Het best werkende beautyproduct tegen verticale rimpels

09:56 - 05:57
luistertijd 09:56 - leestijd 05:57

La Decollette nachtbeha werkt super bij verticale plooitjes

Vanaf je dertigste zie je ze er soms al in vallen, maar zodra je bent opgestaan trekt alles weer recht. Vanaf je veertigste kan dit een paar uur langer duren en vanaf je vijftigste vergezellen ze je gewoon dag in dag uit: verticale plooien in je decolleté.

Decolleté huid veroudert sneller

Cremes, peelings, massages, alles helpt een heel klein beetje om de huid veerkrachtig te houden en het aanzien glad en egaal, maar wat er onderhuids gebeurt, is toch echt andere koek. Deze huid veroudert sneller dan je gezicht, vangt veel meer zon, en wordt over het algemeen minder goed en vanaf latere leeftijd pas echt goed behandeld door jou.

BeautyJournaal lezeressen gebruiken hem al

BeautyJournaal lezeressen hadden mij al eens verteld over het kussentje voor tussen je borsten, waarmee je slaapt, en dat ze erbij zweren. De Decollette. Lacherig deed ik het af. Ja, verre van sexy, en het leek me zo onhandig ook.

Tot dat ik er dus zelf een opgestuurd kreeg en met nieuwsgierigheid aan het avontuur begon. Omgespen, de bandjes verstellen, in de spiegel kijken, voelen hoe het zit, op je zij gaan liggen, is het dan nog comfortabel, druk het nergens op, wordt het niet te warm, slaapt het lekker met beha-bandjes?

Hoe slaapt het met zo’n kussentje tussen je borsten?

Maar voor het ik het wist was ik in slaap gevallen en werd ik ’s ochtends heerlijk wakker. Met de Decollette nog steeds om. Comfortabel, zelfs geen zin om hem af te gespen! En na 1 nacht zag ik al een klein verschil: de slaapvouwtjes waren minder diep. Na 5 nachten waren ze nog minder diep. En als ik hem dan weer eens een nachtje niet omdeed, zag ik meteen de verticale plooitjes onderin tussen de borsten er weer in zitten. Helemaal bovenin is het iets lastiger om ze glad te strijken, maar daar heb ik momenteel een andere troef voor: Skinboosters mesotherapie.

Tip: Bekijk hier meer foto’s van onderzoek.

Yeah, I am happy!

Ik word heel blij van een simpel device als La Decollette. Het kussentje zorgt ervoor dat bij een zij-slaap je borsten niet tegen elkaar aan vallen, en de huid er tussen dus helemaal samendrukt. Als je grote borsten hebt, geeft dit ook nog eens extra steun.

 

Op deze foto is mooi te zien dat Decollette werkt. Op de rechterfoto zie je aan de zijkant wat slaapvouwen, mede van mijn slaaphemd. Ze stoppen daar waar het kussentje begint. Het midden van mijn decolleté blijft gevrijwaard van plooitjes, waar ze er normaal echt wel in zitten.

La Decollette is een anti-rimpel tool

Kortom, een anti-rimpel product, niet in crème, maar in stofvorm. Je hoeft niets te smeren en af te wassen, je hoeft niet om de twee maanden een nieuw product te kopen, dit fijne kussentje gaat heel lang mee en kun je in een klein sopje makkelijk uitspoelen. Het is zacht voor je huid (en doe er anders wat heerlijke Squalan Pure Oil onder!).

La Decollette wordt nu door 150 lingerie- en gerelateerde winkels verkocht in de Benelux, en dat mogen er natuurlijk nog veel meer worden. Net zoals het thuis hoort in de verkoopcounter van de schoonheidsspecialiste en bij de cosmetisch arts, als prachtige aanvulling op huidbehandelingen. Fijn om te weten is dat je hem ook eenvoudig online kunt bestellen. Ik zeg: kopen! One size fits all, dus dat is makkelijk.

Een uitvinding van voormalig stewardess Rachel de Boer

Waar is deze geniaal eenvoudige en doeltreffende uitvinding eigenlijk vandaan gekomen? Uit de koker van voormalig stewardess Rachel de Boer. ‘De handen en het decolleté verraden de leeftijd van een vrouw,’ zegt ze stellig. ‘En het werkt net zo goed bij bestaande plooien, als tegen het voorkomen van nieuwe plooien.

Vergeet niet dat er geen ander groot huidoppervlak is wat zo lang (ja, gemiddeld zeven tot acht uur) achter elkaar in de plooi ligt tijdens het slapen.’ Zonschade speelt een grote rol zegt ze, deze huid vangt veel zon op en we zijn geneigd ons gezicht beter te verzorgen dan ons decolleté. Je komt er ook pas achter als het eigenlijk al een beetje te laat is.’

Ook een prettige ondersteuning bij grote borsten

Volgens Rachel maakt het niet uit of je grote of kleine borsten hebt, het gaat om het totale huidoppervlak, de conditie van de huid, en je leeftijd. ‘Het werkt bij alle borstmaten, en ik hoor van vrouwen met grote borsten dat ze het ook een prettige ondersteuning vinden geven tijdens het slapen. Een vrouw vertelde me zelfs dat haar schouderklachten erdoor waren verminderd. Door de ondersteuning in het midden had haar schouder minder de neiging naar voren te klappen.’

