Clinique, Kerastase, The Body Shop, Jane Iredale, Korres, Estee Lauder…

09:34 - 05:44
luistertijd 09:34 - leestijd 05:44

Homepage Maandfavorieten Juli 2016

BeautyJournaal testpanel favorieten juli 2016

We blijven nog even in een zomerstemming met deze heerlijke testpanel favorieten.

Clinique Hand and CuticleEsther van Gent: Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream

Momenteel ben ik druk aan het klussen in huis. Schuren, ontvetten, schilderen. Ik merk meteen dat dit een aanslag op mijn handen en nagels is. Nagels die afbreken, kleine wondjes, uitdrogen van alle irriterende stoffen. Reden om wat extra aandacht te besteden aan mijn handen. Deze maand is mijn favoriete product dan ook de Hand and Cuticle Cream van Clinique. Een rijke crème die de huid verzorgt en hydrateert zonder dat het vettig aanvoelt. Tevens worden mijn nagelriemen er mooi zacht van. En waar Clinique bekend om staat: er is geen parfum toegevoegd.

Shop deze heerlijke handcrème hier online.

TweezermanSimone: Tweezerman pincet

Op zoek naar een pincet dat jaren meegaat en zelfs de kleinste (ingegroeide) haartjes met gemak verwijdert? Ik heb hem gevonden… al jaren staat deze super pincet bij mij op nummer één. Het is eigenlijk meer dan een maandfavoriet.

De Tweezerman pincet is al jarenlang winnaar van diverse internationale awards. Het is dan ook niet voor niets dat internationale wenkbrauwspecialisten de Tweezerman pincet aanbevelen. En ik sluit me daar graag bij aan. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Bovendien brengt Tweezerman vaak leuke limited editions uit waardoor je een uniek exemplaar in bezit hebt. Bovendien kunnen ze worden geslepen, wanneer ze bot worden. Je pincet wordt dan wel opgestuurd naar America en dat betekent dat je 5 tot 6 weken zonder moet (best een uitdaging!). Goede reden om een reserve exemplaar aan te schaffen.

Shop hier online.

Kerastase Elixir UltimeEsther Kalkman: Kerastase Elixir Ultime

Mijn favoriet van deze maand is de Kerastase Elixir Ultime. Ik maak namelijk heel graag krullen in m’n haar met een stijltang. Maar voordat ik dat doe, gebruik ik de Elixer Ultime altijd om m’n haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang. Daarnaast zorgt de Elixer ervoor dat m’n haar niet gaat pluizen. Het product voelt olie-achtig aan, maar eenmaal in het haar voelt het niet meer vettig aan. En het allerleukste vind ik nog: de roze uitvoering van dit product ruikt naar Chanel! Heerlijk geurende lokken dus!

Shop hier online.

Body Shop Red Musk Body LotionCindy: The Body Shop Red Musk Body Lotion

Al eerder was Red Musk eau de toilette van The Body Shop een maandfavoriet van mij, maar deze maand ontdekte ik de bodylotion en daar ben ik helemaal weg van. Normaal gesproken houd ik niet van geparfumeerde bodyproducten, omdat ze vaak clashen met mijn parfum. Maar deze Red Musk variant past wonderbaarlijk goed bij heel veel verschillende parfums. Vanwege het warme musky karakter geeft het frisse geuren een knuffelige basis en bij bloemige parfums komt juist het kruidige aspect naar boven. De geur is redelijk neutraal te noemen en toch zacht aanwezig op de achtergrond. O ja, en de lotion trekt goed in, ook al een pluspunt. Aanrader!!

Shop deze fijne body lotion hier online.

Korres BodymilkGerti: Korres Bodymilk

Al jaren ben ik fan van de bodymilks van Korres. Je kunt ze eigenlijk geen bodymilk noemen, het zijn eerder bodycrèmes, zo rijk en vol zijn ze. Toch voelen ze niet plakkerig en smeren ze goed uit. Ze hydrateren geweldig en ruiken heerlijk. Ik gebruik bewust ‘bodymilks’ in meervoud, want er zijn wel 10 verschillende geuren. Mijn favorieten zijn: Mint Tea, Basil Lemon, Water Lily. Ach, eigenlijk zijn ze allemaal lekker. Ik gebruik ze tot het laatste restje. Knip de tube zelfs open om niks verloren  te laten  gaan.

Het merk Korres komt uit Griekenland. Volgende week vertrek ik voor een weekje naar Zakynthos en ik heb vast extra ruimbagage geboekt om weer veel tubes mee naar huis te nemen. In Nederland kun je Korres kopen bij Cosmania-shop hier online, een van de leukste cosmetica winkels die ik ken.

