Philips VisaPure, Evi Pure, Michael Todd, VisoClean, Silk’n Sonic, Magnitone Barefaced!, Clinique, Proactiv, Olay ProX en Braun...

07:30 - 04:30
luistertijd 07:30 - leestijd 04:30
Eva testte anderhalf jaar 10 verschillende gezichtsborstels, in haar zoektocht naar de perfecte borstel.

Dit artikel gaat over mijn zoektocht naar de ideale reinigingsborstel. Die zoektocht begon na de ‘scheiding’ van mijn vaste reinigingspartner, Clarisonic. Toen ik namelijk in 2014 moest stoppen met de verkoop van Clarisonic, omdat ik geen officiele toestemming meer had van de fabrikant om het in Nederland te verkopen, stortte mijn wereld zowat in. Ik had maar één merk in mijn winkel en mijn boterham was daarvan afhankelijk. Stom natuurlijk! Dat was les 1 in ondernemen: spreid je risico, en rust niet op je lauweren wanneer het goed gaat. Stilstand is achteruitgang!

Ik heb inmiddels niet één, maar drie waardige vervangers gevonden die vast onderdeel uitmaken van mijn reinigingsritueel. Je leest hier welke eisen ik stel (lees: onze klanten stellen) aan een gezichtsborstel en hoe de diverse borstels op elk van de criteria scoren.

Anderhalf jaar gezichtsborstels testen

Ik heb maar liefst 10 verschillende borstels getest, namelijk Philips VisaPure, Evi Pure, Michael Todd, VisoClean, Silk’n Sonic, Magnitone Barefaced!, Clinique, Proactiv, Olay ProX en Braun. Het heeft maar liefst anderhalf jaar gekost om alle borstels 4 weken de tijd te geven om hun werk te doen op mijn huid, met tussenpozen van 2 weken om de overlap in de resultaten te minimaliseren.

Testmethode; hoe test je borstels en weet je of ze goed zijn?

Je weet pas na een paar weken of een elektrische gezichtsborstel aan deze eisen voldoet, dus ik heb goed de tijd genomen om verschillende borstels te testen. Dit deed ik als volgt:

Criteria, waaraan moet een goede reinigingsborstel voldoen?

Ik was op zoek naar een nieuwe borstel voor mijn klanten die aan de volgende criteria voldeed:

Reinigingskracht:

Resultaat:

Comfort:

Duurzaamheid:

Prijs.

Hier zie je mijn testresultaten en eindoordeel:

Drie borstels staken met kop en schouders boven de rest uit en deze winnaars blijf ik zelf dagelijks gebruiken. Mijn huid wordt er elke keer weer zo fris en schoon van, zonder irritaties of een droog gevoel. Toch zijn ze alledrie heel anders. Ik zal de verschillen hier voor je bespreken.

Dit zijn mijn drie toppers:

Evi Pure

Evi Pure is het meest vergelijkbaar met Clarisonic zowel qua reinigingskracht (superschone huid), als resultaat. Evi Pure reinigt op de sonische manier, dus met trillingen. Hierdoor krijg je een diepe reiniging waarbij het vuil uit de porien wordt weggemasseerd. Met Evi Pure bereikte ik het hoogst haalbare doel op reinigingsgebied: een algeheel schonere, mooiere, gezondere huid.

Evi is duurzaam vormgegeven, oplaadbaar en ligt lekker in de hand en de borstelkoppen zijn eveneens zeer vergelijkbaar met die van Clarisonic. De accu gaat lang mee: met 1 oplaadbeurt krijg je maar liefst 60 behandelingen van 1 minuut. Ik neem de accu dan ook niet mee op reis: ik kan gerust 2 weken weg met mijn Evi zonder lader.

Je krijgt er standaard een borstelkop ‘sensitive’ bij en ook eentje voor het lichaam (‘body’). Dat is ontzettend veel waar voor je geld. En hij is al niet duur!

Evi Pure is verkrijgbaar in wit, zwart of roze en kost hier 79,-

Bestel hem nu meteen met kortingscode ‘schonehuid’ en ontvang 15% korting!

Magnitone

De Magnitone borstels zijn net als Evi ook waardige concurrenten van Clarisonic. Neem bijvoorbeeld het voordeligste Magnitone model: de Barefaced! Deze borstel reinigt eveneens op sonische wijze, en je huid komt superschoon en heerlijk fris tevoorschijn. Mijn huid werd tevens meer egaal na herhaaldelijk gebruik van deze hippe borstel. Hij zit qua prijs ietsje boven Evi Pure, maar dan heb je ook wat: een superleuke designborstel die de show steelt in je badkamer. Je kunt kiezen uit drie modellen en vele leuke kleuren, waaronder enkele Limited Edition designs. Magnitone maakt ware kunstwerkjes!

Er zijn drie modellen:

  1. Barefaced!
  2. Clean Sweep
  3. Full Monty

FreshWaterValley heeft ze allemaal. Het Magnitone Barefaced! model is hier verkrijgbaar in roze, groen, oranje, Brazillian Bombshell, Precious Glitter Gold, of Precious Glitter Rose Gold voor 99,-.

Bestel je Magnitone gezichtsborstel nu meteen met kortingscode ‘schonehuid’ en ontvang 15% korting!

VisoClean

VisoClean is ook een hele fijne borstel, maar werkt heel anders dan de Evi Pure en de borstels van Magnitone. VisoClean reinigt middels rotaties in plaats van trillingen. Dit is dan ook geen sonische borstel te noemen. Maar hij reinigt wel als een speer!

De combinatie van de superzachte, wat langere haartjes van de borstelkoppen, met de heerlijke Creamy Cleansing Foam maken deze borstel lichtelijk verslavend. Hij heeft tevens een oplaad- en droogstand, maar hij is wel wat luider in gebruik dan de Evi Pure en de Magnitone borstels. Je hoort het motortje werken.

Toch merk ik dat iedereen die van mij een VisoClean krijgt (mijn go-to verjaardagskado voor vriendinnen) er helemaa lyrisch over is. En dat ben ik zelf ook!

Er zit een enorm grote flacon cleanser bij en 2 verschillende brush heads: een sensitive en een extra sensitive. Wees niet bang dat de zachtheid van de borstels het reinigingsresultaat in de weg staat: hij maakt je huid superschoon, keer op keer.

Bestel je VisoClean hier en gebruik de kortingscode ‘schonehuid’ waarmee je 15% korting krijgt op deze gezichtsborstel, die normaal gesproken 99 euro kost.

Heb je nog vragen?

Plaats ze dan hieronder in de opmerkingen, of ga naar www.freshwatervalley.nl en zet je vraag in de chatbox. Tijdens openingstijden krijg je meteen persoonlijk antwoord op al je vragen!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten die Eva rechtstreeks in Amerika inkoopt – altijd het nieuwste van het nieuwste!

Lees ook