Voor peach en abricot koppies

02:15 - 01:21
luistertijd 02:15 - leestijd 01:21

Expertadvies Haar: zo blijft je pastelkleurig haar het langst mooi!

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Hoe houd ik een pasteltint in het haar het langst mooi? Mijn haar is gekleurd met een kleurspoeling van een abricot/koper achtige tint. Er is geen waterstofperoxide gebruikt. De onderkant van mijn kapsel was eerder al opgelicht door een ombre kleuring.

BeautyJournaal expert Wendy

BeautyJournaal’s expert Wendy Buijnsters, Education Partner bij Wella Professionals, geeft antwoord

Pastelkleuringen worden veelal gecreëerd op een opgelichte/ontkleurde ondergrond. Dit ontkleurde haar is meestal poreuzer dan gemiddeld, waardoor de kleur sneller loslaat uit het haar. Zachte pastelkleuringen, zoals peach of abricot, vervagen weliswaar heel snel, maar als je het goed onderhoudt, kun je de pastelkleuren langer mooi houden.

Mild inkleuren

Het belangrijkst is dat deze kleuren zo mild mogelijk ingekleurd worden, dus zonder waterstofperoxide. Hoe milder er gekleurd wordt, hoe langer de kleur in het haar mooi blijft. Aan de vraag te lezen, is dat bij deze lezeres ook gebeurd.

Zo verzorg je de zachte kleur

Daarna zijn er een aantal mogelijkheden om de zachte kleur bij te houden:

Gebruik een Wella Professionals Color Recharge Conditioner: dit is een conditioner met kleurpigmenten die naast verzorging van het haar ook de kleur weer aanvult. De Color Recharge Conditioner breng je aan op handdoek droog haar en laat je 5 tot 10 minuten inwerken.

Je kan ook kiezen voor Wella Professionals Color Fresh. Dit is een gelkleuring met verzorging die het haar mild opfrist. Breng deze aan op handdoek droog haar en laat 5 minuten inwerken. Vervolgens verzorg je het haar met een conditioner.

Tot slot… Vraag bij twijfel advies aan je kapper en laat het kleuren over aan een professional.

Wella Salonfinder

Heb jij ook een lezersvraag?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over je haarkleur of kleurtechnieken, stel ze meteen. We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Wendy’

Lees ook