… en laat zelfs elektronicaketen CoolBlue achter zich

01:46 - 01:03
luistertijd 01:46 - leestijd 01:03

Rituals snelst groeiende bedrijf van Nederland

Cosmeticaketen Rituals is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De verkoper van onder meer huidverzorgingsproducten creëerde over een periode van vier jaar bijna 1.100 banen, zo blijkt maandag uit een ranglijst opgesteld door de Erasmus Universiteit en het stimuleringsprogramma NLgroeit. Agrarisch groothandelsbedrijf Reesink en elektronicaketen Coolblue eindigden als tweede en derde.

Het is voor het eerst dat de Erasmus Universiteit en NLgroeit een lijst hebben opgesteld met de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarbij is gekeken naar de periode van 2012 tot en met 2016. Het initiatief vloeit voort uit het zogeheten ScaleUp Dashboard, een jaarlijks onderzoek van beide organisaties naar het tempo waarin Nederlandse bedrijven groeien.

Rituals CEO: “We zijn erg vereerd met deze titel.”

Dat het in 2000 opgerichte Rituals op de eerste plek eindigt, komt volgens de onderzoekers onder meer doordat het bedrijf in rap tempo nieuwe winkels opende. “Op dit moment openen we twee tot drie winkels per week”, aldus oprichter Raymond Cloosterman in een persbericht. “We zijn erg vereerd met deze titel.”

Om tot de ‘snelgroeiers’ te behoren, moet een bedrijf minimaal tien werknemers hebben en jaarlijks 20 procent groeien, in personeel óf in omzet. In Nederland zijn ongeveer drieduizend ondernemingen die aan die drempel voldoen.

Bron: NRC

Terugblikken op 2014: ook toen ging het Rituals al voor de wind

Monique constateerde overigens enkele jaren geleden al dat Rituals booming was, met toen meer dan 300 winkels in 15 landen. Lees haar artikel hier en bekijk het volgende filmpje, waarin Monique na een perspresentatie op 11 april 2014 Raymond Cloosterman – CEO van Rituals – enkele lezersvragen stelt.

Lees ook