Herome French ManicureSu Chen: Herôme French Manicure Set

De afgelopen maand was het echt zomerweer. Heerlijk genieten van het zonnetje en lekker op slippers mogen lopen. En bij het dragen van slippers horen mooie teennagels. Nu ben ik een groot fan van een french manicure en deze look heb ik afgelopen maand dan ook veel gebruikt.

Met de Herôme French Manicure Set kan ik heel snel en makkelijk mijn tenen slipperklaar maken. Je hebt 3 kleuren in de set. De ‘white’ gebruik je voor de mooie witte rand. Ik breng een dun wit randje aan met de kwast en met een ander penseel licht gedoopt in nagellakremover werk ik het daarna bij tot een strakke lijn. Daarna breng ik ‘nailcolor’ aan voor de kleur van mijn nagels en ik eindig met de ‘topcoat’. Het droogt snel en blijft lang zitten. Tot slot nog een handige tip. Ik gebruik geen teenspreiders, maar ik breng een keukenpapier (eerst opgerold) zigzaggend tussen mijn tenen aan; zit comfortabeler en ik kan tijdens het drogen toch nog fijn bewegen door het huis!

Shop hier online.

Jane Iredale PommissstInge: Jane Iredale Pommist Hydration Spray

Jane Iredale is mijn favoriete make-up merk en er is één product dat ik tijdens de warme zomermaanden non-stop gebruik: de Pommist Hydration Spray. Ik gebruik de spray voordat ik mijn make-up aanbreng om mijn huid te hydrateren en nadat ik mijn make-up heb aangebracht nogmaals, om te fixeren. De Pommist heeft als bijkomend voordeel dat hij naast de verzorgende ingrediënten van rozemarijn en witte thee, vooral extract van granaatappel bevat wat een krachtige antioxidant is die beschermt tegen UV stralen. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat granaatappel de ontwikkeling van huidkanker tegengaat. Daarom spray ik tijdens de zomermaanden gedurende de dag een paar keer extra. Om te beschermen, maar ook om lekker op te frissen!

Maar je kunt nog veel meer met dit product:

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Estee Lauder Lip & CheekCorine: Estee Lauder Bronze Goddess Lip and Cheek Summer Glow

Wanneer ik een dagje buiten ben – op het strand of op het water – draag ik het liefst niet al teveel make-up. Een goede SPF is voor mij dan het allerbelangrijkste en die breng ik regelmatig opnieuw aan. Een foundation, poeder, bronzer of blush zit dan alleen maar ‘in de weg’. Toch wil het oog ook wat en daar heb ik de afgelopen maand het perfecte product voor ontdekt, namelijk de Lip and Cheek Summer Glow uit de Bronze Goddess collectie van Estee Lauder. Een super handige stick met aan de ene kant een ‘lipstick’ en aan de andere kant een gloss. Lipstick tussen aanhalingstekens, want je kunt deze zowel op je lippen als je wangen aanbrengen voor een mooie zomerse glow.

Ook de gloss is multifunctioneel; gebruik hem alleen of over je lipstick. Nog een klein beetje (watervaste) mascara erbij en je zomerse look is af. En nog een voordeel: geen gesleep met een overvolle make-up tas. Dit product is verkrijgbaar in drie tinten: Fuchsia Lights, Peach Glow en Sunburst. Zelf heb ik de Fuchsia Lights (links op de foto), die heerlijk kleurt bij koraalkleurige zomerkleding.

Oja… de Bronze Goddess Eau Fraiche is ook absoluut de moeite waard. Een hele fijne mix van amber als basis met kokos, sandelhout en vanille (de geur van zwoele zomeravonden) en jasmijn, oranjebloesem en magnolia (voor een bloemig effect).

Shop dit 3-in-1 product hier online.

Monique: Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation spf 25

Enlight1(10)

Foundation zit op de onderste helft van mijn handrug en smelt perfect samen.

Dit is mijn favoriete foundation van zomer 2016! In de sunkissed kleur no 40 geeft hij mijn licht gebruinde huid een extra sunkissed maar ook geegaliseerde dimensie. Ik ben net even wat bruiner, dat schilt weer in het gebruik van zelfbruiner, want daar ben ik voor mijn gezicht niet zo happig op. Ik zie er daardoor net wat stralender uit: vakantiegevoel!

En dan nog een mooie blusher met shimmertje erin erop, en klaar ben ik voor de dag. Het heet ook niet voor niets een ‘ healthy glow foundation’. Er zit een spf 25 in met een uva dekking van ++. Dit vind ik erg prettig. Ik breng hem ook gerust over een zonnefiltertje heen aan. De foundation is niet droog, waardoor ik hem in de zomermaanden gewoon over een serum heen kan aanbrengen, zonder dat het trekkerig wordt. Gun de foundation even tijd om samen te smelten met je eigen huidtint. You will love it!

Shop hier online.

 

Lees ook