Welke ingrediënten mogen deze zomer niet ontbreken in je beautycase?

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

Homepage PC Zomer Must-Haves

Paula’s Choice must-have zomer ingrediënten en tips

Is je humeur al helemaal zonnig? Of ervaar je vooral vakantiestress? Relax! Paula’s Choice belicht de top 3 must-have ingrediënten voor deze zomer en heeft 8 zonnige tips voor een heerlijke zomer(vakantie).

Welke ingrediënten mogen deze zomer niet ontbreken in je beautycase?

 1. Producten met zonnefilter

Een product met synthetische zonnefilters (actieve ingrediënten zoals avobenzone, octinoxaat en oxybenzone) moet tenminste 20 minuten voordat je naar buiten gaat worden aangebracht, omdat de filters tijd nodig hebben voordat ze optimaal werken (aangenomen dat je er genoeg van hebt aangebracht).

Minerale zonnefilters (actieve ingrediënten zoals titaniumdioxide en zinkoxide) werken als het ware als een spiegel en beschermen wel direct tegen de zon, dus als je die gebruikt kun je meteen naar buiten.

We krijgen ook weleens de vraag of je producten met een minerale zonnefilter en met een synthetische zonnefilter over elkaar heen mag gebruiken. Ja, dat mag. Moderne zonnefilters zijn dusdanig gestabiliseerd dat je ze in combinatie met elkaar mag gebruiken. Veel zonverzorgingsexperts adviseren dit zelfs, voor een optimale bescherming tegen de zon.

 1. Zoethoutextract

Zoethout heeft als sterke antioxidant niet alleen kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, maar remt daarnaast de productie van een aminozuur (tyrosine) dat de melanineproductie in de huid stimuleert. Hierdoor kunnen oppervlakkig gelegen pigmentvlekken in de huid vervaagd worden en wordt de huidtint egaler. Dit ingrediënt werkt dus dubbelop, zelfs voor de meest gevoelige huidtypen.

 1. PC Vitamin CVitamine C

Dit super antioxidant bestrijdt schadelijke vrije radicalen, versterkt de huidbarrière, helpt oppervlakkige pigmentvlekken verminderen en helpt de huid te beschermen tegen UV-schade.

De Resist 25% Vitamin C Spot Treatment combineert in een krachtige formule 25% gestabiliseerde vitamine C met een zijdezachte textuur die de zichtbaarheid van fijne lijntjes vermindert. Het is een ideaal product om plaatselijk pigmentvlekken te egaliseren en het biedt ook zichtbare vermindering van post-inflammatoire hyperpigmentatie (die ontstaat na puistjes).

Shop hier alle anti oxidant serums

 

8 Zomertips

 1. Bespaar ruimte in je koffer met onze mini’s.
 2. Niemand in de buurt om je rug in te smeren? Gebruik de handige Skincare Applicator.
 3. Smeren, smeren, smeren! Voorkom verbranding en zonneschade door je overdag altijd royaal in te smeren met een product met zonnefilter van minimaal SPF 25. Herhaal dit regelmatig als je de hele dag buiten bent, zwemt of zweet.
 4. Vergeet je lippen niet! Gebruik de Lipscreen SPF 50 of kies voor een mooie glans met Resist Anti-Aging Lip Gloss SPF 40.
 5. Je haar krijgt veel te verduren tijdens de zomermaanden. Bescherm je haar tegen uitdroging door de zon en draag een hoed, of spray een beetje Sunscreen Spray SPF 43 in je haar. Dit geeft direct een mooie, glanzende beachlook.
 6. Toch iets te lang in de zon gezeten, last van muggenbeten of je hand gebrand aan de BBQ? De Calm Redness Relief Toner kun je ook gebruiken om je huid te kalmerend en verfrissen.
 7. Vlekkeloos een bleek winterhuidje wegwerken doe je met zelfbruiner. Met de Self-Tanning Foam ben je verzekerd van een sunkissed look.
 8. De zon zorgt voor meer schade door vrije radicalen wat huidveroudering veroorzaakt. Antioxidanten helpen je huid en lichaam hiertegen te beschermen. Gebruik onze antioxidant serums en eet lekker veel frisse fruitsalades.

 

Shop hier alle anti oxidant serums

Lees ook