Een opfrisbehandeling met peeling en ooglidcorrectie

02:53 - 01:43
luistertijd 02:53 - leestijd 01:43

Onlangs kregen wij de vraag binnen van een lezeres (eind veertig)  die na een stevige periode van rouw het gevoel heeft dat haar gezicht er tien jaar ouder door is geworden. Ze wil er graag wat aan laten doen. Maar waar kies je voor? Fillers? Botox? Peeling? Of een oog- of facelift?

Wij legden haar vraag voor aan plastisch chirurge Franziska Lichtenegger, lid van het BeautyJournaal expertteam. De chirurge doet vanzelfsprekend eerst nauwkeurig onderzoek voordat ze een advies uitbrengt. Het gaat namelijk niet alleen om je gezicht van nu, maar ook hoe je eruit zag toen je jonger was…

dr. Franziska Lichtenegger legt uit….

fotograaf: André de La Croix

‘Om tot goede inzichten en het juiste advies te komen, stel ik altijd een aantal vragen. Heel belangrijk is bijvoorbeeld helder te krijgen wat de wens van de cliënte is: wat wil ze anders? En wil ze haar jonge uitstraling terug? Waar stoort ze zich aan? Heeft ze ook klachten?

Wat is er eerder gedaan?

Belangrijk is natuurlijk om te weten hoe oud ze is, of ze gezond is, medicijnen slikt, of ze grote operaties heeft gehad in het verleden? Heeft ze ook al eerder gebruik gemaakt van medisch cosmetische behandelingen zoals fillers of Botox?

Hoe zag ze er tien jaar geleden uit?

Daarnaast is het ook belangrijk dat cliënte foto’s kan laten zien van een jaar of tien – vijftien geleden, van haar gezicht, maar ook van het halsgebied. Zo kan ik een goed beeld krijgen van hoe haar gezicht veranderd is.

TCA peeling tegen lipplooitjes

Wat ik nu heb kunnen beoordelen aan de hand van de foto’s die ik ontving, zou ik haar een peeling aanbevelen om de fijne lijntjes in het gezicht te verminderen, dit verbetert bij haar vooral de fijne lijntjes rond de mond maar brengt ook een duidelijke verbetering voor de rest van de huid van haar gezicht. Een TCA peeling maakt de huid aanzienlijk frisser en gezonder. Donkere plekken en fijne lijntjes verdwijnen. Je moet er wel rekening mee houden dat je een week niet toonbaar bent.

Opvulling met hyaluronzuur

De marionetlijn die loopt vanaf de mondhoek naar de kaak, kan behandeld worden met hyaluronzuur fillers. Op deze manier kun je de mondhoekjes weer omhoog brengen. Het maakt de mond weer lachender en jonger.

Frissere oogopslag met een ooglidcorrectie

De ogen kunnen heel mooi hersteld worden met een onder- en bovenooglidcorrectie. Ze heeft heel sprekende, grote ogen, die nu treurig kijken. De correctie kan weer een frisse, stralende blik terugbrengen, en is een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving.’

 

Lees ook