UVA-straling is er 365 dagen per jaar, bescherm je huid ertegen.

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

Jullie kennen hem natuurlijk al een tijd: de dermatoloog in ons team, Francis Wu. Hij beantwoordt vragen over jullie huidproblemen, bespreekt nieuwe ontwikkelingen en heeft ook een mooie, heel veilige cosmeticalijn ontwikkeld voor alle huidtypen en huidkleuren: Iconic Elements.

Speciaal om je huid na de zomer en in de winter weer een boost te geven, zonschade op te ruimen en goed beschermd te blijven tegen de alom aanwezige UVA-straling (risicoverhogend voor melanoom) is er nu binnen de Iconic Elements lijn een mooie combi-aanbieding!

Shop het combipakket hier met korting

 

Dermatoloog Francis Wu

Francis Wu: ‘De gedachte dat we onze huid buiten de lente- en zomerperiode niet meer hoeven te beschermen tegen de zon, is een mythe. De zon blijft het hele jaar door effect hebben op bijvoorbeeld de verflaag van onze kozijnen en de hout van de schuttingen.

Daarom voeren we regelmatig onderhoud, zodat alles netjes uit blijft zien. Met je huid moet je dat niet anders doen. Ook je huid staat 365 dagen per jaar bloot aan zonlicht en ook je huid moet beschermd en onderhouden worden.’

Waarom UVA-bescherming een must is

Er zijn twee soorten ultraviolette straling (UVA en -B) die de aardoppervlakte bereiken. De intensiteit van UVB hangt af van het seizoen, de locatie in de wereld en de tijd van de dag. Hoewel minder intens dan UVB, komen UVA stralen 30 tot 50 keer vaker voor. De UV-A stralen kunnen oplopen tot 95 procent van alle UV stralen die het aardoppervlak raken. UVA stralen zijn gedurende alle uren daglicht het hele jaar door met een relatief gelijke intensiteit aanwezig, en kunnen wolken en glas binnendringen.

Aantasting van huidelasticiteit

De Wereldgezondheids Organisatie (WGO) waarschuwt dat “UVA straling penetreert de diepere lagen van de huid en brengt daar schade aan. Het gevolg van blootstelling aan UVA straling zijn rimpels, verlies van huid elasticiteit, pigmentvlekken en huidkanker“.

Het vermijden van UVA stralen is lastig, omdat het gedurende de hele jaar altijd aanwezig is en door bewolking en glas gaat. Het beste wat we daar aan kunnen doen is onze huid zo goed mogelijk onderhouden en beschermen tegen de UVA stralen.

Shop het combipakket hier met korting

 

Verzorgen, beschermen, voorkomen

Om iedereen de beste bescherming te bieden, heeft Iconic Elements een combinatie aanbieding. De Dagcrème met natuurlijke UVA filter en Spotreducer zijn complementair aan elkaar en heeft een drievoudige werking: Verzorging, Bescherming en Voorkoming.

Zo hydrateert de Dagcrème de huid en verzorgt de natuurlijke macademia boter voor een reductie van vochtverlies door de huid. Daarnaast biedt de Dagcrème bescherming tegen de schadelijke gevolgen van UVA stralen.

Voor de avond is Spotreducer geschikt, deze bevat hoog geconcentreerde Niacinamide en Ectoine. Niacinamide reduceert de vorming van pigmentatie vlekken en zorgt voor een egale huid. Ectoine herstelt en voorkomt de vorming van nieuwe fijne lijntjes. Voor meer informatie over deze crèmes, de productenpagina van Iconic Elements.

Om maximaal te profiteren van onze Iconic Elements crèmes, biedt Iconic Elements nu een tijdelijke combi deal. Onze Dagcrème met natuurlijke UVA filter gecombineerd met Spotreducer.

Shop het combipakket hier met korting

 

Francis Wu is werkzaam in het Dermatologisch Centrum Maarssen en Vechtstreek, eigenaar van Shape Aesthetics BV voor cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling en mede-oprichter Cosmeceutics BV voor zijn huidverzorgingslijn Iconic Elements.

Voor Iconic elements is een prestigieuze grand prix de la beaute 2015-2016 award in Hong Kong uitgereikt. De award was georganiseerd door de twee toonaangevende Hong Kong Beauty en Les Nouvelles Esthétiques tijdschriften.

Logo

Lees ook