Elegantie van Jo Malone, Terry de Gunzberg en 4711

02:20 - 01:24
luistertijd 02:20 - leestijd 01:24

Zomerparfum! Limoen en groene thee….

Hmmmm, wat een heerlijke frisheid komen we tegen bij de zomerparfums. Opvallend: limoen, citroen en thee. Vooral die combi is erg lekker, want fris en toch zacht. Thee heeft een aromatische zachtheid, waar de zure citrusvrucht de twinkeling geeft. Hier zijn onze drie favorieten!

Jo Malone bracht dit voorjaar een satelliet collectie uit onder de naam kruidentuin, ofwel Herb Garden. Hierin zit ook in de heerlijke eau de cologne Sorrel, Lime & Thyme. Sorrel is een zure sap van nog onrijpe vruchten. Dat kunnen druiven of appels zijn, kruisbessen. Maar in dit geval is het veldzuring. Deze noot wordt gecombineerd met citroen en thijm. Aangevuld met mooie hints van sinaasappel, petitgrain, geraniumblad en mos. Zo krijgt de Eau een warmer iets kruidiger karakter. We love it….voor de hete zomerdagen.

SHOP Jo Malone hier online.

4711 timmert de laatste jaren hard aan de weg met frisse eau de colognes met een moderne touch. Heerlijk is nu ook weer de Lime & Nutmeg ‘eau’. Een mooie mix van pittige frisheid van de limoen, gecombineerd met kruidige warmte van nootmuskaat. De eau blijft redelijk lang op de huid aanwezig, vooral de pittige limoennoot ruik je dan nog. Het is een heerlijke spray om na het douchen over je lichaam te vernevelen, zodat je een frisse glow  van geur overhoudt.

Shop deze heerlijke opfrisser hier online.

The Glace van Terry de Gunzberg

Terry was ooit de grote vrouw die het nog immer bejubelde Touche Eclat voor Yves Saint Laurent ontwikkelde en jaren later met haar eigen make-uplijn kwam – heel mooi ook. Nu heeft ze daar parfum aan toegevoegd. The Glace is een heerlijk even subtiel, als chic parfum dat is opgebouwd rond enkele citrusnoten waaronder citroenverbena, grapefruit, zoetigheid als amandel, witte bloemen, en aromatische frisheid als lavendel, kamfer, zwarte thee, Mate en een  basis met eikenmos en muskus. Na uren blijft nog een heerlijk subtiel sillage op je huid hangen waarin lichte frisheid met het aroma van thee aanwezig is omringd door een vleugje muskus. Mooie fles ook!

Shop ondermeer bij Skins, en anders of op Terry’s eigen website.

 

Lees ook