Geen lijntje, maar stippen

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Gespot bij de celebs: dot eyeliner

Dot eyeliner (in het Nederlands: stippen eyeliner) infiltreert langzaam aan onze Instagram feeds, de catwalks en de oogleden van de celebrities. En met ‘langzaam aan’ bedoelen we in dit geval ook echt langzaam, want in de jaren zestig van de vorige eeuw – toen tienermeisjes nog gillend in de rij stonden voor een concert van de Beatles en vrouwen witte plateauzolen droegen – zette Twiggy al stippen langs haar onderste wimperrand om deze te benadrukken.

Minimalistische variant

Decennia later zien we de gestippelde eyeliner terug op de catwalks, maar dan in minimalistische variant. In 2012 zette make-up artist Pat McGrath een enkele helderblauwe stip in het midden van de onderste wimperrand van de modellen in de Anna Sui show. Echter, de dot eyeliner sloeg op dat moment niet meteen aan, zoals dat wel het geval was met de glitter lips van Pat. In 2014 waagde make-up artist Lucia Pieroni ook een poging, met een haute couture versie van de dot eyeliner. Ook deze werd ontvangen met gematigd enthousiasme.

Celebs en beauty bloggers omarmen nu de trend

Nu – anno 2017 – zijn het de celebs en de beauty bloggers die de trend nieuw leven inblazen. Big way. Volgens make-up artist en fanatiek Instagrammer Katie Jane Hughes is het een zeer draagbare trend die op een nieuwe manier de aandacht laat uitgaan naar je ogen.

Ook beauty blogger Dominique D’Angelo, een make-up artist met 244.000 volgers op Instagram, omarmt de dot eyeliner: “Het is niet alleen een manier om je look te verrijken, het kan ook een eerste stap zijn naar een gedurfdere look.”

Hoe breng je dot eyeliner aan?

Zowel Katie Jane Hughes als Dominique D’Angelo gebruiken de ronde achterkant van hun (dunste) make-up kwasten om de dot eyeliner look te maken. Dip de achterkant in vloeibare lipstick of bijvoorbeeld gel eyeliner. Hughes mengt zelfs poederoogschaduw met setting spray, maar dat is wellicht meer iets voor gevorderden.

Hoe maak je deze look af?

Maar wat doe je met de rest van je make-up als je gaat voor de dot eyeliner? Katie Jane Hughes adviseert om de rest van je make-up low-key te houden. Een frisse glow op je wangen, een borsteltje door je wenkbrauwen. Dit voorkomt dat je look te theatraal wordt.

Je lippen kleur je in naar keuze. Vergelijk het maar met het kiezen van een lipstick of gloss bij een zwarte eyeliner. Dan is ook elke combinatie denkbaar.

Bron

Lees ook