Cosmeticaclaims Dermatologie Droge huid Expertadvies Geteste producten Gezicht Huidzorg Lichaam Lichaam en zon Monique schrijft Natuurlijk 100% Zon

SUPER! Iconic Elements Mineral sunscreen, veiliger krijg je het niet…

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Huidarts Francis Wu ontwikkelde met maar 14 stofjes!

Dermatoloog Francis Wu zit alweer een jaar in het expertteam van BeautyJournaal en we zijn er trots op. Francis heeft namelijk ook een heel goede kijk op de esthetische aspecten van de huid: hij heeft verstand van cosmeticaformuleringen. Hoe goed is dat!

Skincare anno 2017: veilig en zonder overbodige ballast

Zijn eigen huidverzorgingslijn Iconic Elements kwam in 2016 uit en trok meteen de aandacht. Francis doet namelijk alles wat nodig is om superveilige en werkzame huidverzorgingsproducten te maken. Hij stopt alles erin wat nodig is aan antioxidanten, kalmerende stoffen, de goede vetten en vochtbinders. En hij laat alles eruit waar de huid niets aan heeft, of zelfs overgevoelig op kan reageren: conserveermiddelen (alles is lucht- en lichtdicht verpakt voor zover noodzakelijk), parfumstoffen en vulmiddelen en synthetische uv-filters. Francis verdient wat ons betreft een vette pluim.

Beretrots zijn wij dan ook op zijn nieuwste product: minerale zonbescherming, zonder nano (!), geen conserveringsmiddelen, geen parfum en echt met de kleinste inci-lijst voor zonnecreme die wij ooit gezien hebben!

Wat zit erin?

De Iconic Elements Mineral Sunscreen SPF 30 voor het gezicht dekt 97% tegen het ultraviolette zonlicht. Ter referentie SPF 50 dekt 98% tegen het ultraviolette zonlicht.

Iconic Elements Sunscreen maakt gebruik van 100% –  niet nano -minerale filters, titanium dioxide en zinkoxide. Deze combinatie zorgt voor een optimale en veilige dekking. De minerale filters verstrooien net als een spiegel het zonlicnht en kaatsen de straling van je lichaam af. Door een licht tintje is er geen witte waas en geeft het een natuurlijke look.

Iconic Elements Mineral Sunscreen SPF30 en SPF20:

  • Werkt direct
  • Fotostabiel, onder invloed van zonlicht blijft de crème stabiel
  • Minimale hoeveelheid ingrediënten
  • Zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid
  • Veilig voor kinderen vanaf 1 jaar en tijdens zwangerschap
  • Geen conserveringsmiddelen
  • Geen parfum

Iconic Elements Minerale Zonnebrandcrème  werkt direct na het aanbrengen. Herhaal om de 2 – 3 uur, naar behoefte, en/of na intensief sporten om voldoende bescherming te behouden. Goed uitsmeren over de huid totdat de zonnebrandcrème niet meer zichtbaar is.

SHOP de zonnecremes hier online met 5 euro korting

 

 

Wat vindt Monique ervan?

Bijzonder! Ik ben dolblij dat er voor mensen die uiterst gevoelig reageren op zonnebrandmiddelen en voor mensen die erg bezorgd zijn over synthetische uv-filters nu een nieuw product is, en zo leuk: van Hollandse bodem. Bedacht door een dermatoloog met liefde voor de huid!

Wat mij betreft kun je dit heel veilig smeren. Omdat het een heel puur product is, is een kleine gebruiksaanwijzing wel op zijn plaats.

Door de toevoeging van plantaardige olie voelt deze zonnecreme vet aan. Dat is heerlijk als je een droge huid hebt, want je huid blijft echt de hele dag soepel met dit product. Als je (gezichts)huid eerder normaal tot gecombineerd is, is het aan te raden om het product in twee dunne laagjes aan te brengen en ze allebei goed in te laten trekken.

Ondanks de minerale filters zonder gebruik van nanotechnologie geven deze producten geen witte waas op je huid. Dat is te danken aan een bijzonder roze pigmentje. Bij het opbrengen ziet het er behoorlijk magenta kleurig uit, maar dit trekt weg. Je houdt wel een iets frissere gloed op je huid.

SHOP de zonnecremes hier online met 5 euro korting

 

Het bijzondere van dit magenta kleurige pigment is dat het ook goed matcht met Aziatische en negroide huidjes. Geen grijze waas!

Als je van make-up houdt, adviseer ik je over dit product nog een laagje poeder aan te brengen, om de glans meer te reduceren. Houdt ook rekening met je kleding, want het kan wat afgeven.

Ik heb met gebruikmaking van dit product nog geen verbranding van mijn huid kunnen ervaren, en dat vind ik erg fijn. Ook vind ik het erg fijn dat de samenstelling zo zorgvuldig is gedaan. Ik kan niet anders dan Francis Wu een dikke pluim geven.

Je shopt de zonnecrèmes nu met maar liefst 5 euro korting. Maak er gebruik van!

SHOP de zonnecremes hier online met 5 euro korting

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

2 reacties

  • Lieve Noortje, het is een van de grootste fabels dat je niet zou kleuren als je anti zonnebrandmiddel op doet. Je kleurt wel degelijk. anti Zonnebrandmiddel dekt nooit alles volledig af. En je kunt natuurlijk ook met zelfbruiner aan de slag. Maar wel in de zon je huid beschermen, want dat doet zelfbruiner totaal niet.

  • Hoi Monique als je dit op smeert en je gaat in de zon kleur je dan toch wel ietwat? Ik heb een vrij bleke huid en gebruik dus aan het begin van de zomer “instant bruiningsmiddel” maar wil net als vroeger wel een lekker bruin tintje. Alle zomerkleding staat dan in mijn idee veel leuker. Ik zit nu niet meer zoals vroeger echt te bakken want dat is dus niet zo goed voor je huid. Kan ik aan mijn gezicht ook wel zien maar ja dat draai je niet meer terug.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.