SMPL, LYCON, Nivea, iDDNA, Philosophy

09:28 - 05:41
luistertijd 09:28 - leestijd 05:41

Hoewel het rustig is met nieuwe lanceringen deze maand hebben wij toch een aantal nieuwe skincare producten op een rijtje kunnen zetten. Benieuwd? Je leest er alles over in dit artikel.

SMPL – Be summer ready

Voor deze zomer heeft SMPL twee heerlijke skincare producten in het assortiment. Een parfumvrije zonnebrandcrème en een multifunctionele deodorant. Voor beide producten wordt 100% natuurlijkheid geclaimd.

De natuurlijke zonnebrand is parfumvrij en bevat verschillende verzorgende en hydraterende ingrediënten. Je vindt onder andere kokosolie, jojoba olie, aloë vera en vitamine E en C terug in het product. Deze zonnebrandcrème is ideaal voor de bescherming van het gezicht en bevat SPF30. Natuurlijk kan de crème ook voor het lichaam worden gebruikt. Het product kan iedere dag op elk huidtype worden aangebracht en is daarnaast ook geschikt voor zowel de babyhuid als de gevoelige huid.

De multifunctionele deodorant van SMPL bevat geen aluminium, louter minerale zouten. De deodorant voorkomt uiteraard transpiratie en onaangename geuren (ook op je voeten) maar helpt daarnaast ook bij jeuk van een muggenbult en bij kleine huidproblemen zoals (scheer)wondjes en puistjes. De deodorant is ook geschikt voor kinderen en is 24 uur werkzaam. Het product gaat ongeveer 6 maanden mee en het verkleurt kleding niet, zo wordt beloofd, wat enorm fijn is.

 

Shop SMPL hier online

 

LYCON – Aloe Vera Soothing Gel en Soothing Cream™

De zon is heerlijk warm en zorgt voor een mooie bruine teint, maar kan de huid ook irriteren door eventuele verbranding of te veel zomerhitte. Op dit moment heeft de huid behoefte aan directe kalmering, verkoeling en verzachting. Daarom introduceerde LYCON binnen haar Spa Essentials™-lijn twee nieuwe kalmerende formules.

De Aloe Vera Soothing Gel is nieuw binnen deze lijn. De gel zorgt voor een onmiddellijke en langdurige kalmering, verkoeling en hydratatie van zowel het gezicht als het lichaam. De frisse gelformule is ideaal na een dag in de zon. De samenstelling op basis van aloë vera, panthenol, kamille extract, allantoïne, hyaluronzuur en glycerine verfrist de huid en vermindert roodheid en irritaties. Tot slot kan je de gel ook gebruiken als een lichte moisturizer in de zomer of in een vochtig klimaat.

Nog een nieuw product is de Soothing Cream™. Een crème op basis van kamille-extract en roos met een kalmerende en verzachtende formule. Dit product is ideaal om een droge huid mee te hydrateren of te gebruiken als kalmerende bodylotion na een dag in de zon. De samenstelling bevat tevens sheabutter, castor olie, vitamine E en allantoïne voor de voedende en verzorgende werking van de crème.

Shop Lycon hier online

 

 

Philosophy – Oil free detoxifying gel-balm

De Oil-free detoxifying gel-balm van Philosophy is een moisturizer voor de nacht om je huid te ondersteunen bij het natuurlijke ontgiftingsproces terwijl je slaapt. De gel-balm heeft een luchtige, olievrije soepele textuur en is verrijkt met een aangepaste versie van het Philosophy clean-air technology™ om de huid meer energie te geven. Na verloop van tijd wordt de huid steeds beter bestand tegen de tekenen van huidveroudering en wordt de schade bestreden die dagelijkse invloeden op de huid hebben.

Tijdens de nacht wordt je huid gehydrateerd waardoor het er ’s ochtends weer energiek en gevoed uitziet. De gel is zodanig samengesteld om gedurende de nacht het vocht in de huid vast te houden. Door de provitamine p en aminozuren wordt de uitstraling van je huid verbeterd, met een frisse en stralende teint als resultaat.

De gel-balm is geschikt voor alle huidtypen en in het bijzonder voor de gecombineerde en vette huid. Breng de moisturizer elke avond aan op een schone, droge huid en masseer deze licht in. Vervolgens laat je het tijdens de nacht inwerken en reinig je ’s ochtends weer je gezicht met een facial wash en lauwwarm water.

