Een mildere variant op de AHA Gel van Paula

06:39 - 03:59
luistertijd 06:39 - leestijd 03:59

Getest Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant

Claims

Zachte lotion die dode huidcellen verwijdert, waardoor:

Met als resultaat een zachtere, gladdere, jonger uitziende huid met een egalere teint.

Shop hier online

 

Mijn eerste kennismaking met Paula’s Choice

In 2005 maakte ik via Makeupalley.com voor het eerst kennis met Paula’s Choice. Het leek wel alsof iedereen de exfolianten van Paula’s Choice gebruikte. Mijn eerste aankoop deed ik op ebay, de BHA Liquid, die nog steeds in de collectie zit. Gelukkig opende het merk in 2006 een Europese webstore.

Onlangs is er een nieuw product aan de AHA lijn toegevoegd: Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant. Dit is een milde exfoliant voor alle huidtypes. De 8% AHA Lotion Exfoliant bevat anti-oxidanten en verzachtende en hydraterende bestanddelen: o.a. allantoïne, kamille, bisabolol, grote kliswortel, vitamine E en B, vetzuren en glycerine. Dat is het grote verschil met de bestaande Skin Perfecting 8% AHA Gel. De AHA gel bevat veel minder hydraterende en verzachtende stoffen.

De pH van de Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant ligt tussen 3.5 en 3.9. Dit is een goede pH, die de exfoliant werkzaam maakt zonder agressief te zijn.

Shop hier online

 

Gebruik

Glycolzuur kan agressief zijn. Mijn huid is wat gewend, maar ook ik ben wel eens de mist ingegaan door AHA te combineren met een retinol. Dus ik begin voorzichtig. Na reinigen en tonen, gebruik ik elke avond de Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant.

Dit is een echte lotion, een serum-achtige substantie. Twee pompjes, meer heb je niet nodig voor gezicht, hals en decolleté. Het smeert dun uit. De lotion is niet plakkerig. Toch wacht ik een paar minuutjes en pas als mijn huid helemaal droog is, breng ik een volgend product aan. Mits ik daar aan denk. ’s Avonds lonkt mijn bed en vergat ik het wel eens.

Shop hier online

 

Een gladde en zachte huid bij het wakker worden

Mijn huid voelt ’s ochtends glad en zacht. Ik voel geen enkele irritatie. De lotion prikt niet, behalve als ik mijn gezicht stevig met een warme vochtige doek boen om de verstopte poriën bij mijn neus goed schoon te maken. De prikkel die ik voel, is niet hinderlijk. Het duurt ook maar een minuut, niet langer.

Na een tijdje durf ik het aan om mijn avondritueel uit te breiden en voeg ik een retinolserum toe na de AHA Lotion, Peter Thomas Roth 1,5% retinol. Dit is een ingekapseld retinol, dat geleidelijk aan de retinol vrijgeeft. Je huid wordt dus niet direct geconfronteerd met een boost van 1,5% retinol. Dit gaat goed. Mijn huid reageert super! Geen roodheid, geen irritatie. Geen droogheid. Soms breng ik nog een crème of olie aan, maar vaak ook niet. Ook dan voel ik geen droogheid. Wat een fijne combi!

 

Shop hier online

 

Help, pukkels!

Na een week of 4 krijg ik opeens pukkels. Jakkes, dat zal toch niet door de Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant komen? Maar ik was ook net begonnen met slikken van visolie. Toen ik daarmee stopte, kwamen er gelukkig geen nieuwe pukkels bij en met behulp van de BHA liquid van Paula’s Choice (BHA werkt beter tegen pukkels) verdwenen de pukkeltjes snel en op een mooie manier, zonder littekens. Om zeker te zijn dat de pukkels niet door de AHA Lotion kwamen, heb ik de AHA Lotion daarna nog zeker 3 weken gebruikt. Absoluut geen probleem. Geen pukkels, geen irritatie!

Het resultaat

Ik kan niet zeggen dat ik minder rimpeltjes heb. Mijn huid is ook niet steviger. Maar ik heb zeker een mooie gladde huid met een fijne structuur gekregen.

Conclusie

Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant is een milde AHA lotion met een goede combinatie van pH en concentratie. Mild en zacht, dat maakt de lotion allemaal waar. Ik kan hem zelfs combineren met een retinol serum. Egale teint? Nee, dat kan ik niet zeggen. Pigmentvlekjes gaan er niet van weg. Stralende huid? Ja, ruwheid verdwijnt. De structuur wordt mooi. Dat geeft de huid iets stralends, dat helaas niet met camera vast valt te leggen. Het verschil is te subtiel.

Shop hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Zeer mild en zacht, geen last van irritatie
  • Goede combinatie van pH en concentratie AHA
  • Laat de huid weer stralen en geeft een fijne huidstructuur
  • Afname van pigmentvlekjes of rimpels niet of nauwelijks waarneembaar

 

Tot slot nog een tip van Gerti!

Ik heb me afgevraagd waarom Paula’s Choice een extra AHA aan haar productrange heeft toegevoegd. Maar nu ik hem gebruik, kan ik dat goed begrijpen. Deze AHA Lotion is zeker geschikt voor mensen met een gevoelige huid die op een vriendelijke manier hun gezicht willen exfoliëren. Mijn advies is wel om voorzichtig te zijn. Begin om de dag, of twee keer per week en bouw rustig op.

Kijk hoe je huid reageert. Ook al mag je een kleine tinteling voelen, het moet niet branden of pijn doen.

Shop hier online

 

 

Lees ook