Ook de testers grijpen wel eens mis

08:34 - 05:08
luistertijd 08:34 - leestijd 05:08

Beautyblunders van het BeautyJournaal testteam

De maandfavorieten van het testteam is inmiddels een welbekende en zeer gewaardeerde rubriek op BeautyJournaal. Na al die favorieten en lovende berichten zou je soms bijna denken dat het testteam nooit een miskoop of beautyblunder heeft. Niets is echter minder waar. Daarom delen Esther, Su, Monique, Corine en Gerti ditmaal hun beautyblunders met je.

Esther van Gent: Biotherm Body Sculpter en andere anti-cellulitis producten

Wat een mooie plaatjes altijd van gladde billen en benen… die wil iedereen wel. En dus laat ik me iedere keer weer verleiden tot aankoop van anti-cellulitis gel, crème, olie, massagerolletjes etc. etc. etc. Zoals bijvoorbeeld de Biotherm Body Sculpter. Heel braaf volg ik dan alle instructies op, smeer de juiste kant op, de juiste hoeveelheid, juiste aantal keren, noem maar op. En uiteraard ziet mijn huid er daarna wat beter uit door alle aandacht die ze krijgt om de doorbloeding te stimuleren en door de voeding die ze krijgt. Maar nooit komen die super gladde billen en benen in de spiegel tevoorschijn.

En ik weet natuurlijk best dat door een crèmepje te smeren de cellulitis niet als sneeuw voor de zon kan verdwijnen, maar ergens blijft er dan toch een sprankje hoop tegen beter weten in.

Heb jij ook nog steeds hoop? Shop de Biotherm Body Sculpter hier online.

Su Chen: Veet ontharingscrème

Voordat ik mijn bikinilijn permanent heb laten ontharen (met IPL) heb ik het altijd geschoren of geëpileerd. Toendertijd gebruikte ik Veet ontharingscrème. Dit smeerde je erop en na 20 minuten moest je het afspoelen. Lekker handig en geen gehannes meer met pincet of scheermesje. Om het mezelf nog eens een keer moeilijk te maken, wilde ik dat mijn bikinilijn een mooi streepje was. Meerdere malen gedaan en met een beetje oefening ging het uiteindelijk prima.

Nu belde mijn vriendin een keer tijdens mijn beautymoment voor mijn bikinilijn. Tijdens het gesprek over haar break up ben ik de tijd vergeten. Ik ging er ook nog eens goed voor zitten met mijn benen overelkaar. Na het gesprek realiseerde ik me dat ik de ontharingcrème moest afspoelen. Maar als je lang met je benen over elkaar getelefoneerd hebt, verandert je strakke streepje meer in de scheve toren van Pisa.

Shop hier online. Ook voor de gevoelige huid

Monique: Lancaster In-Shower Selftan en The Body Shop Honey Bronze Drops of Sun

Ik heb er twee deze keer en allebei hebben ze met het bruin kleuren van je huid te maken: die felbegeerde zongekuste teint.

Lancaster In-Shower Selftan 

Het is leuk bedacht dat je niet alleen een bodymilk na het douchen direct op je natte huid kunt aanbrengen, die vervolgens ‘houdt’  door hem weer af te spoelen; dit kan nu ook met zelfbruiner, en zon-merk bij uitstek Lancaster komt er als eerste mee.

Nadat ik eenmaal TanOrganic had aangebracht, waarover ik zeer te spreken ben (lees hier), probeer ik uit enthousiasme ook de In-Shower Selftan van Lancaster. Als een bodymilk aanbrengen en daarna afspoelen. Je huid alleen droogdeppen. Niet vegen.

Het product ruikt lekker en brengt makkelijk aan, maar de volgende dag zag ik ineens overal vreemde donkere vlekken: vooral rond mijn voeten, mijn knieën en heel erg tussen mijn vingers. Alsof ik henna had gebruikt!  Ik schonk er verder weinig aandacht, totdat op een zekere morgen mijn dochter in de keuken verscheen als een aangebrande versie van Roy Donders. Haar glimlach gaf bijna licht in haar extreem oranje-bruine gezicht. Ze vertelde dat er iets verkeerd was gegaan: ze de had de Lancaster selftan gebruikt onder de douche en ‘echt volgens de gebruiksaanwijzing’. Wat hebben we gelachen!! Ze was met haar blanke huid all over oranje bruin en ze had net als ik van die henna-achtige handen. Het werd me wel duidelijk: dit is het niet. Het vlekt enorm en droogt dus niet goed op. Je hebt ook werkelijk geen idee waar je het aanbracht en je kan het niet incasseren, zoals met gewone selftanners met handschoen. Jammer.

