Doet deze doucheschuim Simone watertanden?

04:19 - 02:35
luistertijd 04:19 - leestijd 02:35

Getest Palmolive Gourmet Body Butter Wash

Ik heb een voorliefde voor lekker ruikende douchegels, scrubs en butters en heb dan ook altijd een behoorlijk divers assortiment in de douche staan. Voor BeautyJournaal mag ik de nieuwe Gourmet Body Butter Wash van Palmolive uitproberen. Deze lijn bevat vier geuren: Peach DeLight, Strawberry Touch, Chocolate Passion en Vanilla Pleasure. Allemaal geuren van voedsel… dat maakt me nieuwsgierig en ook de namen zijn om alvast van te watertanden. Ik test drie verschillende geuren voor jullie; perzik, aardbei en chocolade.

Palmolive: al meer dan een eeuw oud

Wie kent het merk Palmolive nu niet?! Ooit groot geworden door de in 1898 in Amerika geïntroduceerde Palmolive zeep. Een zeep volledig gemaakt van palm- en olijfolie. Vandaar de naam: palm + olive = Palmolive. Overigens kwam pas in de jaren 20 van de vorige eeuw de zeep op de Nederlandse markt. Grote kans dus dat je overgrootmoeder of oma dit wereldberoemde stukje zeep in de kast had liggen.

De verpakking

De verpakking van alle drie de geuren vind ik er erg vrolijk uitzien. Het is direct duidelijk wat de geur van de wash is. Aan de bovenkant zit een handige dop die je makkelijk open en dicht kunt klikken. Erg handig wanneer je natte handen hebt.

Homepage Palmolive Body Butter Wash

Een kritische blik op de ingrediënten

Wanneer ik kritisch naar de ingrediënten kijk, dan zitten er toch heel wat in die allergische reacties kunnen veroorzaken, zeker voor de gevoelige huid. Zo staat parfum vrij hoog op de INCI-lijst en dat ruik je ook direct wanneer je de fles opent. Heerlijk, maar parfum kan wel degelijk de huid en de luchtwegen irriteren.

Ook Sodium Laureth Sulfate (SLS) staat hoog op de INCI. Het zorgt voor de schuimende eigenschappen van het product en wordt op brede schaal toegepast in huidverzorgings- en vooral reinigingsproducten, zoals shampoo, bad- en doucheschuim. SLS is in staat de huideigen lipiden op te lossen, waardoor je huid uitdroogt. Terwijl juist in de claims staat dat de Body Butter Wash helpt de huid te hydrateren… Dat is iets om straks tijdens het gebruik even goed in de gaten te houden!

Cocamidepropyl en Sodium Chloride kunnen eveneens huidirritaties veroorzaken en staan helaas ook hoog op INCI. Citroenzuur werkt reinigend en antiseptisch. Maar… langdurig gebruik droogt de huid uit.

Hoe ruiken de Body Butter Washes?

Doucheschuim met bloemengeur kom je regelmatig tegen, doucheschuim dat ruikt naar iets eetbaars minder vaak. Ik ben dan ook benieuwd welke geursensatie deze producten geven.

Peach DeLight: Een heerlijke levensechte perzik geur komt me al tegemoet uit de fles. Onder de douche vervaagt de geur wel en dat is jammer.

Strawberry Touch: Een mierzoete aardbeien geur. Heerlijk voor deze tijd van het jaar! Maar alleen als je van echt zoet houdt.

Chocolate Passion: Dit is voor mij als mega chocolade liefhebber een fantastische geur. Ik heb nooit eerder een product gebruikt met een chocolade geur en deze is echt heerlijk.

Schuimsensatie

De Body Butter Wash smeert goed uit en voelt heerlijk romig aan. Wanneer je hem emulgeert met water krijg je een lekkere dot schuim. Na het wassen voelt je huid schoon en fris aan en ruik je de Body Butter Wash nog een beetje na op de huid, zonder dat hij al te veel aanwezig is. Dat is fijn, want ik wil wel weer gewoon mijn parfum kunnen gebruiken zonder de geuren door elkaar te ruiken.

Palmolive Body Wash Textuur

Van links naar rechts: Chocolate Passion, Peach Delight en Strawberry Touch.

Mijn huid voelt na het afdrogen wel wat droog aan, zoals ik al verwachtte op basis van de analyse van de INCI. Dat is jammer, want bij een product met ‘body butter’ in de naam, verwacht je iets dat je huid voedt en dat een body lotion (of body butter) na het douchen overbodig maakt. Maar misschien breidt Palmolive deze lijn binnenkort nog uit met een eveneens heerlijk geurend bodyproduct?

Lees ook