Het ultieme anti-aging trio

04:37 - 02:46
luistertijd 04:37 - leestijd 02:46

Nieuw van Kiehl’s: Age Defender voor mannen

Kiehl’s is een pionier in verzorgingsproducten specifiek voor de mannenhuid. Vijftig jaar geleden al constateerden de apothekers van Kiehl’s dat de mannenhuid andere behoeften heeft dan de vrouwenhuid. Met deze kennis ontwikkelde Kiehl’s Age Defender for Men, een verzorgingstrio bestaande uit een serum, een hydraterende verzorging en een oogcrème. Samen moeten ze de mannenhuid beschermen tegen de tekenen van veroudering.

Maar wat zijn dan die behoeften van de mannenhuid?

In vergelijking met de huid van de vrouw verloopt het verouderingsproces bij mannen fundamenteel anders.

  1. De dikte van de huid neemt snel af

Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de dermis en epidermis van de man door een grotere dichtheid en een hoger collageengehalte dikker zijn dan die van de vrouw. Door veroudering neemt deze dikte van de mannenhuid echter snel af en op 50 jarige leeftijd is de dikte van de huid bij mannen en vrouwen dezelfde. Bij vrouwen verloopt dit proces geleidelijker.

  1. Vochtverlies

Jonge mannen hebben wegens het hogere collageengehalte een beter gehydrateerde huid en lijden minder aan transepidermaal vochtverlies, ook wel Trans Epidermal Water Loss (TEWL) genoemd. Maar door veroudering neemt het TEWL bij mannen snel toe en wanneer ze de leeftijd van 50 bereiken is hun huid zelf minder goed gehydrateerd dan die van vrouwen.

  1. Diepere expressielijntjes

Terwijl vrouwen al eerder oppervlakkige lijntjes hebben, vooral rond de ogen, krijgen mannen diepere rimpels, voornamelijk op het voorhoofd. Onder andere een grotere spiermassa en meer bewegingen van het gezicht liggen aan de basis van deze diepere rimpels. Een andere oorzaak is een lager gehalte aan onderhuids vet (gemiddeld genomen een verschil van 3 mm op de wangen) dat ook nog eens anders gestructureerd is dan bij vrouwen. Minder vet, vooral in de wangen, betekent minder volume en steun voor de huid. Dit leidt tot een “magerder” gezicht en diepere expressierimpels.

  1. Levenswijze

Roken, UV-stralen en omgevingsvervuiling zijn gemeenschappelijke vijanden voor de verouderende huid, voor mannen én voor vrouwen. Mannen hebben echter minder oog voor preventie en onderhouden hun huid minder goed. Ze gebruiken minder vaak zonneproducten. Mannen werken ook vaker buiten waardoor ze meer worden blootgesteld aan UV-stralen en vervuiling dan vrouwen. Tot slot roken mannen ook vaker (31,1% vs. 10,6%), wat een aanslag is op de huid.

Age Defender Power Serum

Kiehl’s allereerste anti-aging serum voor mannen heeft een vederlichte textuur en wordt gemakkelijk geabsorbeerd. Voor optimale resultaten wordt het Power Serum ‘s ochtends en ‘s avonds voor de hydraterende verzorging op de pas gereinigde of pas geschoren huid aangebracht.

Het Power Serum bevat:

Age Defender Moisturizer

Deze revitaliserende verzorging is specifiek ontwikkeld voor de dikkere en stuggere mannenhuid. Hij exfolieert dode huidcellen, waardoor de ingrediënten van de formule makkelijker in de bovenste huidlagen dringen en ruwe plekjes gladmaken. Gebruik dit product na het Power Serum op de pas geschoren of gereinigde huid.

De Moisturizer bevat:

Age Defender Eye Repair

Een anti-rimpel oogverzorging tegen donkere kringen voor mannen die de verouderende huid van de oogcontouren zichtbaar corrigeert, verslapping tegengaat, kringen vermindert en kraaienpootjes gladmaakt. Gebruik deze oogverzorging na het Power Serum en de Moisturizer. Dit product bevat:

Speciaal voor de lancering van de Age Defender lijn is Kiehl’s een samenwerking aangegaan met stijlicoon Nick Wooster, die een belangrijke stempel heeft gedrukt op merken als Calvin Klein en Polo Ralph Lauren. Bekijk ook het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=V6ZibnTcuLM

Shop deze producten vanaf vandaag bij de Kiehl’s stand van de Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag of Eindhoven.

Lees ook