Met ingebouwde primer

05:57 - 03:34
luistertijd 05:57 - leestijd 03:34

Getest Clinique Pop Matte Lip Colour & Liquid Matte Lip Colour

Wat was ik blij toen ik van BeautyJournaal de vraag kreeg of ik de nieuwste lipsticks van Clinique wilde testen. Als groot fan van dit mooie merk, dat ik zelf dagelijks gebruik, waren mijn verwachtingen hoog. En dat komt goed uit, want volgens Clinique moet deze nieuwe lipstick naar eigen zeggen ‘alle verwachtingen overtreffen’.

Dunnere lippen

Met mijn ietwat dunnere lippen vind ik glanzende lipsticks en lipgloss niet mijn ‘cup of tea’. Ik voel me er gewoon niet fijn bij. Daarnaast vind ik lipgloss ook altijd wat plakkerig aanvoelen. Dat het afgeeft op alles wat je met je mond aanraakt maakt het voor mij niet fijner in gebruik.

Daarom ben ik groot fan van matte lipsticks. Toen HEMA matte lipsticks uitbracht in 2015 ben ik nooit meer overgestapt op de glanzende varianten, die mijn lippen dunner doen lijken. Ik heb nog een Kylie Jenner lipstick uitgeprobeerd, maar toen ik na een uur in de spiegel keek, leek het net alsof ik zonder hydratie in de woestijn was gaan wandelen. Zo droog en gebarsten hadden mijn lippen er in geen tijden uitgezien.

Wat Clinique Pop Matte Lip Colour belooft?

Geen uitgedroogde of gebarsten lippen. En een matte finish! Door de verzorgende formule sealt deze lipstick als het ware het vocht in je lippen en geeft deze – door de rijk gepigmenteerde kleuren – een perfecte long lasting finish. Laat ik nu graag proefpersoon zijn!

Clinique Pop Matte SwatchesIk ontvang voor deze review drie kleuren. 2x de Clinique Pop Matte Lip Colour (stick) en 1x de Clinique Pop Liquid Matte Lip Colour (gloss).

Alle drie de producten bevatten een ingebouwde primer die ervoor zorgt dat de kleur lang houdt, plus shea- en murumuruboter voor voeding van je lippen.

Eerst even swatchen

 Van boven naar beneden, hiernaast op de foto:

Clinique Pop Matte SweetheartClinique Pop Liquid Matte Lip Colour: 05 Sweetheart

Zoals je aan de swatches al kunt zien, is deze vloeibare variant niet heel erg mat. Deze oogt naar mijn idee juist glanzend. Wanneer ik de liquid opdoe, ervaar ik het toch alsof ik een lipgloss aanbreng. De textuur voelt in het begin aardig vol en ietwat vettig aan.

De kleur is super intens en rijk; ik moet echt mijn best doen om precies binnen de lijntjes te tekenen. Zo vol van pigmentatie. Eenmaal aangebracht, is de Pop Liquid Matte Lip Colour minder glanzend dan ik had verwacht.

De kleur is niet helemaal wat ik zelf zou uitzoeken. Ik neig altijd eerder naar de lichtroze kleuren. Toch ben ik wel erg benieuwd naar het draagcomfort van dit product. Ik besluit deze lipstick een dagje te dragen en de reacties af te wachten van mijn omgeving. De eerste reactie is van mijn schoonmoeder: ‘Je lipstick is wel erg heftig vandaag…’. Kijk! Daar kan ik wat mee, eerlijkheid duurt het langst.

Clinique Pop Matte Sweetheart Magda

Na een gebakje, een lunch, een paar glazen vocht en zelfs een uitgebreide BBQ in het zomerzonnetje zie ik 7 uur later tot mijn verbazing dat de lipstick nog precies hetzelfde zit!

Okay. De kleur is het voor mij dus niet helemaal, maar het draagcomfort is wel absoluut top! En… mijn kritische blik op lipgloss moet ik met dit merk bijstellen. Deze ‘gloss’ voelt helemaal niet plakkerig en vies aan en geeft bovendien nauwelijks af. In een andere kleur zou ik dit product een 8 geven! Geen 10, want ik vind dat deze lipstick niet helemaal een matte finish heeft, zoals de naam wel doet vermoeden.

Clinique Pop Matte Cute PopClinique Pop Matte Lip Colour: 14 Cute Pop

Bij het uitpakken van het pakketje was deze kleur direct mijn favoriet. Deze doet mij denken aan de Candy K van Kylie Jenner en past perfect bij dames met een koele ondertoon. Het aanbrengen van deze lipstick komt ook precies. Maar door het scherpe puntje op de lipstick is dit peanuts. Ik gebruik deze punt als lipliner en vul daarna in één beweging mijn lippen in. En werkelijk waar: deze kleur is écht mooi. Ook mijn vriend geeft meteen een compliment, wanneer ik de lipstick draag.

Het draagcomfort van dit product is een absolute 10+ … en ik ben kritisch! Okay, na een ontbijt, een lunch, een paar kopjes koffie en glazen water is de kleur wel vervaagd, maar toch merk ik dat de kleur zo’n 6 uur goed is blijven zitten (Clinique zelf belooft 8 uur). Daarna moet ik de lipstick wel bijwerken.

Clinique Pop Matte Cute Pop Magda

Clinique Pop Matte Lip Colour: 02 Icon Pop

Op de foto vind ik deze kleur zelf het mooiste, maar in real life voel ik me er niet helemaal prettig bij. Ik krijg her en der de vraag of ik een nieuwe lipstick heb (zonder reactie of het mooi of niet mooi staat…). Het opbreng- en draagcomforrt is hetzelfde als de Cute Pop hierboven.

Clinique Pop Matte Icon Pop Magda

Mijn eindoordeel

Vooral de Clinique Pop Matte Lip Colour lipsticks zijn mijn favoriet: een echt ge-wel-dige matte finish en super romig en vol van kleur. Het mooie vind ik dat deze lipstick niet in je groefjes gaat zitten. De kleur vervaagt geleidelijk en egaal. En, last but not least: ik voel de lipstick niet zitten, mijn lippen voelen alles behalve droog aan en de levensduur is naar mijn idee perfect.

Wanneer kan ik de andere kleuren aanschaffen? Ik ben fan!

Clinique Matte Pop Sfeerbeeld

Clinique Pop Matte Matte Lip Colour is verkrijgbaar in 16 kleuren.

Lees ook