Naar bed met peelende crème - that is!

04:48 - 02:53
luistertijd 04:48 - leestijd 02:53

Academie Derm Acte

portret moniqueHet is de nieuwste trend uit Zuid-Korea, de bakermat van de moderne cosmetica inspiraties: een gecombineerde nachtcreme-masker met een zuurtje erin. Zodat je echt met een stralende huid wakker kan worden. Je vraagt je af waarom wij dat hier in het Westen nooit bedacht hebben, maar ach, we zijn niet superieur, het goede kan vanuit de hele wereld komen.

Ik was blij verrast om de Exfoliating Night Cream uit de Derm Acte lijn van Academie Scientifique de Beaute te testen. Ik heb de afgelopen maanden al met meer producten van Academie mogen kennis maken, en elke keer stellen ze me niet teleur. Het zijn mooie formuleringen die effectief werken en ook een gevoel van wellbeing geven. De perfecte combinatie dus!

derm acte peeling night cream mock up

Wat zit er in deze heerlijke nachtcrème: Creme Peeling Renovatrice Nuit?

Alpha-hydroxyzuur en beta-hydroxyzuur om de huid mild maar goed te exfoliëren. Beta is oplosbaar in vet, en alpha in water en samen zorgen ze voor schone poriën en een mooie gladde huid met een frisse teint. Ook zitten er verstevigende stoffen in waaronder een tetrapeptide en een tripeptide. Hoe langer de ketens van deze peptiden zijn, hoe krachtiger. Aan peptiden worden de mooie eigenschappen toegedicht dat ze de collageenproductie kunnen stimuleren, waardoor de huiddikte weer iets toeneemt. En vanzelfsprekend is deze crème een krachtige hydraterende crème, want het huidgevoel moet prettig zijn. Lees hier ook meer.

peeling night cream academie derm acte

Deze crème is heel geschikt voor elke huid die een oppepper nodig heeft: qua kleur van de teint, qua zachtheid, qua glans en qua stevigheid. Ik vind dit product echt een aanrader. Als jouw schoonheidsspecialiste met dit merk werkt, moet je deze crème echt mee naar huis nemen.

Maar ik mocht van nog meer producten smullen, er kwam een tasje met diverse samples van serums en crèmes uit eveneens de Derm Acte lijn. Ik bespreek ze hieronder kort:

Antioxidant Cream vitamine C en E

derm acte vitamine cream

Heerlijk als je huid wat kwetsbaarder is door uv-invloeden en de teint een boost kan gebruiken. Naast een enzymcomplex dat de huidbarrière beschermt zit er dus C en E in, om vrije radicaal aanvallen te neutraliseren. Een goede crème voor de dag die de huid onmiddellijk verzacht en geen vettigheid achterlaat.

Hydraterend serum met Hyaluronzuur

Ik combineerde de vitaminecrème met dit serum waarin zowel hoog- als laagmoleculair gewicht hyaluronzuur is opgenomen. Een heerlijk vochtbad dat eventuele trekkerigheid na de reiniging onmiddellijk wegneemt en er door de vochtbinding ook wat optisch voller uit laat zien. Aan het serum zijn ook ceramiden toegevoegd voor de extra droge zones van de huid.

De combinatie van het serum en de dagcrème en nachtcrème geven je een compleet palet aan huidverzorging het klokje rond. Je krijgt alles wat je huid nodig heeft: vocht, vitaminen en peeling. Gebruik er nog wel een zonnefilter overheen, maar ook dat is te vinden in de Derm Acte lijn.

Als alternatief kun je ook kiezen voor het Global Anti-Age serum waaraan naast hyaluronzuur ook peptiden, vitamine C en calcium zijn toegevoegd, speciaal voor de verslappende huid.

Vitamin Mask

derm acte vitamin mask

Wat een zaligheid dit masker met vitaminen C en E en B5. Vooral als je opstaat en in de spiegel kijkt en denkt dat er nog een hoop reparatiewerk verricht moet worden voordat je de deur uit kan. Dit masker geeft de glow terug aan je huid en spant hem licht op. En natuurlijk maakt hij je huid heerlijk zacht. Vriendin om erbij te hebben!

Reiniging met glycolzuur

Je zou nog kunnen aanvullen met een reiniging: heerlijk is de miscellaire reiniging voor als je onderweg bent. Hij verwijdert make-upresten erg goed en laat de huid fris aanvoelen. Extra aanzetten doe je de huid met de reinigers waarin glycolzuur zit. Hierbij kun je kiezen uit een 6% en een 15% glycolzuur reiniging. Ook erg prettig als je huid veel talg aanmaakt. Je laat deze reinigers 2 minuten op de huid inwerken voor een optimaal resultaat. Verwijder wel eerst de make-up.

Nettoyant_exfoliant_15_ml

De Derm Acte lijn is een heerlijke aanvulling op je salonbehandelingen. Veel actieve stoffen zijn ingekapseld in dragerstoffen zodat ze hun doel in de huid ook daadwerkelijk bereiken, en je deze crèmes actief kunt noemen.

 

Lees ook