power Peel 30 is de meest bijzondere ‘turbo’ peeling. Zes fruitzuurextracten worden gecombineerd die samen opnieuw zorgen voor een frisse en gladde huid.

Ideaal bij verouderingsgerelateerde huidklachten maar ook bij littekenvorming als gevolg van acne. Met ontstekingsremmende en anti-oxidant eigenschappen.

De peeling kan zelfs onder de ogen aan gebracht worden en is geschikt voor alle huidkleuren. Hij kan ook het hele jaar door toegepast worden. En, mits niet toegepast in de zelfde week, kan deze peeling in een protocol gecombineerd worden met IPL en laser.

Niet combineren met andere merken, lees waarom…

RégimA beklemtoont dat het niet aan te raden is haar producten met andere merken in een protocol te combineren: thuis niet en in de salon niet. Omdat de RégimA producten voor acne heel specifiek inwerken op hormoongevoeligheid van de huid. Dit effect kan dan teniet gedaan worden.

Naar huis met de juiste crème

En als je klaar bent, ga je met een heerlijke crème op je schone, frisse huidje naar huis. In het instituut van Mariëlle is dat voor jouw acne huid bijvoorbeeld de Daily Intelligent Sebum Solver als je huid erg vet is, de Sensorial Daily Protector als hij wat droger is of de Daily Radiant Boost bij een gemende huid. Voor de nacht kiest Mariëlle voor de Omega High Impact Night Complex nachtcrème met fruitzuren of de Age Reversal Night Complex.

Mariëlle: ‘Op de foto zie je een cliënte die ik behandel. Ze is zo blij. Ze gaat sinds jaren weer zonder make-up de deur uit. Als ik dat hoor en het resultaat zie wordt ik daar heel blij van!’

We hebben hier alvast twee adressen voor jou om je lekker te laten behandelen in Nederland:

Beautique Mariëlle
van Twickelolaan 80
7742 WP Coevorden

tel. 06 21 526 029

www.beautique-marielle.nl
info@beautique-marielle.nl

Elita Cosmetic SkinCare
Rietgors 24
1111VR Diemen

tel. 06 27 535 737

www.elitacosmeticskincare.nl
info@elitacosmeticskincare.nl

 

 

 

Lees ook