arts Els Vogelpoel geeft haar gezicht een verjongende lift

05:38 - 03:23
luistertijd 05:38 - leestijd 03:23

Vooral in deze tijd van het jaar, wanneer het weer winter wordt, donkerder en kouder en de feestdagen er weer aan komen, bekruipt ons het gevoel wanneer we in de spiegel kijken dat een heel jaar druk zijn haar tol weer heeft geeist. We ogen grauwer en vermoeider. Gebrek aan zonlicht speelt parten. Het is natuurlijk een uitstekend moment om even op vakantie te gaan, vooral naar het licht, daar waar de zon schijnt, maar er zijn ook snellere methoden, met ook een resultaat dat langer houdt dan een heerlijk vakantie gevoel!

In de donkere dagen voor Kerst mag het gezicht weer stralen!

De 40-jarige Brenda kent het maar al te goed. Onderneemster in mode in de badplaats Zandvoort. Altijd druk, altijd in de weer, en ze zag de vermoeidheid in haar gezicht toenemen. Vooral in het ooggebied en ook de eerste tekenen van veroudering in het kaakgebied dienden zich aan, vond ze.

Ze ging op consult bij cosmetisch arts Els Vogelpoel van Renew Clinic in Zandvoort en zij stelde voor om met relatief kleine ingrepen de frisheid in het gezicht van Brenda terug te brengen. Met Princess® hyaluronzuur injectables en kleine oplosbare hechtdraadjes, om de huid onder de kin  wat stevigheid te bieden.

Bekijk hier de film die wij met Brenda en arts Els Vogelpoel maakten:

Ingespoten hyaluronzuur geeft onmiddellijke vulling aan de huid van binnen uit

Hyaluronzuur is momenteel één van de meest veelzijdige en fascinerende natuurlijke stoffen om het huidbeeld te verfraaien. Deze lichaamseigen stof staat bekend om zijn binding met grote hoeveelheden water. Met de jaren neemt de concentratie van het lichaamseigen hyaluronzuur af en wordt de huid droger. Dit is mede één van de oorzaken van huidveroudering.

Princess® fillers  worden bij Croma Pharma in Oostenrijk geproduceerd. Dit bedrijf produceert al  40 jaar hyaluronzuur van niet-dierlijke afkomst voor de medische industrie, waaronder voor oogheelkunde en orthopedie en sinds 2009 ook voor de esthetische geneeskunde.

Hoogwaardige zuivere productie onder streng medische controle

Croma Pharma produceert een zeer zuiver hyaluronzuur, volgens de strenge richtlijnen van Good Manufacturing Practices (GMP). Het is gecertificeerd door LNE/G-MEDen SGS en beschikt over de ISO standaarden 9001 en 13485.

Het is één van de weinige producenten van fillers die ontwerp, fabricage, primaire en secundaire verpakking, sterilisatie, inspectie en eind controle in eigen hand hebben. En off the record vertellen we je ook dat zij produceren voor derden. Deze aanbieders van injectables kopen bij Croma Pharma in vanwege die hoge kwaliteit! Princess® fillers hebben een bewezen effectiviteit tot 12 maanden in de huid.

Soepele gel, lage irritatiegraad, natuurlijk effect

Door een techniek genaamd cross-linking wordt de hyalurongel van een vloeibare gel een dikkere gel en blijft hierdoor langer houdbaar in de huid.  Deze crosslinking procedure is voor cosmetisch artsen altijd een punt om op door te vragen, omdat de stof waarmee dat gebeurt is essentie toxisch is. De fillers van Princess® bevatten na zuivering de laagst mogelijke doseringen van deze crosslinking stof: 2 ppm. Dit betekent dat hier sprake is van zeer schone fillers, met zo min mogelijk irriterende stoffen die erin achter kunnen blijven.’

FDA onderzoek

De Amerikaanse FDA is ook al eens in de materie gedoken om de veiligheid van hyaluronzuurfillers te kunnen beoordelen en kwam ook tot de conclusie dat maximaal 2 ppm in deze fillers een minimaal risico met zich meebrengt.

En hoe zit het met de draadlift, wat is dat en hoe lang houdt dat?

Jeugdigheid in het gezicht wordt gekenmerkt door de zg. schoonheidsdriehoek. Breder van boven, smaller van onderen. Naarmate je ouder wordt, verandert dat en wordt de kaaklijn breder. Dit komt door het verlies van bot-, en spiermassa en volume in het gezicht.

De draadlift zorgt voor een verstrakking en verbetering van de huid, zonder injectables of operatie maar met biologisch afbreekbare hechtdraden die binnen de chirurgie al jarenlang als oplosbare hechting worden gebruikt.

Oplosbare chirurgische hechtdraden

Tijdens de behandeling worden de hechtdraden in de diepere laag van de huid geplaatst, zoals je ook in de film kan zien die BeautyJournaal maakte met de 40-jarige Brenda. Ze hechten zichzelf vast in het onderhuidse weefsel en zorgen voor een spanning in de gewenste richting. Hierdoor worden het onderhuidse weefsel en de huid enigszins verstevigd.

Collageenvorming

Dit proces wordt na een paar dagen ondersteund door de natuurlijke aanmaak van collageen rondom de hechtdraad. Deze stof zorgt voor de natuurlijke stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor het gewenste verstevigende effect ontstaat. De PDO hechtdraden lossen na 8 tot 9 maanden op. De opgebouwde collageen wordt langzamer afgebouwd waardoor het effect langer aanhoud. Er kunnen op ieder gewenst moment extra hechtdraden geplaatst worden.

Deze techniek gaat snel (15-40 minuten) en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Er ontstaan geen littekens, en de genezing gaat over het algemeen snel. Direct na de ingreep zie je al wat resultaat, zoals je ook bij Brenda in de film kan zien. De opbouw van nieuw collageen duurt echter 1 tot 2 maanden.

  • Bezoek hier de website van Princess in Nederland, hier vind je ook het telefoonnummer (020 820 3927) als je wilt weten welke arts in jouw buurt deze ingrepen uitvoert.
  • Bezoek hier de Facebook pagina van Princess in Nederland

Lees ook