Shop hier online

The Body Shop Honey Bronze Drops of Sun

Leuk idee, om vloeibaar pigment aan te bieden dat je kunt vermengen met je dagcrème voor een zongekuste teint. Een home-made gekleurde dagcrème. Helaas werkt het niet voor mij. Het mengen van de vloeistof met je crème gaat goed, hoewel de stroperige vloeistof nauwelijks door het pipetje wordt opgezogen, laat staan wordt afgegeven. Het eindresultaat is bij mij verre van glowing sunkissed. Mijn huid heeft een vreemde roodachtige gloed en bovendien zijn schaduwen in mijn gezicht zichtbaarder dan ooit. Het mooie van foundation is dat het licht verspreidt waardoor je teint diffuser wordt en schaduwen afgevlakt. Iets wat je hard nodig hebt als je ouder wordt. Nee, dan toch liever een foundation of bronzing poeder. Daarover heb je meer controle. Wellicht zijn de drops leuk voor jonge strakke huidjes en voorzien van een teint die matcht met deze bedachte zonnekleur.

Toch een poging wagen? Shop hier online

Corine: InStyler krultang

Ken je dat? Van die beauty tools die er too good to be true uitzien? Nou, laat me je vertellen… dat zijn ze dan meestal ook. Niet lang geleden zag ik op Tommy Teleshopping (bij het kijken naar die zender had eigenlijk al een hele luide alarmbel moeten rinkelen, want de beauty tools die ze hier aanbieden zijn vergelijkbaar met buikspierapparaten die wonderen beloven en niets doen, ook te koop bij Tommy Teleshopping) de InStyler krultang voorbij komen. Een krultang met een roterende staaf van titanium die je haar krult en tegelijkertijd gladstrijkt en polijst. Als je het filmpje bekijkt, dan kan je bijna niet anders dan jaloers worden op de schitterende krullen die het apparaat maakt. Althans… ik wel.

https://www.youtube.com/watch?v=KoG95RtNrgA

Het was dan ook slechts een kwestie van tijd totdat de bestelling was geplaatst en mijn InStyler werd bezorgd. En meteen ging ‘ie uit de verpakking om uit te testen. Van testen is helaas niets terecht gekomen, want toen ik de stekker in het stopcontact deed, blies mijn InStyler zichzelf op en sprongen in het hele huis de stoppen. Wat volgde was veel gedoe en heen-en-weer mailen over al dan geen garantie. Dat zal ik je besparen. Inmiddels heb ik mijn ‘ouderwetse’ fohn en krulborstel maar weer uit de kast gehaald. Die maken ook mooie krullen.

Shop hier online

Gerti: “Ik ben mijn eigen beautyblunder”

Mijn grootste beauty blunder ben ik zelf. Ik laat me makkelijk verleiden als een bekende MUA enthousiast is over een product. Dan staat er, weer, iets in mijn kast dat ik niet gebruik. Primers en foundation bijvoorbeeld. Ik heb nog twee verpakkingen Sébium Pore Refiner staan van Bioderma. Volgens Lisa Eldridge ideaal als primer voor een vette huid. Ze zitten nog in de verpakking! En wat dacht je van Clarins Baume Beauté Eclair. Aanbevolen door alle visagisten. Paar keer gebruikt en daarna blijft het liggen. Ik gebruik namelijk geen primers. Ik gebruik zelden foundation! ‘s Ochtends heb ik geen tijd. Mascara, wenkbrauwen, blush en lippenstift. That’s it.

Maar ik houd van een prachtige egale teint. Dus heb ik foundations van Laura Mercier, Giorgio Armani, Clinique, zelfs van Suqqu. Allemaal mooi. En toch, als er een nieuwe op de markt komt, of als Monique of een collega tester enthousiast is over een foundation, wil ik hem altijd proberen. Dus ik heb ook een bakje vol samples. Gelukkig. Ik moet er niet aan denken dat ik ze allemaal full size gekocht had. Een van de belangrijkste afspraken met mezelf, ik mag pas iets nieuws kopen als mijn oude product op is!

De foto geeft een kleine inkijk in mijn voorraad. Ik heb onlangs opgeruimd en geef regelmatig wat weg. Anders was het vele malen erger geweest.

Lees ook