 

Decollette is gevuld met een synthetisch vezelbolletje van hypoallergeen materiaal. Het heet Conforel. Het houdt volume, maar is wel plooibaar, neemt de vorm van jouw lichaam een beetje aan. Het heeft een absorberend vermogen. Zelfs als je in de overgang zit, is het prettig. Transpiratievocht verdwijnt in het kussentje, en drijft niet op je huid en tussen je borsten.

Rachel heeft het patent op Decollette en levert het wereldwijd. Ze introduceerde het acht jaar geleden. Het ontstond uit haar eigen behoefte. Als stewardess was ze veel in zonovergoten landen te vinden en lag ze graag aan het zwembad van de hotels. Van zonschade had ze nog nooit gehoord.

‘Ik kende alleen een siliconen plak’hart’ en die voelt niet prettig’

‘ Het was bakken met een pot wortelnotenolie…Hoe bruiner we terugkwamen, hoe mooier we het vonden. Begin dertig kreeg ik al verticale plooien in mijn decolleté. Smeren met de mooiste crèmes hielp niet. Ik kwam erachter dat die plooien ’s nachts ontstonden, en dat bracht me op het idee voor een nachtbeha. Met een prototype ben ik naar een naaister van mijn moeder gegaan en daar heb ik jarenlang mee geslapen. De nachtbeha bestond nog niet. Ik ben de eerste wereldwijd met dit concept. Er was wel iets als een soort plakhart, van siliconen, maar dat werkte niet prettig. Vaak deden de randen zeer, hoorde ik.

De Decollette anti-rimpel nachtbeha komt in vijf uitvoeringen. Ook is er aan aanbiedingspakket met de heerlijke Squalan huidolien.

 

Ideaal voor zij-slapers: die huid ligt 7 tot 8 uur lang in de plooi….

Hoeveel vrouwen de Decollette in Nederland dragen? ‘Goede vraag. Onze doelgroep is divers. Vrouwen de zich storen aan de borstplooien, vrouwen die op hun zij slapen en steun willen hebben: ik denk dat ik zeker al de helft van die vrouwen blij heb kunnen maken. Ik heb ook agenten in Duitsland, Portugal, Spanje, Australië en Tsjechië, en een online webshop in vijf talen. Dit zijn ook mijn belangrijkste afzetmarkten, plus Rusland.’

Nee, de tool is misschien niet sexy, maar het eindresultaat wel!

‘In de lingeriebranche wordt Decollette steeds vaker gevonden, ondanks het niet-sexy imago,’ weet Rachel. ‘De vraag naar functioneel ondergoed neemt toe.’

Vrouwen durven andere eisen te stellen dan mannen

‘Lingerie is eigenlijk nog steeds een mannenbusiness’, vervolgt ze, ‘en ook een hele traditionele business.’

Terwijl ik als journalist dus in beauty juist een kentering zie. Daar stappen steeds meer vrouwen in de business: van formuleerders tot dermatologen, en dat is een goede ontwikkeling. Het heeft al voor heel wat nuchtere innovatie gezorgd. En dat is de crux hier: vrouwen zijn niet alleen romantisch, maar ook pragmatisch, ze zoeken ook nuchtere producten voor kleine probleempjes.

 

Decollette is een beautyproduct

Decollette is ten apart hybride product. Eigenlijk is het een beautyproduct, een beautytool, om jou van je rimpels af te helpen. Het zou dan ook niet misstaan in een apotheek, of in de doktersoffice waar ook cosmetische behandelingen gegeven worden. Ook voor vrouwen die injectables in hun decollete hebben is het een verstandige aanvulling op het mooi houden van de huid. De huid heeft namelijk de neiging om te gaan kreukelen naast het gebied van de injectables, en dat voorkom je dus dan maar mooi met deze nachtbeha.

Behandeling van het decolleté staat nog in de kinderschoenen, ook in de beautybranche

Behandeling van de decolleté huid is een ondergeschoven kindje, ook in beauty, dus als er dan een slim product is, laten we het da vooral omarmen. Vooral de luxere lingeriezaken nemen het op, maar de ketens geven nog niet thuis. Wat mij betreft een gemiste kans. Dit is een functioneel product.

Net als de krulspeld – maximaal resultaat

Decollette is een probleemoplosser. Vergelijk het maar met de krulspeld. Ook niet supersexy maar wel met een supersexy eindresultaat. En zo is het met het decolleté ook. Een gaaf, glad decolleté ziet er prachtig uit. Veronderstel je een glad gezicht hebt en daaronder een geplooid door zinschade getekend decolleté. Dat verraad je leeftijd alsnog. Met de Decollette voorkom je dat. Doe hem om als manlief in slaap is gevallen en de volgende ochtend kus je hem lekker kreukvrij wakker. Toch?

 

Lees ook