Huidarts Francis Wu ontwikkelde met maar 14 stofjes!

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

Dermatoloog Francis Wu zit alweer een jaar in het expertteam van BeautyJournaal en we zijn er trots op. Francis heeft namelijk ook een heel goede kijk op de esthetische aspecten van de huid: hij heeft verstand van cosmeticaformuleringen. Hoe goed is dat!

Skincare anno 2017: veilig en zonder overbodige ballast

Zijn eigen huidverzorgingslijn Iconic Elements kwam in 2016 uit en trok meteen de aandacht. Francis doet namelijk alles wat nodig is om superveilige en werkzame huidverzorgingsproducten te maken. Hij stopt alles erin wat nodig is aan antioxidanten, kalmerende stoffen, de goede vetten en vochtbinders. En hij laat alles eruit waar de huid niets aan heeft, of zelfs overgevoelig op kan reageren: conserveermiddelen (alles is lucht- en lichtdicht verpakt voor zover noodzakelijk), parfumstoffen en vulmiddelen en synthetische uv-filters. Francis verdient wat ons betreft een vette pluim.

Beretrots zijn wij dan ook op zijn nieuwste product: minerale zonbescherming, zonder nano (!), geen conserveringsmiddelen, geen parfum en echt met de kleinste inci-lijst voor zonnecreme die wij ooit gezien hebben!

Wat zit erin?

De Iconic Elements Mineral Sunscreen SPF 30 voor het gezicht dekt 97% tegen het ultraviolette zonlicht. Ter referentie SPF 50 dekt 98% tegen het ultraviolette zonlicht.

Iconic Elements Sunscreen maakt gebruik van 100% –  niet nano -minerale filters, titanium dioxide en zinkoxide. Deze combinatie zorgt voor een optimale en veilige dekking. De minerale filters verstrooien net als een spiegel het zonlicnht en kaatsen de straling van je lichaam af. Door een licht tintje is er geen witte waas en geeft het een natuurlijke look.

Iconic Elements Mineral Sunscreen SPF30 en SPF20:

Iconic Elements Minerale Zonnebrandcrème  werkt direct na het aanbrengen. Herhaal om de 2 – 3 uur, naar behoefte, en/of na intensief sporten om voldoende bescherming te behouden. Goed uitsmeren over de huid totdat de zonnebrandcrème niet meer zichtbaar is.

SHOP de zonnecremes hier online met 5 euro korting

 

 

Wat vindt Monique ervan?

Bijzonder! Ik ben dolblij dat er voor mensen die uiterst gevoelig reageren op zonnebrandmiddelen en voor mensen die erg bezorgd zijn over synthetische uv-filters nu een nieuw product is, en zo leuk: van Hollandse bodem. Bedacht door een dermatoloog met liefde voor de huid!

Wat mij betreft kun je dit heel veilig smeren. Omdat het een heel puur product is, is een kleine gebruiksaanwijzing wel op zijn plaats.

Door de toevoeging van plantaardige olie voelt deze zonnecreme vet aan. Dat is heerlijk als je een droge huid hebt, want je huid blijft echt de hele dag soepel met dit product. Als je (gezichts)huid eerder normaal tot gecombineerd is, is het aan te raden om het product in twee dunne laagjes aan te brengen en ze allebei goed in te laten trekken.

Ondanks de minerale filters zonder gebruik van nanotechnologie geven deze producten geen witte waas op je huid. Dat is te danken aan een bijzonder roze pigmentje. Bij het opbrengen ziet het er behoorlijk magenta kleurig uit, maar dit trekt weg. Je houdt wel een iets frissere gloed op je huid.

SHOP de zonnecremes hier online met 5 euro korting

 

Het bijzondere van dit magenta kleurige pigment is dat het ook goed matcht met Aziatische en negroide huidjes. Geen grijze waas!

Als je van make-up houdt, adviseer ik je over dit product nog een laagje poeder aan te brengen, om de glans meer te reduceren. Houdt ook rekening met je kleding, want het kan wat afgeven.

Ik heb met gebruikmaking van dit product nog geen verbranding van mijn huid kunnen ervaren, en dat vind ik erg fijn. Ook vind ik het erg fijn dat de samenstelling zo zorgvuldig is gedaan. Ik kan niet anders dan Francis Wu een dikke pluim geven.

Je shopt de zonnecrèmes nu met maar liefst 5 euro korting. Maak er gebruik van!

SHOP de zonnecremes hier online met 5 euro korting

 

Lees ook