Shop de Take a Breath collectie hier online

 

Nivea – Q10plusC Anti-Rimpel + Energy lijn

Terwijl wij ’s nachts onze rust pakken is onze huid druk bezig zichzelf te herstellen en te vernieuwen. Nivea ontwikkelde de Q10plusC Anti-Rimpel + Energy skincare lijn waarbij de unieke combinatie van Q10 en vitamine C samenwerkt om de huid bij dit proces te ondersteunen.

De skincare lijn bestaat uit een Nachtcrème, een Dagcrème en een Oogcontourcrème. De Verkwikkende Nachtcrème zorgt ervoor dat de huid ’s nachts tot 50% meer zuurstof opneemt, waardoor het zich gedurende de nacht sneller herstelt en je er iedere ochtend weer fris en fruitig uitziet. De Dagcrème geeft de huid gedurende de dag energie terwijl de Oogcontourcrème de doffe en vermoeide huid rond de ogen verfrist.

Zowel de Verkwikkende Nachtcrème als de Oogcontourcrème komen in een aluminium tube met een speciaal afsluitbaar mondstuk om zo de pure vitamine C te beschermen tegen licht en zuurstof die de werkzaamheid van vitamine C kunnen beïnvloeden.

In de producten wordt gebruik gemaakt van ascorbine zuur als vitamine C. Dit is een heel goede vorm van vitamine C om te verwerken in een creme. Lees hier maar.

Shop de collectie hier online

 

iDDNA – Huidbescherming

Nu het eindelijk zomer is trekken we met z’n allen massaal naar buiten. Maar natuurlijk moeten we opletten dat we verstandig omgaan met ons lichaam en de hoeveelheid zonlicht waaraan we worden blootgesteld. Te veel zon kan namelijk niet alleen leiden tot huidkanker, maar ook tot een versnelling van het huidverouderingsproces.

Helaas vergeten we soms zonnebrand te smeren en dan is een dagcrème met factor onmisbaar. iDDNA heeft de Clini UV A en B ontwikkeld, een dagcrème met SPF60+. Dit is een bijzonder hoge factor. De crème is waterproof, niet vet en maar liefst 3 druppels zijn al voldoende voor een hele dag bescherming tegen de zon.

Heeft jouw huid veel zonschade opgelopen? Dan is de iDDNA de CliniWhite 68 ideaal. Dit is een nachtbehandeling die UV-spots en andere zonschade helpt te verminderen. Ook remt de crème eiwitten die betrokken zijn bij de pigmentatieprocessen en vermindert het de aanmaak van melanine in de melanocyten, waardoor de huid oplicht.

Philosophy – The microdelivery detoxifying oxygen peel

Tot slot is nóg een nieuw skincare product van Philosophy , of beter gezegd een geheel tweestappen plan. The microdelivery detoxifying oxygen peel is een tweestappen peeling die de zuiverende eigenschappen van een detoxmasker met de verhelderende eigenschappen van een oxygen facial combineert om de huid te ontgiften en van meer zuurstof te voorzien.

Stap 1 is de Detoxifying Charcoal Gel, een detoxbehandeling met geactiveerd houtskool. Het absorbeert de porie-verstoppende vuildeeltjes, onzuiverheden en gifstoffen zonder de natuurlijke vochtbalans van de huid aan te tasten. Stap 2 is de Oxygen Facial Booster, een zuurstofboost met een exclusief gerstenbladextract dat rijk is aan chlorofyl. Het geeft de huid, zoals de naam al zegt, een boost om het zuurstofniveau te verhogen en de huidcellen meer energie te geven.

Het gebruik is simpel. Voor het beste resultaat gebruik je de producten om de dag, dus 3 keer per week. Voor een diepe detox gebruik je het product 3 dagen achter elkaar. Je brengt een royale laag aan van de charcoal gel op een schone en droge huid, vermijd contact rondom de oogcontouren, wenkbrauwen en mond. Daarna breng je een royale laag van de ogygen booster direct over de charcoal gel aan. Masseer het met zachte draaibewegingen in. Je zult merken dat het product gaat schuimen en de huid wordt aangenaam warm. Je laat de producten 3 minuten inwerken voordat je het schuim met de spatel verwijdert, waardoor een lichte exfoliërende werking ontstaat. De restjes spoel je af met veel lauwwarm water met als resultaat een helder en gerevitaliseerde huid.

Shop de peelings hier online

 

Lees ook