Ze heeft zelfs Donald, Ivanka èn Melania Trump in haar stoel gehad!

06:30 - 03:54
luistertijd 06:30 - leestijd 03:54

Lang leve, Facebook! Want als je ergens leuke en interessante mensen tegenkomt, is het daar wel. Eenmooi voorbeeld is de Nederlandse, in Manhattan wonende en vanuit Manhattan werkende Sandrine van Slee.

Pas toen we regelmatig contact hadden, omdat we elkaars posts leuk vonden, kwam ik erachter dat haar cv zich laat lezen als een internationale bestseller. Ze heeft gewerkt met fotografen als Bruce Weber, Richard Avedon en Mario Testini, met modellen als Tyra Banks,Isabella Rosselini, Christi Turlington en Linda Evangelista, met sterren als Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Matt Damon, Leonardo Dicaprio en Sir Ben Kingsley, Keanu Reves. Pfoe…Ze heeft zelfs Donald, Ivanka èn Melania Trump in haar stoel gehad!

Minstens zo mooi als bescheiden

En toch loopt Sandrine niet te koop met haar wapenfeiten. Vandaar dat ik er terloops achter kwam wat ze allemaal gedaan heeft in haar leven. En ze is minstens zo mooi als bescheiden. Ik vind het ongepast om haar leeftijd te vermelden, maar als je weet hoe oud ze is, geloof je het niet.

Al met al leek het me te gek om over haar te schrijven op BeautyJournaal. En zo gebeurde het dat ik haar van de week aan de Skype had. En wat ik als eerste wilde weten, was haar schoonheidsgeheim.

Roken maakt oud

Sandrine: Ik heb wel een paar tipjes. Hier zeggen ze: ‘Or you let your body go, or you let your face go.’ Want als je ouder wordt en je gaat aan je lijf werken en je valt af, dan zie je dat meteen in je gezicht. Dat is iets waar je voor moet oppassen. Ik heb nooit gerookt.  Dat scheelt natuurlijk ook. Roken maakt oud. Verder gebruik ik voor mijn gezicht mijn eigen etherische olie-mix met rozen, citrus, jojoba en vitamine E. Citrus houdt de huid zacht. De moeder van mijn vriend in Griekenland waste altijd haar handen in citroen, handen die heel zacht waren. Dat gaf me het idee om citroen  te gebruiken voor mijn gezicht. Ik kies altijd een lichte gezichtscrème. En natuurlijk ook een bescherming tegen de zon en een beetje blush. Dan zie je er altijd goed uit.

Maar volgens mij zorg je er ook voor dat de schoonheid van binnenuit komt.

Dat klopt. Ik zorg goed voor mezelf. Ik doe aan yoga, laat regelmatig de geest waaien op plekken waar ik helemaal tot rust kom, want ik woon tenslotte wel in een voortrazende metropool. En ik schilder. Mandelas. Ik noem dat healing art.

Carol Alt voor de Duitse Elle, Natalie Portman voor L’Uomo Vogue, Surfer Kelly Slater voor Interview, Berenice Marlohe for Yo Dona, Scarlett Johansson voor GAP, and Regaton artist JBalvin voor GQ latino

Fijn om mensen te pamperen

Wat is jouw specialiteit als hair & make up artist? Ik heb ergens gelezen dat je altijd het mooiste van iemand naar voren weet te halen.

Ik vind het altijd lastig om over mezelf te vertellen waar ik goed in ben, maar ik vind het fijn om mensen te pamperen. Om ze een goed gevoel te geven. En omdat ik dat echt prettig vind, werkt het ook. Voor mij, maar ook voor de mensen in mijn stoel. Een mooi voorbeeld is dat zangeres Dido alleen met mij wilde werken en mij om zich heen wilde hebben toen ze een promotietoer door Europa maakte. Naast dat ik van verwennen houd, straal ik klaarblijkelijk ook een bepaalde rust, uit die met name de sterren heel prettig vinden.

Je bent blij als mensen blij zijn.

‘Laatst moest ik voor een health magazine de visagie van drie vrouwen doen met een fysieke beperking. Het ging om een meisje dat een bloedstolsel in haar been had gekregen, dat daarna geamputeerd moest worden, een vrouw met de ziekte van Crohn, die een zakje op haar lichaam droeg en een vrouw die kanker had gehad en bij wie twee borsten waren afgezet. Ze had de borstkas van een man, zo wilde ze het zelf ook. En ze had heel dun haar van de chemo. Toen ik haar make up had gedaan, zei ze: ‘Jeetje, wat zie ik er mooi uit!’ Zulke opdrachten geven me veel liefde voor het vak. Na de fotoshoot zei ze: ‘Ik ga mijn man bellen. We gaan vanavond samen uit.’ Dat soort momenten, daar kan ik weken op teren.

Leonardo DiCaprio voor Interview, Coco Konig voor Flaunt magazine, samen met James McAvoy voor GQ Germany, Christi Turlington voor Interview

Er kwam geen zinnig woord uit

Mogen we tot slot wel een paar sappige verhalen horen?

Door Facebook weet je hoe ik over Trump denk. Het is een dagelijkse soap waar ik met verbijstering, maar ook met grote zorgen naar kijk. Het liegen en bedriegen om te krijgen wat je hebben wilt, is onder die man in Amerika nog nooit zo aan de orde geweest. Ik heb dus met hem gewerkt. We hebben een foto op het terras van zijn Trump Tower gemaakt. We moesten eerst met de lift naar zijn appartement, dat er niet uitzag. Alles was goud en marmer, van dat lelijke, gele marmer. Door de wind stond zijn haar alle kanten op. Ik wilde daar wat aan doen, maar dat was niet nodig, vond hij. Verder was hij wel aardig die dag.

De tweede keer dat onze paden zich kruisten, was toen ik voor de Amerikaanse Elle met zijn dochter werkte. Ze had toen nog een klein kantoortje in zijn hele grote kantoor en toen hoorde ik hem toch tekeer gaan tegen zijn secretaresse, gewoon beschamend. Een bully van een vent. Melania tenslotte heb ik opgemaakt in een studio. Er kwam geen zinnig woord uit, een echte wallfower. Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat ze wilde scheiden van hem, maar heel veel geld heeft gekregen om dat niet te doen. Sappig genoeg?

Lees ook