Leg een intern vochtreservoir aan en bouw je huidbarrière weer op

06:22 - 03:49
luistertijd 06:22 - leestijd 03:49

Nieuw: ALPHA-H Vitamin B Serum + korting!

De huid beschermt ons lichaam tegen uitdroging en schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder UV, luchtvervuiling en stress. Deze externe agressoren beschadigen de huid zelf echter wel. Het dagelijkse vochtverlies via de poriën doet een extra duit in het zakje, want als het verloren vocht onvoldoende wordt aangevuld drogen de huidcellen uit, waardoor ze letterlijk verschrompelen; met rimpels tot gevolg.

Elke dag voldoende water en vitaminen is belangrijk

Dit helpt uitdroging en oxidatieve schade voorkomen. Helaas bereikt minder dan 1% van de vitaminen die we via onze voeding binnenkrijgen de huidcellen. Om de huid in optimale conditie te houden is het direct op de huid aanbrengen van vitaminen dus noodzakelijk.

Drie vliegen in één klap

Het nieuwe Vitamin B Serum van ALPHA-H slaat 3 vliegen in 1 klap. Het voorziet de huid van een enorme dosis vocht, biedt optimale bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en helpt tegelijkertijd een sterke, gezonde huid barrière opbouwen en behouden.

Niacinamide en panthenol

De basis wordt gevormd door vitamine B3 (niacinamide) en provitamine B5 (panthenol). Medisch wetenschappelijke vakbladen staan bol van de positieve verhalen over de werking van deze twee voor de huid belangrijkste B vitaminen. De enorme dosis vochtherstellende en vochtaanvullende ingrediënten, waaronder chia zaad extract en Fision™ Hydrate helpen niet alleen het dagelijkse vochtverlies compenseren, maar tegelijkertijd een intern vochtreservoir opbouwen waar de huid uit kan putten op latere momenten. Dit maakt het Vitamin B Serum in het bijzonder geschikt voor de huid die al langere tijd kampt met een vochttekort.

Een flinke dosis antioxidanten

Aangezien vochttekort op lange termijn kan leiden tot een verstoorde talgproductie, gevoelige huid en/of vroegtijdige rimpels, kun je ook dat met dit serum effectief aanpakken of voorkomen. De flinke dosis antioxidanten zorgt bovendien voor aanvullende bescherming tegen vroegtijdige veroudering terwijl vitamine B3 en ferulic acid bekent staan om hun effectieve aanpak van pigmentatie en een egalere teint.

Hieronder zoomen we verder in op de werkzame stoffen in het nieuwe serum:

5% VITAMINE B3 (NIACINAMIDE)

Stimuleert de aanmaak van collageen, ceramiden en vrije vetzuren, waardoor de huid verstevigt en minder vocht verliest en daardoor beter bestand raakt tegen invloeden van buitenaf. Ideaal dus bij een gevoelige huid. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend, wat het tevens nuttig maakt bij acne, rosacea of rode vlekjes. Niacinamide remt bovendien de talgproductie en aanmaak van andere stoffen die een ontstekingsreactie (jeuk, roodheid, zwelling) veroorzaken.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat niacinamide kalmerend werkt; reden waarom sommige dermatologen het inzetten om bepaalde huidaandoeningen tot rust te brengen. Vitamine B3 beschermt ook tegen zonschade. Bij doseringen vanaf 5% vermindert het bovendien oppervlakkige pigmentatie. Doseringen vanaf 4% zijn echter schaars omdat het een relatief duur ingrediënt is en 5% is het maximale percentage dat in Nederland ‘over-the-counter’ verkocht mag worden. Met dit product heb je dus de maximaal verkrijgbare dosis en meest effectieve werking ten aanzien van onder andere aanpak van pigmentatie in handen!

 1% VITAMINE B5 (PANTHENOL)

Dringt diep in de huid en wordt daar omgezet in panthoteenzuur, wat de celdeling bevordert. Vitamine B5 draagt zo bij aan huidverjonging en bijvoorbeeld wondgenezing. Het bevat tevens hydrofiele (wateraantrekkende) eigenschappen, wat de hydratatie verbetert en een ruwe, schilferige huid helpt bestrijden. Het werkt bovendien kalmerend bij ontstekingen, jeuk, contactallergie, irritatie en zonneband en het verbetert de elasticiteit.

FERULIC ACID

Eén van de meest krachtige antioxidanten uit de natuur. Het beschermt huidcellen tegen UV schade en dus vroegtijdige veroudering, en het is een zogeheten ‘antioxidant extender’: het versterkt de antioxidantkracht van andere werkstoffen. Daarnaast helpt het hyperpigmentatie en een ongelijkmatige teint aanpakken.

KOPER PEPTIDEN

Geven de huidcellen en de collageen-, elastine en hyaluronzuur aanmaak een flinke boost. Koper remt de groei van huid bacteriën, neutraliseert vrije radicalen (wat rimpelvorming en andere schade aan de huidcellen helpt voorkomen) en het geeft de teint een enorme opfrisser.

MATRIXYL-6

Een krachtige peptide die huidcellen –wetenschappelijk bewezen– aanzet tot aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen. Zij vormen samen het huideigen ondersteunende netwerk, dat hierdoor wordt ondersteunt en versterkt. Bovendien helpt Matrixyl-6 in de strijd tegen glycatie: het door suiker verstijven van collageen en elastine. Het voert beschadigde collageen- en elastinevezels af en vervangt ze door collageen en elastine van betere kwaliteit; wat resulteert in een steviger en voller ogende huid.

CHIA ZAAD EXTRACT

Dit ‘superfood’ werkt als een magneet op vocht. Het trekt het aan (zowel uit de dieper gelegen huidlagen als van buitenaf), zuigt het op en houdt het vast als een spons. Onmisbaar bij een droge, trekkerige, maar ook gevoelige huid; aangezien dit laatste vaak het gevolg is van een verstoorde vochtbalans. Chia zaad werkt bovendien ontstekingsremmend en is rijk aan mineralen, antioxidanten, essentiële vetzuren en alfa-linoleenzuur, wat rimpels en vergrote poriën helpt minimaliseren.

FISION™ HYDRATE

Zorgt niet alleen voor onmiddellijke verbetering van de hydratatie (+8%), maar ook voor een verhoogde hydratatie op lange termijn (+23%). De huidcellen aan het huidoppervlak vullen zich met vocht, waardoor de huid als het ware opvult en voller oogt.

Hoe gebruik je dit serum?

In de ochtend en avond aanbrengen op de schone huid; vermijd de huid rond lippen en ogen. Volg op met je favoriete moisturizer.

*** Shop ALPHA-H Vitamin B Serum nu met 10% korting ***

Tot en met 13 maart aanstaande shop je dit serum met 10% introductiekorting in de webshop van Alpha-H. De korting is reeds verwerkt in het aankoopbedrag; je hebt geen speciale code nodig.

Shop Vitamin B Serum online

 

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Alpha-H Logo Banner

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook