Subtiel, fris en chic

03:17 - 01:58
luistertijd 03:17 - leestijd 01:58

FullSizeRender-15

Afgelopen week was ik op de perspresentatie van de nieuwe najaarsmake-up van Guerlain in de chique Andaz hotel in Amsterdam. In de Delf Blue room werden getrakteerd op een workshop om de nieuwe kleuren uit te testen, en alle prachtige make-upkwasten uit te proberen. Een heerlijke ochtend, dan kan ik je vertellen. Terwijl de mussen dood van dak vielen in de september hitte, waren wij koel aan het spelen met de prachtige nuances.

FullSizeRender-16

Na een uitgebreide gezichtsreiniging met het heerlijke miscellaire cleansingwater, en de verfrissende lotion, gebruikten we als make-upbasis de prachtige Abeille (droge) gezichtsolie. Niet vet, en licht verstevigend.

IMG_9323

We waren klaar voor het aanbrengen van de foundation van Lingerie de Peau, een van mijn favoriete foundations. Prachtig hydraterend, mooi van kleur, heerlijk van geur en lang houdbaar met een dauwfrisse dekking: een textuur die niet opvalt, zoals Guerlain het zelf zegt.

Maak me gek, we brachten het op met Guerlain’s nieuwste foundationkwast in een zalige poederroze kleur. Na een keer was ik al verslaafd aan deze zachte, doch stevige kwast. Op mijn wang testte ik de tinten 02 en 03. Zoals altijd zit ik er een beetje tussenin, maar ik koos voor 02, om hem verder te intensiveren met het prachtige bronzingpowder Joli Teint met bronze en blusher in de kleur Blondes Naturel.

FullSizeRender-17

Na de foundation maakten we kennis met de gloednieuwe concealer. Een die gegarandeerd geen pancake effect geeft en ook geen rare tint, maar mooie hydraterende eigenschappen heeft en en een licht matterend effect. Hij versmelt prachtig met je huid. Ik kies de middelste tint 02 die ik nog heel licht afdop met de 03.

Enlight1-14

We maken de teint af met de Teint Joli, het subtiele bronzing en blush poeder van Guerlain. Hiervoor gebruiken we de roodharige kwast die we met onze middelvinger tot een waaier uitduwen en waarmee we eerst wat contour onder het jukbeen aanbrengen met de roze tint. Daarna contouren we de omtrek van het gezicht met de zachtbruine tint. Je gelaat blijft er fris en dewy uitzien. Chic.

Voor de ogen zijn zes palletten uit, waarvan ik de Tonka Imperiale koos, rechts op de foto, met diepe koffietinten. De poeders zijn heel verfijnd te gebruiken.

IMG_9308

Ook zette ik mijn ogen aan met Guerlains nieuwe eyeliner viltstift. Ik ben nooit zo handig hiermee helaas, dus gebruik ik altijd nog een poederlinertje erover heen.

IMG_9307

Tot slot maken we de lippen af met de nieuwste tinten rood en nude, waarbij ik voor de nude ga. Hierin zit een licht zalmkleurig glittertje. Erg mooi. We krijgen een leuke mattifying tip: de lipstick af te nemen van de stick met een wattenstaafje. Hierdoor blijft het vocht in het watje zitten en krijg je vooral pigment op de lip. Het werkt, het voelt ook droger aan. Toch kies ik uiteindelijk weer voor de full colour van deze lipstick incluis moist;-)

Enlight1-16

Lees ook