Perfect voor de feestdagen!

01:13 - 00:43
luistertijd 01:13 - leestijd 00:43

Tip! Zo bepaal je de juiste hoogte van je hakken

Hoge hakken krijgen vaak de schuld van een scala aan gezondheidsklachten. Van blaren en pijnlijke voeten tot rugpijn. Nu lijkt de meest voor de hand liggende oplossing het dragen van platte schoenen te zijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Bij zo’n schitterende little black dress draag je nu eenmaal geen ballerinas. Of Crocs. OK, OK… dat laatste is misschien wat overdreven. Maar, you get the point.

Een kwestie van gevoel…

De meeste artsen zijn het er over eens dat de hoogte van je hakken vooral een kwestie van gevoel is. Je voelt zelf het beste aan welke hoogte nog comfortabel is en welke niet meer.

… en een kwestie van rekenen!

Om je een handje te helpen, bestaan er diverse ‘vuistregels’ om de juiste hakhoogte te bepalen. Deze regels zijn gebaseerd op je lichaamsverhoudingen en de uitkomst zal dan ook voor iedereen anders zijn. Je hebt er wel even een rekenmachine bij nodig.

Hakhoogte voor je alledaagse schoenen 

Hakhoogte in relatie tot je lengte 

Maximale hakhoogte voor een avondje uit

Bron

Lees ook