Wordt je haar minder snel vet?

04:14 - 02:32
luistertijd 04:14 - leestijd 02:32

Getest L’Oreal Elvive Extraordinary Clay haarverzorging

L’oreal Elvive heeft er een nieuwe lijn bij, genaamd Extraordinary Clay. Deze haarverzorgingslijn bestaat uit een shampoo, conditioner en droogshampoo met een leuk ingrediënt… klei.

Reinigende werking van klei

Klei staat al eeuwenlang bekend om haar reinigende werking. Dit zie je ook vaak terug in  huidverzorgingsproducten. Klei voor in je haar is daarentegen wat minder gebruikelijk.

Voor deze nieuwe lijn heeft Elvive drie soorten klei gecombineerd:

Deze mix van klei reinigt zowel het haar als de hoofdhuid en belooft een schoon, verfrist en verzorgd resultaat tot wel 72 uur te geven.

Homepage Elvive Extraordinary Clay

Te mooi om waar te zijn?!

Mijn eerste gedachten over deze veelbelovende claim zijn…. Ongeloofwaardig? Te mooi om waar te zijn?! Ik heb wel eens een kleipakking op mijn lichaam gehad en die rook erg muf en was zeker niet comfortabel. Alles behalve fris en verzorgd, wat Elvive juist wel belooft voor je haar.

Met deze ervaring in het achterhoofd ben ik dus erg benieuwd naar de producten uit de Extraordinary Clay lijn.

Extraordinary Clay ShampooMijn eerste indruk

De verpakkingen zijn – net zoals de andere L’Oreal Elvive lijnen – mooi en praktisch in gebruik.

In tegenstelling tot mijn verwachting ruikt de lijn super lekker en hebben de shampoo en conditioner een normale kleur en substantie. Geen muffige klei in mijn haar dus. Ik ben gerustgesteld en ga aan de slag!

Verfrissende shampoo

De shampoo belooft mijn haar zorgvuldig te reinigen, intensief te hydrateren en fris te houden tot wel 72 uur, als op de eerste dag na het wassen met de shampoo. Dat klinkt goed!

De shampoo bevat geen siliconen, is erg zuinig in gebruik en schuimt heel goed. Wanneer ik de shampoo heb uitgespoeld, heb ik het gevoel dat mijn haar en hoofdhuid goed gereinigd zijn. Wel voelt mijn haar heel erg stroef aan.

Extraordinary Clay ConditionerVerfrissende conditioner

Ik hoop dat de stroefheid na het gebruik van de conditioner verdwijnt en dus breng ik deze royaal aan en laat het 3 minuten intrekken. Na het uitspoelen voelt mijn haar een stuk zachter aan en kan ik het goed doorkammen.

De conditioner belooft het haar intens te hydrateren, te ontwarren en het haar glanzend, soepel en luchtig te houden, maar ik moet eerlijk zeggen dat dit na het föhnen van mijn haar erg tegen valt. Mijn haar glanst niet, valt niet soepel en voelt droog aan. Jammer!

Droogshampoo

De Elvive Extraordinary Clay droogshampoo belooft instant frisheid; het haar wordt onmiddellijk gezuiverd, voelt lichter en luchtig aan en het volume wordt hersteld in slechts enkele minuten.

Extraordinary Clay Droogshampoo

En dit is ook echt zo! Ik gebruik al jaren droogshampoo en deze doet niet onder voor de duurdere varianten. Hij ruikt lekker, laat geen witte waas achter en maakt mijn haar niet stroef.

Conclusie

Mijn haar is van nature dun, droog en op het moment erg beschadigd door de vele blondeersessies, waardoor de Extraordinaire Clay producten voor mij nu geen match zijn. Dit wil niet zeggen dat het een ‘slechte’ lijn is. Het is vooral mijn haar dat op dit moment meer voeding nodig heeft.

Wanneer jouw haar snel vet wordt, zal deze nieuwe lijn van Elvive heel fijn zijn. De shampoo reinigt goed, de conditioner maakt het haar zacht en goed doorkambaar. Beide bevatten geen siliconen en hebben een fijne prijs (€4,49 per stuk). De droogshampoo is iets duurder (€5,99) maar dat is hij zeker waard, want hij zorgt echt voor een fris gevoel. Het haar ziet er meteen niet meer vet uit en heeft meer volume. Als deze op is, wil ik meteen een nieuwe!

Lees ook